The Witch's Library - Your Source for Pagan Information

Drikke

Mat | Drikke | Baking | Vann Andre
Røkelse | Blekk | Oljer | Brygg | Pulver | Såpe | Hekseflasker

På denne siden finner du oppskrifter på alle slags ting du kan drikke. Fra en enkel urtete til hvordan du brygger din egen Mjød.
Drikke

Ingefærøl

Bland 1 ts sukker, 1ts malt ingefær og 2,5 dl kaldt vann. Hver morgen i en uke tilsetter du 1 ts sukker og 1 ts ingefær. I slutten av uken siler du av vannet og sparer bunnsedimentet i et syltetøyglass.

Varm 7,5 dl vatten, 780 g sukker og saften fra 3 sitroner til sukkeret er løst opp. Tilsett sedimentet og nok vann til at mengden blir ca. 4,5 l. Rør om nøye og fyll på flasker. OBS! Ikke fyll helt opp da det kan eksplodere. La stå 3 uker.

Nesleøl

1 bøtte unge nesletopper
90 g sukker
36 l vann
2 toppede ss malt ingefær
2 strøkne ss renset vinstein
30 g fersk eller 15 g tørrgjær

Du trenger veldig store beholdere til dette. Kok nesler og ingefær 20 minutter. Sil av væsken over sukret og rør til at sukret er løst opp. La det stå til at væsken er lunken, tilsett vinstein og rør rundt. La det bli lit kaldere og tilsett gjæren. Ikke rør rundt etter at gjæren er tilsatt.

Dekk beholderen og la den stå over natten. Ta vekk skummet på overflaten. Sil væsken to ganger, fyll på flasker og sett på korken godt. La stå en dag eller to, men ikke for lenge. Helles opp forsiktig pga. bunnsediment.

Løvetannvin

En stor beholder (ikke metall)
En liten tønne
En sifong
Flasker
2,5 l blomster (intet grønt)
2,5 l vann
725 g sukker
2 sitroner/appelsiner + tynt revet skall
15 g godt banket ingefærrot
15 g fersk gjær

Bløtlegg blomstene et døgn under lokk. Rør rundt litt nå og da. Ha over i stor kasserolle, tilsett skall og ingefær og la koke i 30 minutter. Legg sukkeret i en stor beholder, sil væsken over og la sukkeret løse seg opp. La så væsken bli kald.

Smak på væsken og hvis det trengs kan du tilsette litt av fruktsaften. Rør ut gjæren i litt vann og rør den forsiktig ned i væsken. Rør forsiktig rundt og dekk med en stoffbit. Væsken kommer til å "hikke" i ca. 2 dager. Når det ikke finnes flere gassbobler fyller du over på tønnen.

Sett i pluggen lett, etter noen dager kan du trykke inn pluggen hardere. Glem alt sammen i 2 måneder. Fyll over på flasker v.h.a. sifong. Skru på korkene hardt og la stå 6 måneder.

Svarthyllvin

1 kg blomster
1 kg sukker
4 l vann
28 g gjær
saft fra 2 sitroner/appelsiner
1 skive ristet brød

Kok blomstene 20 minutter og sil av nøye. Tilsett sukker og fruktsaft og la sukkeret løse seg opp. Kok væsken 20 minutter til. Sil over på en beholder og la væsken bli kald. Fordel gjæren på brødskiven og la den flyte på væsken. Dekk over og la stå på en varm plass en dag før du fyller over på flasker.

Svarthyllchampagne

2 store håndfuller blomster
1 sitron
2 ss hvit vineddik
700 g sukker
4 l vann

Bland sammen sitronskall, sitronsaft, blomster, sukker og eddik. Rør rundt, tilsett vann og rør en gang til. Dekk over og la stå en dag. Sil veken to ganger og fyll på flasker. Skru på korkene hardt og la stå mørkt i 3 uker.

Persillevin

450 g persille
4 l kokende vann
28 g skrapet og hakket ingefær
1,5 kg sukker
2 sitroner/appelsiner (saft og tynt skall)
15 g fersk gjær
1 skive ristet brød

Legg persillen i en stor beholder og hell over det kokende vannet. Dekk over og la stå et døgn. Sil av væsken, tilsett ingefær og fruktskall og la koke i 25 minutter. Legg sukker og fruktsaft i en stor beholder, hell over væsken og la sukkeret løse seg opp. La væsken bli kald og fordel gjæren over brødet som du lar flyte på overflaten.

