The Witch's Library - Your Source for Pagan Information

Hekseflaskeoppskrifter

Hekseflasker | Historie | Opprinnelig Bruk | Moderne Versjoner | Hekseflaskeoppskrifter

Basisflaske for den moderne heksen

Denne flasken er til for å beskytte den som laget den, ofte også dens familie og hus, fra negative energier. Avhengig av hvordan den lages og av ønsket fremstilt av tilvirkeren kan denne flasken bli en som samler de negative energiene i seg selv (fanging), en som sender de negative energiene tilbake til hvor de kom fra (speiling) eller en som omvandler negativ energi til positiv (transformering). Den er likevel ikke den flaske som passer best til transformering.

Materialer

 • Glass, leir eller steinflaske eller krukke/glass, med tett lokk. Størrelsen avhenger av hvor stor du lett kan gjemme. Størrelsen spiller ellers ikke så stor rolle, så vær fornuftig.
 • Vernehansker for håndtering av de ting du skal putte i flasken. En hekseflaske hjelper ikke mye hvis du gir deg selv blodforgifting da du lager den.
 • Voks eller lys for forsegling. Svart er et godt valg.
 • Noe å tisse i (en potte eller et annet glass) fordi det ikke er lett å sikte. Altså treger du din urin.
 • Alle slags vemmeligheter: Bøyde og rustne spikere (du kan bøye dem selv). Biter av piggtråd, torner, glassbiter og eller speilbiter med mer.
 • Noen ting å velge blant: Menstruasjonsblod (hvis du er kvinne) eller sperma (hvis du er mann). Du kan trekke blod ut av tamponger eller bind. Hvordan du får tak i sperma, vet du like godt som jeg. Et ord på veien - hvis du bruker sexmagi som en del av ditt hekseflaske ritual, husk at du skal bruke litt av spermaet i flasken. Det er ikke lett å få det ut av partneren, vet du. Annet blod - få tak i en steril nål fra apoteket og husk å kjøpe plaster. Du kan bruke kjønnshår eller annet hår for å representere deg selv. Et egg kan også inkluderes.
 • Bandasje bør være lett tilgjengelig hvis noe skulle skje. Mange av tingene er hvasse.Preliminære forberedelser

Samle sammen alle nødvendige ingredienser, ta kroppsvæskene til slutt da dette er ting du ikke vil lagre en dag en gang. Du kan samle andre ingredienser over lang tid og lagre dem til du har de nødvendige tingene og nok av dem. Ting man finner på bakken passer godt til formålet.

Kutt metallting i mindre biter hvis nødvendig, for å få dem ned i den valgte flasken. Hvis du bruker en veldig liten flaske, husk at den trenger kun litt av hver ting, eller små versjoner av tingene (brukkne nåler, bitte små spikere etc.).

Velg en dato som passer godt til det du skal gjøre og planlegg ritualet, hvis slike ting er viktig for deg. Minkende måne sies å være et passende tidspunkt for å lage en hekseflaske. Ritualet kan være kun en visualisering av flaskens tiltenkte bruksområde. Du kan bruke dette for å hjelpe deg med din visualisering:

Dine kroppsvæsker er tenkt til å symbolisere deg, de er en del av din kjerne og brukes tradisjonelt i magi. I stedet for at du blir truffet av negative energier, rammer de din representant i hekseflasken, biten av din kjerne.

For en fangende hekseflaske:
Vemmelighetene i flasken er tenkt til å fange de negative energiene - metallet fanger dem, glasset forvirrer og kutter dem, tornene punkterer dem og jern (egget) løser dem opp. Du kan se for deg at de negative energiene drukner i urinen.

Hvis du bygger en speilende flaske, visualiser at glasset og speilbitene speiler den negative energien tilbake til senderen og jorder den til Jorden.

For en transformerende flaske kan du bruke farget glass og visualisere at den negative energien blir omformet til positiv, før den fortsetter på sin reise fremover for å være til fordel for deg, ditt hjem eller universet.

