The Witch's Library - Your Source for Pagan Information

Knutemagi

Tradisjonen med knutemagi strekker seg minst 4000 år tilbake i tiden. Knutemagi finnes overalt uansett om vi tenker på det eller ikke. Mer enn alt annet, er det en måte for oss å fokusere våre tanker, og derved få ting til å skje.

Kanskje virker knutemagi litt rart, eller til og med utrolig? Tenk da over hvorfor det for flere hundre år siden fantes så mange lover mot dette.

Før i tiden sågs et hvilket som helst vridd, eller forknytt ornament som hedensk og ugudelig i Tyskland, mens magiske knuter var vanlig i kirkene for å holde ute ånder og trolldom.

Knutemagi

Å lage knuten er ikke like viktig som behoovet bak knuten. Du må tenke hardt og dypt på ditt behov mens du lager knuten, slik at din energi og dine følelser blir en del av den. Årsaken til at knutemagi lenge har vært populært er at teknikken er enkel, rask, rimelig diskré men også veldig kraftfull.

Da man lager en pose for healing bruker man knutemagi og en kraftig naturfiber (hamp e.l.) for å lukke posen. Man snurrer tråden rundt posens åpning tre ganger (fordi 3 er tallet for healing), knytter 3 knuter, snurrer tråden rundt 3 ganger og knytter 3 knuter til, så gjør man dette en tredje gang (3×3). Hele tiden fokuserer man på behoovet og ser for seg at knutene styrker energivibrasjonene fra tingene i posen, for å hjelpe å oppfylle posens hensikt.

For å ytterligere styrke knutens kraft, kan man knytte den med en spesiell, flettet og farget tråd isteden for hampen. Fargene velges etter behov. Flett sammen ni fargede tråder, tre og tre. Så fletter du de tre flettene sammen. Knuteformler plasseres ofte nær målet for formelen, for maksimal effektivitet. For beste resultat bæres de på personen.

Majoriteten av moderne hekser kjenner til en eller to former for bruk av knuter i magisk arbeid. Det finnes mange former for knutemagi som brukes for å verne eller hjelpe. For eksempel fortidens jordmor. Hvis fødselen var vanskelig, ble alle former for knuter i hjemmet løst opp og alle kvinner slo ut håret sitt. Dette skulle gjøre at den fødendes kropp også løste sine knuter, og fødselen gikk lettere. Så snart barnet var født ble navlestrengen kuttet og knyttet. Samtidig ba jordmoren en liten bønn eller velsignelse, slik at barnets fremtidige helse og lykke ble sikret.

I England bandt hekser ny ull i et kryss og tvers-mønster over et speil, som åndefanger for å fange det onde øye eller dårlige ånder, som ble sendt etter dem. Åndene ble tiltrukket av lysets refleksjon i speilet, og ble så fanget i ullen. Ved fullmåne ble så ullen tatt av speilet og brent. Så trædde de ny ull på speilet igjen. Elementærånder liker tråder, ull og knuter, og er lett å lokke med dem.

Dessverre er de fleste av de knutformler som er blitt bevart av mindre trivelig art. Det finnes noen få biter, som kan brukes med ren samvittighet. Da man arbeider med magi til vanlig, er det best å la håret henge løst hvis det er langt. Symbolikken er åpenbar, knuter eller fletter kan hindre kraften. Men, da man arbeider med beskyttelsesmagi er flettet, knutet hår, pluss strikkede eller heklede klær (en varm genser er kjekk å ha om vinteren) en stor fordel. Et nett er av samme årsak veldig beskyttende. Mange sjøhekser og magikere har et nett i hjemmet. Ikke bare fordi det passer til miljøet, men også fordi det er veldig kraftfullt. Det er forresten også makramépynt.

Hvis du våkner med knuter i håret, sies det at alvene har lekt i håret mens du sov, derfor er det knuter i det. Assosiasjonen mellom alver og knuter er gammel og går tilbake til antikkens grekere da magi var vitenskap.

Hvis du en gang trenger å utføre en knuteformel, og ikke har noen snor eller tråd (eller er i en situasjon der du ikke kan bruke en), kan du gå gjennom bevegelsene i å plukke opp en tråd og knytte knuten (uten å faktisk gjøre det) mens du ser for deg ditt behov, som i en vanlig knuteformel. Den vil bli like kraftfull som en formel som er utført på vanlig måte.

Pin It on Pinterest

Share This