Dekk over og la stå 5 dager (ikke for varmt eller tørt). Sil og hell på flasker. Sett på korkene lett. Hvis det etter noen dager ikke finnes tegn på at gjæren fortsatt "jobber" kan du skru til korkene.

Jeg har prøvd denne selv og det smaker ikke persille i det hele tatt.

Ingefærwhisky

1 l whisky
28 g godt banket ingefærrot
250 g rosiner uten kjerner
780 g sukker
1-2 sitroner (saft og veldig tynt skall)

Bland sammen alt i en vakuumflaske med stor åpning. Rist flasken skikkelig og sett på korken. Rist hver dag i 2 uker. Sil og fyll på flasker.

Ringblomstvin

2,5 l blomster
2 appelsiner (saft og tynt skall)
1 sitron (saft og tynt skall)
1,5 kg sukker
4,5 l vann
15 g fersk eller 7,5 g tørrgjær

Kok vann og sukker. Legg blomster fruktskall og fruktsaft i en stor keramikkbeholder og hell over sukkerløsningen. La det bli kaldt og rør ned gjæren. Dekk over og la det stå varmt i en uke. Sil over i en annen keramikkbeholder og la det stå tildekket til at gjæringen er ferdig (minst 1 måned). Fyll over på flasker og la stå minst en uke.

Borremynteøl

60 g fersk finhakket urt (blader + stilk) Hvis du vil bruke tørket urt, ta mindre enn halve mengden.
30 g banket fersk ingefærrot
Saft fra 1 sitron
450 g brunt sukker
2 ss fersk gjær
1 ts sirup/melasse
2 klyper renset vinstein

Dekk urten og ingefæren med vann i en stor kasserolle og la det sakte koke opp. La det koke jevnt i 30 minutter mens du nå og da presser innholdet mot siden for å trekke ut det gode. Ta det av varmen, tilsett sukkeret og nok vann for at det totalt skal bli 4 l.

Rør rundt til at sukkeret har løst seg opp. La stå 10 minutter og tilsett så sitronsaft, sirup og vinstein. Når væsken er kald tilsetter du godt smuldret gjær. Sil to ganger og hell på flasker. La flaskene stå mørkt 3 dager før du setter på korkene.

Mjødurtfizz

Like deler mjødurt, åkermåne og blader fra legebetonie til en total vekt av 75 g
4,5 l vann
500 g sukker

Kok opp urtene i vannet. Sil væsken over sukkeret, og forsikre deg om at sukkeret er løst opp. La det bli kaldt og fyll på flasker. Fyll ikke helt opp og sett på korkene løst. La stå en uke. Tåler ikke lang lagring.

Mjødurtsaft

50 kvaster med mjødurt
1-2 sitroner skåret i skiver
1,5 l vann
2 kg sukker
ca. 50 g sitronsyre

Legg blomstene i et stort kar (rustfri kjele el. glassbolle) sammen med sitronskivene. Kok en lake av sukker, vann og sitronsyre. Slå den kokende laken over blomstene. La dette stå kjølig 2-5 dager. Siles deretter og helles over på rene flasker. Den kan også blandes med en veldig tørr hvitvin for å få en sommerpunsj.

Mjødurtlikør

Bland uutspedd mjødurtsaft med 40-45 % sprit i like deler. Gir en frisk, gul sommerlikør.

Mjødurt te

1 ts tørkede blomster eller en kvast friske
5 dl kokende vann

La teen trekke i 5-10 minutter. Smaker og lukter som honning og mandler.

Wild Strawberry Cream

6 cl Wild Strawberry
4 cl upisket kremfløte

Shakes/mikses over is og siles i høyt glass med stett (hvitvinglass), garneres med sitronmelisse og jordbær (m/ stilk) trædd ned på kanten.

Som "after dinner drink" servers den i tumbler over knust is eller over vanlige isbiter, men bør shakes eller mikses først for å få skumlokk på drinken. Også her anbefales sitronmelisse, eller en firkløver hvis du nå er så heldig å ha en for hånden.

Mjødurtøl

3⁄4 kopp mjødurtblader
3⁄4 kopp betonieblader
3⁄4 kopp åkermåneblader
2 kopper sukker

La bladene symre i 1 liter vann i 20 minutter. Sil av og rør i sukkeret. Kjøl av til det er lunkent og hell på flaske. Dette ølet gjærer naturlig. Drikk det etter en uke.