Velg hvor du skal gjemme flasken før du lager den. Forsikre deg om at du har nødvendig utstyr, for eksempel en spade. Da flasken er ferdig er det for seint for å tenke "men hvor skal jeg legge denne?" Hvis du har tenkt å grave den ned i jorden, velg stedet slik at ikke mennesker eller dyr graver den opp.

Å lage selve flasken
Ha alt nødvendig utstyr og materialer for hånden på en plass som passer for formålet, på en tid som passer deg. Kast en sirkel, hvis du føler at det trengs. Du kan lage flasken og ha ritualet der du skal gjemme den, eller gjøre alt ferdig på en plass for å så ta med den ferdige flasken en annen plass for å graves ned.

Fyll flasken med det du har valgt til ingrediensene danner en motbydelig blanding. Rist flasken for å blande tingene, hvis det trengs. Hvis du har et egg med, ikke knus det og tilsett det som det siste av solide materialer. Husk å la det være igjen nok plass i flasken til det også.

Etter dette tilsetter du urin, noen dråper menstruasjons-blod/sperma/annet blod som noe av det siste du gjør. Du trenger ingen store mengder da blod og sperma er ansett som sterke.

Lukk lokk eller kork og forsegle flasken. Du kan skjære inn selvvalgte symboler (for eksempel runer eller et segl). Vær forsiktig slik at du ikke bryter forseglingen. Hvis dette skjer må du ta vekk voksen og forsegle den igjen.

Hvis du skal til et annet sted for å gjemme flasken, rydd opp etter deg selv. Spesielt hvis det er en sjanse for at noen kommer til det stedet der du bygget flasken før du kommer tilbake fra å ha gjemt den.

Hvis du kastet en sirkel før du begynte, lukk den. Husk å jorde deg selv (hvis du laget flasken der du skal gjemme den, kan du gjøre dette etterpå).

Dra til ditt gjemmested og gjem flasken på en passende måte. Forvisningsformler passer godt til denne situasjonen. Hvis du ikke vet hvordan, eller ikke vil bruke tradisjonelle forvisningsformler eller lignende, kan du banne som en full sjømann.

Du kan grave ned flasken opp og ned, og ha mer uhumskheter i hullet før du dekker det til. Hvis du gjemmer flasken i hjemmet, gjem den med riktig side opp.

Wicca-versjon

Denne versjonen passer bedre til Wiccanenes etikk. De er ofte til for å fange negativ energi eller hindre den helt fra å komme og - noe veldig viktig - forhindre at den skader hjemmet og dets innbyggere. Mange av disse flaskene ligner veldig mye på basisflasken over. Derfor er det ikke nødvendig å gjenta alt. Imidlertid kan du bruke vin, (eple)eddik eller velsignet (salt) vann i stedet for eller i tilegg til urin. Spikrene kan være nye osv.

Mange Wicca hekseflasker bruker urter, der urtene er valgt etter deres magiske egenskaper. Det gis iblant spesifikke instrukser for hvordan hver urt og ting skal samles inn, inkludert den riktige månefasen. Urtene og andre ting kan legges i flasken dagen før og flasken kan stå ved heksens seng over natten. Om morgenen kan du tilsette (morgen)urin til flasken, for å så lukke og forsegle den v.h.a. Wiccaritualer.

Noen instrukser sier at flasken skal stilles i et skap eller en garderobe, så du trenger ikke nødvendigvis gjemme den godt.

Følgende instrukser er en grunnleggende versjon av en Wiccaflaske, med urter. Du kan gjøre alt lengre og vanskeligere eller kortere og enklere, alt etter dine egne tilbøyeligheter. Du kan for eksempel begynne å samle ingredienser ved en gitt månefase (for eksempel dagen før en nymåne) og utføre ritualet ved neste måneformørkelse. Eller du kan samle tingene da du har tid for å bygge flasken ved en hvilken som helst månefase. (Med beskyttelseformler trenger du ikke alltid å vente på riktig månefase. Gjør det da du må).

