The Witch's Library - Your Source for Pagan Information

Skuing

Krystallskuing, eller å spå i en krystallkule, har lenge vært et yndet motiv for vestlige karikatur artister og tegneserieskapere. Den første tegningen ble offentliggjort for over åtti år siden. Det var et bilde av en plakat, og tegningen hadde følgende tekst knyttet til det: «Salong for krystallskuing og håndlesing «, og «Stengt på grunn av uforutsette omstendigheter».

Det er ikke overraskende at krystallkuler har vært gjenstand for vitser og morsomheter gjennom årene. Det er unektelig noe komisk ved synet av en person som sitter og stirrer inn i det ser ut som noe annet enn en polert glassball.

Skuing

Å spå i krystallkule og andre gjenstander, enten det er vannskåler, blankpolerte, svarte speil eller andre ting, går imidlertid tusenvis av år tilbake i tid. Det er en spådomskunst som er langt eldre enn både tarot og numerologi. Det er grunn til å tro at sjamaner (vise menn, kvinner og synske prester i primitive samfunn) brukte metoder som involverte transe og klarsyn lenge før det skrevne ord ble oppfunnet. Disse metodene er mer eller mindre identiske med de som brukes av krystallskuere og okkultister i dag.

En ekte krystallkule – en blankpusset kule av et halvedelt mineral kjent som bergkrystall – er et kostbar luksusting, spesielt hvis den er feilfri. De fleste av de såkalte krystallkuler som kan kjøpes i dag er ikke engang laget av krystall men av støpt glass. Selv disse har en tendens til å være svært dyre, og alle som ønsker å prøve å spå i gjenstander, rådes derfor til ikke å starte med en krystallkule, men gjenstander som nesten ikke koster noe.

Dette kan for eksempel være et vinglass fylt til randen med rent vann, en flat eller konveks, svartmalt glassbit eller, det enkleste av alt, en stiv, hvit pappbit eller vanlig, svart blekk.

For å finne ut om du er en av de svært få som har en medfødt evne til å spå i gjenstander, er det best å ha litt kjennskap til hva slags resultater det hevdes at en seer kan oppnå med slike metoder. Viktigst er kanskje at du er klar over at det ikke er noe okkult eller overnaturlig med gjenstandene som brukes. Selv den dyreste krystallkule er ingenting mer enn et verktøy. Målet kan enten kalles «visjonær erfaring» eller «en frivillig separasjon av bevissthet», hvis du foretrekker å bruke et uttrykk fra psykologi.

Pin It on Pinterest

Share This