Claret Cup

1 flaske Claret
1⁄2 liter Farris
En liten kvast sitronmelisse
En liten kvast agurkurt
1 skivet appelsin
1⁄2 agurk skåret i tykke skiver
1 jigger (ca 45 ml) Cognac
28,4 g banket kandisert sukker

Legg alle ingredienser i en tildekket kanne som er godt nedsenket i is. Rør det sammen og da kannen har vært nedkylt i ca en time, sil av urtene.

Maipunsj

1 håndfull myske
1⁄4 pint (ca 1,4 dl) vann
1 pint (ca 5,7 dl) hvitvin
2 pints (ca 1,1 l) champagne eller musserende vin

La mysken ligge i blot i vannet i to timer. Sil av bladene og bland vannet med vinen og champagnen. Server i glass som du dekorerer med myskeblomster. På grunn av cummarin-innholdet, som kan være svært skadelig, bør ikke dette drikkes ofte.

Mjød

Før ble mjøden silt gjennom rug. Dette ga en hallusinogen effekt pga at det grodde meldrøye på rugen. Det tror jeg er best å stå over hvis man ikke vil risikere et sykehusbesøk.

Det finnes to måter å sterilisere verktøyene på. Det ene er å bruke en flaskerens for vinlaging. (Det er nok også den sikreste måten), den andre er å lage en blanding av 75 % vann og 25 % blekemiddel. Men hvis du bruker denne metoden må du se til å skylle ekstremt nøye.

For å lage mjød billig og enkelt trenger du:
En stor kittel
En firelitersflaske som har blitt brukt til sider eller eddik
4-5 tommer plastikktube
En ballong
En pakke vingjær (ikke brødgjær)
Vinflasker
Korker
Noe å sette på korkene med
1,135 kg honning

Steriliser alt!!!

Først må du forberede blandingen som skal gjæres. Ta kittelen og tilsett honningen og nok vann til å fylle resten av halvlitersflasken. Kok opp langsomt. Hvis du vil slippe skum må du ta av dette i løpet av kokingen. Du trenger ikke å koke det. Bare få det opp til kokepunktet. Når du mener at det er ferdig, la det kjøles sli at det ikke smelter tuben. Bruk tuben for å få blandingen over på halvlitersflasken. Sett på en kork og la det stå og kjøles over natten.

Når blandingen er kjølt ned til romtemperatur må du løse opp gjæren. Legg den i en liten kopp med fingervarmt vann. La den ligge ca 10 minutter og løses opp. Hell det i flasken og rør det inn.

Dekk toppen av flasken med ballongen. Når den er blitt litt fylt (etter ca en time), prikk noen hull i den slik at gassen slipper ut. Etter hvert må du kanskje lage flere da de kanskje blir tept til av skum.

Etter ca to uker avtar gjæringen og ballongen slakner. Når den har vært helt slak i noen dager og væsken er klar er gjæringen over. Nå skal du sterilisere vinflaskene og tuben. Ha over mjøden på flaskene. Stopp før du kommer lengre ned enn 2,5 cm fra bunnen slik at du slipper å få gjær i flaskene. Vent minst 6 måneder. Det kan ta år før det er skikkelig bra.

Mengden på alle ingredienser justeres etter mjødmengde. Alt unntatt gjæren, der en pakke rekker til 4-20 liter.

Sulfidtabletter kan tilsettes en dag før tapping. Dette dreper resterende gjær. Dette kan gi ettersmak og det er generelt bedre å vente litt lengre til man er sikker på at gjæringen er over.

Lettmjød

1,14 l (1,136 l = 1quart) vann, helst kildevann
1 kopp honning
1 skivet sitron
1⁄2 ts muskat

Kok alle ingrediensene sammen i en kittel som ikke er laget av metall. Samtidig som det koker, skrap av skummet som stiger opp til overflaten. Når det ikke kommer mer skum, tilsett følgende:

En klype salt
Saften fra 1⁄2 sitron

Sil av og kjøl. Drikk i stedet for alkoholholdig mjød under en Enkel Fest.