Du kan si en passende formel for hver ting som du legger i flasken, kalle på tingens ånd og meditere litt, eller du kan si dine valgte ord helt til flasken er fylt. Du kan lage flasken som en del av et ritual, eller du kan lage et ritual spesielt for denne anledningen. En av årsakene til at jeg er så uklar, er at jeg ikke er Wicca selv.

Materialer

 • Flaske eller krukke/glass med tettslutende lokk/kork
 • Sjøsalt
 • Krystall eller stein, for eksempel turkis, obsidian eller svart onyks.
 • Urter, for eksempel akasie, aloe, liljer, lime, lotus, åkermåne, mais, cayenne og svartpepper, tørket løk, salvie, frankincense, basilikum, mynte, myrra, hvitløk, rosemarin, misteltein, furunåler.
 • Noen nåler eller spikre
 • Vin, (eple)eddik eller urin
 • Tråd
 • Svart lys for forsegling
 • De vanlige verktøyene som brukes i ritualdelen

Preliminære forberedelser
Du kan velge de urter og krystaller du skal bruke etter deres spesielle kvaliteter, eller bruke noen av dem jeg har listet opp. Du kan også bruke en dråpe eller to av en essensiell olje i stedet for en urt. Du kan velge antall urter og andre solide gjenstander (her regnes essensiell olje som solid) som du har tenkt å legge i flasken etter numerologiske regler, enten slik at de utgjør et spesielt antall, eller at du bruker et spesielt antall urter. Passende tall er 7, som er knyttet til beskyttelse, og 9, som er knyttet til Gudinnen.

Samle de nødvendige gjenstandene. Rens den flaske du har tenkt å bruke. Vask den godt med varmt vann og såpe (hvis du kan bruke en spesiell såpe, laget for beskyttende formål er det best) or tørk den godt. Du kan la den stå i fullmånens lys over natten for å lade den.

Velg en plass å gjemme flasken. For en flaske som skal fylles som del av et ritual eller rituelt, er det bra å ha de nødvendige verktøyene for hånden på alteret. Du kan også lage ditt ritual og dine formler og messer på forhånd.

Hensikten med krystallen (som ikke er absolutt nødvendig, listen er kun et eksempel, inkludert væskene) er å bruke dens magiske egenskaper, det samme gjelder for urtene. Saltet er for å rense og velsigne målet for hekseflasken (person(er), hjem som skal beskyttes). Spikrene og nålene jorder den negative energien. Du kan også visualisere at den blir sendt tilbake til senderen, trefoldig. Tråden floker den negative energien til en knute som ligner på den du floker tråden til, og bøyer energien av fra flaskebyggeren. Du kan også visualisere at den negative energien snubler på tråden. Urinen symboliserer flaskebyggeren. Da man bruker vin eller eddik kan man visualisere at den negative energien drukner i væsken, mens eddik i tilegg virker rensende.

Å lage selve flasken
Hvis du lager flasken som en del av et ritual, kan du åpne ritualet som vanlig.

Start med å fylle flasken med salt. Etter saltet, tilsett nåler eller spikre, bøyde eller rake. Etter dette er det på tide å tilsette urtene. Krystallene og trådfloken kan tilsettes som neste punkt. Hvis du tilsetter væsker, skal det gjøres etter at du er ferdig med de solide gjenstandene.

Når flasken i hovedsak er ferdig, kan du mane fram energier med en passende messe. (Den tradisjonelle "Isis, Astarte, Diana, Hecate, Demeter, Kali, Inanna" anbefales for dette formål) og dirigere disse inn i flasken. Så lukker du flasken og forsegler den med voks fra det svarte lyset.

Avslutt ritualet som vanlig og grav ned flasken på et passende sted, eller gjem den på annen måte. Du kan brenne røkelse ved gjemmestedet for å forsegle formelen skikkelig.

