Moderne hekseflasker
Hekseflasker | Historie | Opprinnelig Bruk | Moderne Versjoner | Hekseflaskeoppskrifter
Stort sett har moderne hekseflasker samme struktur som før, selv om formålet er endret. Den vanligste hensikten med en hekseflaske i dag, er å fange negative energier som er rettet mot den som laget flasken, dennes familie eller hjem. Selv om noen flasker «speiler», er de normalt ikke laget for å skade den som sender ut negativ energi eller forbannelser.
Noen flasker er til for å endre negative energier til positive og sende disse ut til omgivelsene. Disse skulle kanskje kunne klassifiseres som «vokte og beskytte» flasker.
Hovedstrukturen til en hekseflaske kan brukes til andre formål også, for eksempel; økonomisk vinning, økt artistisk kreativitet, for å fremkalle positiv energi (i stedet for å blokkere negativ), bedre helse med mer.
Man kan kanskje si at det grunnleggende prinsipp er som følger: Praktisk talt er en hekseflaske en beholder av noe slag, ofte et syltetøyglass eller en flaske, som er fylt med ting og ofte væsker som fyller et magisk formål. Personen som lager hekseflasken, eller med andre ord, den som kaster trolldommen på flaske, kan lade objektene magisk på forhånd og «bygge» flasken til å fortsette denne ladningen frem til at man får behov for å fornye formelen.
Hekseflasker kan også lages slik at de lader opp seg selv på nytt ved hjelp av den energi de fanger så lenge flasken forblir uknust. Det spiller da ingen rolle om den er aktiv i noen år eller om den har ligget der i flere hundre år. I stedet for å lade opp de forskjellige objektene, kan man lage en flaske der kreftene er basert på innholdet, men på en kumulativ måte, slik at den helhetlige kreften er større enn summen av delene. Denne kan designes for å være periodisk eller med «livstidsgaranti».
Innholdet i en typisk hekseflaske ligner på det i de gamle; bøyde jernspikere (noen sier det er bedre at de er gamle og rustne, mens andre mener at rene og nye er best), torner, rustne barberblader, knust glass eller deler fra et knust speil (noen mener at å knuse et speil kun for å lage en hekseflaske betyr uhell, andre sier at det kun skaper uhell for den som sender negative energier til flaskebyggeren), eller andre skarpe og farlige ting, urin fra flaskebyggeren (ofte også menstruasjonsblod eller annet blod). Menn kan for eksempel bruke sin sæd som maskulin motsvarighet til menstruasjonsblod.
Flasken er ofte et syltetøyglass med tett lokk, eller en flaske med ganske vid hals.
Andre typer hekseflasker kan inneholde sand eller ulikfarget sand, krystaller, steiner, tråder med knuter på, urter, krydder, harpiks, lys (nei, de skal ikke brennes i flasken), røkelse (den skal ikke brennes heller), votivlys, salt, eddik, olje, mynter, sagespon, aske med mer. Egentlig alt som kan brukes i en vanlig formel kan brukes i flaskeversjonen, hekseflasken.
Ekstra materiale er lys og/eller voks for å forsegle flasken/glasset med. Resten av materialene beror på hvilket ritual det handler om (om noen), og flaskebyggerens religion.
En som bor i eget hus, kan kanskje gjemme flasken på tradisjonell måte under ildstedet, under gulvet eller i veggen. Der er likevel mer vanlig å grave den ned i hagen på en plass der ingen kommer til å knuse den ved for eksempel graving. En slik plass er bak steinene under trappen. For en som bor i rekkehus bør det gå bra å grave den ned i hagen. Hvis du bare er forsiktig slik at du ikke tiltrekker deg for mye oppmerksomhet da du graver ned noe rart (flasken) ved riktig månefase, på natten, med kun et lys, i mistenkte rituelle klær.
En leilighet kan være en vanskelig plass å bo på når du prøver å finne en plass for å gjemme en hekseflaske. Det kan i hvert fall virke vanskelig. Å grave den ned i hagen er ikke bare vanskelig, du får mest trolig ikke lov. Nysgjerrige barn kan grave den opp og skade seg på innholdet. For å ikke snakke om at det i det riktige (eller gale, for å være mer presis) naboskapet kan lage en masse problemer for den som prøver å gjemme en flaske i hagen.
Situasjonen er likevel ikke helt håpløs. Flasken er ikke nødt til å være i nærheten av hjemmet for å gjøre jobben. Hvis du lager en flaske som skal virke som personlig sikkerhetsvakt, kan den graves ned i skogen eller senkes i en myr/sump. Med en flaske som er designet for å vokte et spesielt hjem og dem i det, kan du bruke en stor blomsterpotte ved inngangsdøren eller i vinduet å grave den ned i. Husk at flasken må være liten nok til å få plass i potten sammen med planten.
En annen idé kan være å legge flasken i en garderobe ved inngangsdøren, der den lett kan gjøre sin jobb som vokter og beskytter av hjemmet og dets innbyggere. Dette kan skape problemer. Flasken kan eksplodere (hvis enkelte ingredienser kombineres) og det er ikke artig å rydde opp etterpå. Hvis man vil ta ideen videre, kan man legge flasken i et spann med lokk, fylt med jord, og sette spannet i garderoben.
For den Paganist som ikke er «kommet ut av skapet» ennå, eller bor i for eksempel en hybel med romskamerat passer kanskje ikke disse ideene særlig godt. Det er fortsatt ingen årsak til panikk, da hekseflasker også kan lages i miniatyrformat. Man kan for eksempel bruke små reagensrør som får plass i vanlige blomsterpotter. Husk å sjekke at du kan forsegle dem skikkelig. Det finnes også miniatyrflasker og glass i gavebutikker som kan brukes.
Ikke alle hekseflasker er til for å gjemmes unna. Noen skal stå åpent, for eksempel i vinduskarmen, på alteret eller på skrivebordet.
Du kan lett lage flere versjoner av basisoppskriften, slik at de passer dine (og andres?) behov og livssituasjon. Også da de tradisjonelle hekseflaskene ble brukt, ble det laget nye versjoner, så hvorfor ikke nå? Der finnes ingen ekte hekseflaske (selv om noen kanskje påstår det), kun flasker som er mer like den tradisjonelle varianten og de som er mer moderne.
Man må som oftest ha mange ulike typer, noen kanskje er kjærlighetsflasker som balanserer på grensen for god etikk (eller går over) og noen kanskje binder en spesiell slem person veldig hardt. De mange variantene som finnes viser hvor effektiv en slik formel kan være og hvor allsidig den er.