Fruktpunsj med vin

1 hel flaske vin (rødt eller hvitt)
1 liten boks ananasringer
1 pakke hele og fryste jordbær
1-2 stor flasker sprite eller lignende
isbiter (kan være fryste druer eller lignende)

Hell vin og ananasjuice i en stor bolle. Skjær ananasen i små biter, tilsett disse sammen med jordbær og sprite. Smak av og tilsett mer sukker hvis du synes at det trengs. Legg i isbitene og server umiddelbart v.h.a. for eksempel en suppeslev.

Gløgg

(12 glass)

1 halv eller hel flaske ukrydret brennevin
1 hel flaske vin (rødt eller hvitt)
5 skrellede kardemommekjerner
5 hele kryddernelliker
1 bit kanelstang
1 pomeransskall
1 bit hel ingefær
2-3 dl sukker

Til servering
1-2 dl skoldet hel mandel
2-3 dl rosiner

Bland alle ingredienser i en kasserolle eller gløggpanne. Gjør gjerne dette i god tid slik at krydderene rekker å gi en sterk og fyldig smak. Varm gløggen sakte, ikke la den koke. Server den varm i glass med håndtak eller med serviett rundt om. Hver og en legger i mandler og rosiner etter egen smak, derfor bør det også være teskjeer på bordet.

Evas egglikør

1⁄4 l fløte
1⁄4 l melk
350 g sukker
1⁄4 l sprit
4 eggeplommer
1 ts vaniljesukker

Bland fløte, melk og sukker. Pisk eggeplommene med vaniljesukkeret, bland ned i det andre, tilsett spriten. Settes i kjøleskapet.

Eplesider

ca 35 kg epler
Sukker ca 3,5 kg.
Vann
20-25 liters vinballong
Svoveltabletter

Alle epler, redskaper og lignende må være skikkelig rengjort. For å lage ca 20 liter sider trengs det ca 35 kg epler. Saftige epler brukes.

For eksempel aroma eller gravenstein. Eplene moses, presses og saften siles ut gjennom ett klede. Noe av grumset kan være med. Det kan evt tilsettes litt vann for å fylle opp. Alt helles på en ballong og det settes i gjærlås. Dette settes på en lun plass ca 18-20 grader.

Når den naturlige gjæringen begynner så helles litt av blandingen av og sukker røres inn. Helles så tilbake og settes til gjæring i ca 6-7 måneder på en lun plass. Smak av og til om det trengs mer sukker. Når gjæringen begynner å avta og søtsmaken er bra, så stoppes gjæringen med svovel. Følg anvisning på pakken.

Så etter noen uker stikkes den om. Dette kan gjøres flere ganger. Så settes den kaldt til lagring. Følg med og det er lov med smaksprøver. Inntil ett års lagring er bare bra. Sideren kan helles på flasker eller tappes rett fra dunk.

Samhain Absint

Ta en liter av ditt beste portvin. Tilsett 2 ts av disse:
Malurt, tørket eple/mynteblader, tørkede gresskarblomster.

La det stå og trekke ca 1 uke. Filtrer gjennom musselin og tapp på flaske. Pynt med kryddernellik og rosiner før servering.

Midvinter Mulsa

Ta 2,3 l av din favoritthvitvin og tilsett ca 15 g av hver av disse:
Knuste einebær, klokkevintergrønn, svarthyllblomster.

La det stå og trekke 6 timer. Filtrer og sett til kjøling før servering. Pynt med en kvist av furu eller server varm med en kanelstang.

Maimjød for Beltaine

Ta 1 liter av din favoritthvitvin og tilsett ca 15 g av hver av disse:
Lyngblomster, mjødurtblomster, myskeblader.

La det stå og trekke 6 timer. Filtrer og sett til kjøling før servering.

Midtsommer Ale

Ta en halv liter av din beste rødvin og tilsett ca 15 g av hver av disse:
Friske eikeblader, kamille, kroneblader fra rød rose.

La det stå og trekke 24 timer. Tilsett 9 ss honning og 1 ts vanilje.
Filtrer og sett til kjøling før servering.

Seljesnaps

Bruk de gule og silkemyke hannraklene fra Seljen, det er de som er best å bruke til å lage snaps på . Plukk dem rett etter blomstring tidlig om våren.

Legg 1 dl rakler i et rent glass med tettslutende lokk. Tilsett 3 dl fargeløs ikke smaksatt vodka (40 %). La det trekke i 2 - 3 dager på et mørkt sted med romtemperatur (18-20oC). Rist den litt lett og smak på den litt nå og da. Sil av og filtrer din infusjon over på en ren flaske eller et rent glass med tettslutende lokk. Lagre på et mørkt sted med romtemperatur i 2 - 3 måneder før servering. Prøvesmak litt nå og da.

