The Witch's Library - Your Source for Pagan Information

Spådoms-skarabéer

Skarabeer har vært hellige i Egypt siden predynastisk tid. Den troddes å være et symbol for solens energi fordi de fløy på den varmeste tiden på dagen, da solen var som sterkest.

Materiale

Leire som blir har da den tørker, eller som kan brennes hard. 1 ts. fin sand eller salt. Sanden/saltet gir en grovere struktur og krystallene gjør at den lettere holder «ladningen».

Prosedyre

Tilsett sanden/saltet litt av gangen til leiren føles lett kornet. Den skal ikke være så tørr at den smuldrer. Hvis du bruker en plastbasert leire kan du ikke tilsette sand/salt, og resultatet blir ikke like antikt. Hvis du vil, kan du bruke trolldeig i stedet for leire.

For å forme en skarabé tar du en bit leire som er cirka like stor som tuppen på din tommelfinger. Form den til en oval eller et egg, press den forsiktig ned på noe flatt, slik at bunnen blir flat, men at toppen fortsatt er rundet.

Bruk en penn, en kniv eller en tannpirker og riss en «T» på ryggen til skarabeen for å indikere skillet mellom hodet og det som dekker vingene. Du kan være veldig detaljert eller la den være enkle. Snu skarabeen og riss inn symbolet. Du kan også vente til den er tørr og tegne symbolet med en tusjpenn, eller tegne symbolet på papir, klippe det ut og lime det på den flate siden av skarabeen.

Du kan lage en todelt skål for å oppbevare skarabeene i. Lag en skål som er akkurat stor nok ved å legge skarabeene i den og sjekke at de får plass. Lag en skål til som passer på toppen av den første. Legg den kant mot kant og jevn til kantene slik at halvdelene passer godt sammen. Ta dem fra hverandre igjen, ta ut skarabeene og brenn/tørk dem etter hvilken type material de er laget av. Da skålen er hard kan den dekoreres eller males.

Symboler

Lotusblomst
Spirituell utfoldelse, kjærlighet, skjønnhet, fredfull oppløsning av vanskeligheter. En god tid for meditasjon og studier.

Krokodille
Krefter som er farlige eller vanskelige å kontrollere. Uventede uhell og ulykker. Brå forandring.

Palmeter
Osiris hellige palmeoase gav et sikkert hvilested og kjølig vann til de som bodde eller reiste i ørkenen. Betyr reise, fritid og fremgang.

Isis
Isis hodeplagg indikerer at positive omstendigheter mest trolig fortsetter, negative omstendigheter er sannsynlige å forbedres og stabilizeres.

Osiris
Denne skarabé handler om innvielse og ikke-fysiske ting. Spørsmål er fortsatt ubesvarte, kan ikke vites, eller ikke ennå passende å avsløres.

Seshat
Seshat er gudinnen av skrift og måling. Handle før muligheten går tapt, og vær sikker på at ny anstrengelse hviler på solid grunn.

Ibis
Tahuti, guden med ibishodet, representerer visdom og skarpsindighet. Leseren bør søke mer informasjon, etterstrebe å handle klokt og finne oppfinnsomme svar på problemer.

Bastet
Kattgudinnen Bastet betyr at glede, behag, romanse, og økt selvtillit vil komme snart.

Ankh
En ankh er det fremste symbolet for liv. I tillegg er den også en sender for makt og styrke. Dens nærvær er positivt i nesten alle situasjoner.

Tempel
De høye pylonportene til de gamle egyptiske templene betydde begynnelsen av hellig område. Leseren kan være i en periode av «tempeltjeneste» da spirituelle plikter må utføres.

Nilen
Nilen er ledetråden for den Egyptiske kulturen. Den gir liv i alle former til det som ellers ville vært øde. Se etter mindre aktive løsninger på problemer. Vent på at resultatene skal vise seg.

Nepthys
Nepthysskarabeen indikerer mørkere seksualitet, desperate handlinger og stridigheter i ekteskap eller andre relasjoner. Nepthys kan også indikere en person hvis motiver er uklare eller potensielt farlige.

Nuts stjernefylte himmel
Nut er en instinktiv gudinne, hvis kropp er den stjernespekkede himmelen. Hennes natur er kosmisk og hennes nærvær i en lesing indikerer at det er store ting på gang, muligens ute av det vanlige menneskets kontroll.

Sistrum
En sistrum er et symbol for Isis-Hathor, kjærlighetens og nytelsens gudinne. Nærværet av denne skarabé formaner deg til å handle, bryte deg fri og omfavne nytelsen.

Horus
Horus er en kompleks, haukhodet gudeskikkelse som omfavner mange aspekter. Skarabeen indikerer slutlig, men vanskelig vunnet triumf. Som barn representerer han bekymringer angående barn.

Ras solbark
Solbarken symbolizerer den mektige og vanligvis velvillige energien hos solen. Som fartøy symbolizerer den reise.

Ushabti
Ushabtifigurene var små avbildninger som ble plasserte i gravene for å svare i stedet for de døde, hvis de ble kalt til arbeid. Skarabeen indikerer uventet eller uberettiget hjelp.

Pyramider
Pyramidene representerer streben og tidens langsomme gang. Denne skarabeen kan indikere behoovet av å se tilbake til fortiden etter svar.

Unionen mellom Isis og Osiris
Denne skarabeen er kjærligheten i alle dens former og den kreative kraften på sitt viktigste. Den indikerer positiv oppløsning av to motparter.

Anpu (Anubis hundehode)
Anpu eller Anubis, den store veilederen. Ikke bare for de døde, men også for de som astralprojiserer, drømmer og de på innvielsens terskel. Sjakalen indikerer ny viten og en sterk beskyttende makt.

Pin It on Pinterest

Share This