Hekseflaske som skal vises frem

Hekseflasker som er ment å stå åpent synlige, er ikke vanligvis laget for å beskytte sin skaper, men for å bringe den som har kastet denne formelen på flaske noe hun eller han vil ha. De vanligste formålene med slike flasker er de samme som ved andre typer formler; ønsket, vinningen, mer kjærlighet, materiell gevinst, lykke, kreativitet. Dette er ikke spesifikke instrukser, kun grunnleggende prinsipper.

Velg flaske eller glass etter farge, form eller fordi du liker hvordan den ser ut. Gå gjennom de magiske egenskapene til urter, farger, essensielle oljer, metaller og krystaller med mer. Velg de etter hvor godt de passer dit tenkte formål. Normalt vil du ikke bruke noen væsker (annet enn noen dråper essensiell olje) i flasker som skal stå synlig, de er "tørre" flasker. Sikt på en harmonisk helhet. Med dette mener jeg: Ikke prøv å skvis inn alle urter og krystaller som er knyttet til for eksempel rikdom. For mye er for mye!

Velg noen få passende urter eller oljer, et passende krystall, en passende farge. For å representere fargen kan du bruke et (silke) bånd til flasken, binde et bånd rundt den eller male et symbol som representerer ditt mål med den valgte fargen. Du kan også lage en "hatt" for å dekke lokket på flasken av svart stoff der du maler et symbol med tekstilfarge eller tusjpenn, eller du kan lage "hatten" med den valgte fargen på stoffet. Du kan bruke farget sand eller salt. Metaller har også sin egen magiske korrespondanse, så du kanskje vil bruke metallspon eller metallstøv.

Hvis du følger månefasene eller fasene til noe annet himmellegeme, kan du tenke på det da du lager flasken. Det er opp til flaskebyggeren om det skal brukes et formelt ritual eller ikke.

Som generelt prinsipp kan man foreslå at sand (og metallspon/støv) legges i bunnen, urter og oljer på sanden og krystallen på urtene.

Hekseflaske I

Mal litt drageblodurt med litt sukker og salt og legg dette i en liten flaske med skruekork eller kork. Rist den og forsegle den med rød voks. Legg den der den ikke blir funnet (eller i hvert fall ikke lett kan bli sett), for å forsikre deg om harmoni og fred i huset.

Hekseflaske II

Legg tre nye nåler, tre nye hårnåler og tre nye spikere i et syltetøyglass. Fyll glasset med salt og rist skikkelig ni ganger. Forsegle det med hvit voks og still det i et kjøkkenskap der det ikke blir sett. Beskytter din mat mot forurensing.

Hekseflaske III

Samle rosemarin med flere nåler og hårnåler i et lite glass med tett lokk eller kork. Når det er fult, hell i rødt vin og rist. Forsegle med rød eller svart voks og still på en uanselig plass i din leilighet (hvis du har et hus, begrav det i det hjørne som er lengst vekk på eiendommen). Mens du fyller glasset, si disse ordene:

"Hårnåler, nåler, rosemarin, vin
I denne min hekseflaske;
Beskytt mot skade og fiendskap;
Dette er min vilje, så må det bli!"

Hekseflaske til beskyttelse for huset

Plasseres på en viktig plass i hjemmet

Ting du trenger:

 • 1 glass med kork eller lokk (f. eks et syltetøyglass)
 • 1⁄2 - 1 kopp salt (avhengig av glassets størrelse)
 • 3 båter hvitløk
 • 9 laurbærblader
 • 7 ss Tørket basilikum
 • 4 ss dillfrø
 • 1 ss salvie
 • 1 ss anis
 • 1 ss svartpepper
 • 1 ss fennikel
 • 1 skål

På morgenen, helst på en klar og solig dag, samler du sammen alle deler. Legg saltet i skålen og si:
"Salt som Beskytter, beskytt mitt hjem og alle i det."

