The Witch's Library - Your Source for Pagan Information

Andre dager

Årets gang | Sabbat | Esbat | Andre dager | Tidsangivning

 

Kyndelsmessedagen

Søndagen før «Søndag før faste». Birgitta sabbat

Fargen for dagen er hvit. Pynt alteret med eikebark eller grener svøpte i hvitt stoff og en bolle med jord. Dufter: ros, mynta, sjasmin.

Utfør en lysmeditasjon, kast så barken/grenene i rinnende vann. De fyller deg med inspirasjon. Jorden blir båret rundt halsen i hvitt stoff eller oppbevares i en bolle på alteret.

Påske

En fest for Nerthus (Moder jord). Fargene er gul og grønn. 9 sorter grønn som symbol for slutten på fasten og for å beholde helsen under det kommende året. Røde egg for fruktbarhet.

Alteret: nyutsprungne grener, påskeliljer og andre vårblomster. Blomsterfrø i en bolle.

Ønsk fred, kjærlighet, gjenfødelse, vår, varme, glede og kraft. Beveg dere i en spiral over landet som skal såes. Ha et varmt bål. Le, dans og hopp over bålet.

Frøyafest (Mai)

Pynt en maistang med hver sin farge på båndet, snurr dem rundt stangen gjennom å danse. Rop ditt ønske fra båndene, dans så ut båndene igjen. Ta hverandre i hendene og beveg dere i en spiral til bålet. Ofre røkelse, salt og brød. Bålet er denne kvelden rensende og fruktbarhetsbringende. Brenn det du vill kvitte deg med eller en symbol for det. Hopp over bålet og be om gudinnens gaver. Gå så til skogen og øst grener i stillhet.

Pin It on Pinterest

Share This