Tilsett hvitløksbåtene og si:
"Hvitløk som Beskytter, beskytt mitt hjem og alle i det."

Knus laurbærbladene, legg dem i skålen og si:
"Laurbær som Beskytter, beskytt mitt hjem og alle i det."

Tilsett basilikumen og si:
"Basilikum som Beskytter, beskytt mitt hjem og alle i det."

Tilsett dillen og si:
"Dill som beskytter, beskytt mitt hjem og alle i det."

Tilsett Salvien og si:
"Salvie som Beskytter, beskytt mitt hjem og alle i det."

Tilsett anisen og si:
"Anis som Beskytter, beskytt mitt hjem og alle i det."

Tilsett pepperen og si:
"Pepper som Beskytter, beskytt mitt hjem og alle i det."

Tilsett fennikel og si:
"Fennikel som Beskytter, beskytt mitt hjem og alle i det."

Bland sammen urtene og saltet med dine hender. Gjennom bevegelsen i dine hender og fingre, led energi til de kraftige beskyttende tingene. Visualiser ditt hjem som et skinnende, sikkert, bevoktet, trygt tilfluktssted.

Hell blandingen i glasset. Forsegle skikkelig og plasser det i hjemmet med følgende ord:

"Salt og urter, ni ganger ni. Vokt nå dette mitt hjem."

Pengeflaske

Ting du trenger:

 • 5 gamle femkroner
 • 5 kronestykker
 • 5 50-øringer
 • 5 kjerner tørket mais
 • 5 kjerner av tørket hvete (eller 5 ts hvetemel)
 • 5 sesamfrø
 • 5 kanelstenger
 • 5 kryddernelliker
 • 5 hele allehånde
 • 5 pecan-nøtter

Legg ingrediensene i en smal, høy flaske. Sett på korken skikkelig. Rist flasken med din krafthånd i 5 minutter, mens du messer disse eller lignende ord:

"Urter og sølv,
kobber og korn;
Arbeid for å øke
Min pengeflod."

Plasser hekseflasken på et bord et sted i huset. La din pengebok (eller hva du nå bruker) ligge nær flasken da du er hjemme. La penger komme inn i ditt liv.

Kjærlighetsflaske

Ting du trenger:

 • Rosevann
 • 1 håndfull tørkede rosekroneblader
 • 2 klyper tørket lavendel

Hold rosekronebladene mellom dine hender. Gi dem kraft av kjærlighet. Legg dem i flasken. Gjør det samme med lavendelen.

Fyll flasken med rosevann. Sett på/i korken. Hold flasken mellom dine hender og press den til ditt bryst, mens du sier disse eller lignende ord:

"Blomster druknet i kjærlighet,
Drukne meg i kjærlighet."

Oppbevar flasken i ditt soverom.

Beskyttelsesflaske

Nøytraliserer kraften til de som vil deg ondt, som vil ødelegge ditt rykte eller på annen måte truer din sikkerhet.

 • 4ts myrra
 • 4 ts svartkrutt
 • 4 ts havsalt/altersalt
 • 4 ts mose
 • 1 hvitt lys
 • 1 flaske med kork
 • mortel
 • pergament
 • svart blekk eller en svart penn
 • svart tråd

Bland sammen alle ingrediensene. Klipp papiret slik at det passer ned i flasken. Skriv dette på papiret med svart blekk:

"Jeg nøytraliserer kraften til
så han/hun ikke kan skade meg.
Jag ber om dette fordi det er det beste for alle.
Så la det skje."

Rull sammen papiret, knyt den svarte tråden rundt og plasser rullen i flasken. Fyll flasken med blandingen. Ta så det hvite lyset og drypp voksen rundt korken for å forsegle flasken. Begrav flasken på et sted der den aldri vil bli funnet. Åpnes flasken så nøytraliseres virkningen.

Hekseflaskeoppskrifter

Pin It on Pinterest

Share This