Hvis nødvendig, kan du spe ut din snaps med samme type vodka som du brukte som base. La den stå et par dager. Slik at den får roet seg. Server romtemperert.

Kreklingsnaps

Bruk frisk og helt moden krekling. Det spiller ingen rolle om de er små, tørre og rynkete, som de kan være etter en lang og tørr sommer. Du kan bare knuse dem rett før trekking. Husk at trekketiden da er litt kortere, så smak litt nå og da. Det er veldig viktig å la bærene tørke et par dager for å kvitte seg med små insekter som smaker forferdelig. Insektene vil dra fra sitt "hjem" da bærene begynner å tørke.

Skyll bærene nøye og la dem tørke i skyggen på kjøkkenpapir. Hvis bærene er frosne, tin dem i vodkaen. Bruk et rent syltetøyglass med tett lokk. Fyll glasset med bær.

Fyll opp med fargeløs, ikke smaksatt vodka (40%). La dette trekke i 1-3 måneder eller lengre, på et mørkt sted ved romtemperatur, 18-20oC. Rist lett og smak på den litt nå og da.

Sil av og filtrer over i en ren flaske eller et glass med tett lokk. Du kan servere din kreklingsnaps etter at den har vilt et par dager. Du kan også lagre den i 4-6 måneder på et mørkt sted ved romtemperatur før servering. Smaken vil forandres helt under lagring. Til det bedre synes enkelte, men det er et spørsmål om smak og behag. Enkelte foretrekker den unge, fruktige smaken mens andre foretrekker sin kreklingsnaps etter lagring, da den har en mye sterkere aroma och bærsmak.

Hvis nødvendig, kan du spe ut din snaps med samme type vodka som du brukte som base. La den stå et par dager. Slik at den får roet seg. Server romtemperert i passende glass.

Kreklingsaft

3 l bær
2 l vann
1 pakke sitronsyre
sukker (1⁄2 - 1 kg per l saft)

Knus bærene og bland saften med vann og sitronsyre. La stå kjølig i et døgn, sil av og tilsett sukker.

Lemonade med smak av agurkurt

1⁄4 kopp sitronsaft
2-3 ss sokker
3-4 mellomstore agurkurtblader
2 kopper vann

Legg alle ingrediensene i en mikser og mikse i ca 30 sekunder. Sil av opp i et høyt glass og pynt med agurkurtblomster.

Prestekragevin

4 liter prestekrageblomster
5 dl finhakkede rosiner
2 skrellede sitroner, tynt skivet
1 skrellet appelsin, tynt skivet
1 kg fint sukker
3,75 dl vann
1⁄4 ts tannin
1 ts gjær ernæring
Hock eller Champagne vingjær

Plukk kun blomsterhodene uten stilk etter at morgenduggen er fordampet. Vask dem og legg dem i først. Hell over varmt eller kaldt vann og dekk det over. La det stå i to dager, så siler du av blomstene og beholder væsken. Skvis blomstene for å få ut mest mulig smak. Kast vekk blomstene og tilsett resten, rør godt for å løse opp sukkeret. Dekk og la stå to uker, rør hver dag. Sil over i annen beholder. Sett på gjærlås og still vekk til gjærungen stopper og vinen blir klar. Fjern sedimentet, fyll opp og sett på gjærlåsen igjen. Etter en måned fjerner du sedimentet igjen. Etter enda en måned fyller du over på flasker (ikke ta med sedimentet). Kan drikkes med en gang. Vinen vil holde seg godt men ikke beholde sin bouquet i mer enn et år.

Rognsnaps

Bruk friske og fullt modne rognbær. Plukk dem rett etter første frosten men fø fuglene spiser dem opp. Legg dem i fryseren et par dager. Alternativt, plukk dem da de er fullt odne men før frosten og frys dem i en uke eller mer. Frost gjør rognebærene mildere og søtere.

Skyll bærene nøye og fjern alle stilker. La dem tørke i skyggen på kjøkkenpapir. Frys dem i en uke eller mer. Legg 8 dl frosne bær i et rent glass med tett lokk. Dekk bærene med ca 3,5 dl fargeløs, ikke smaksatt vodka (40%). La trekke i 1-4 uker eller mer på et mørkt sted ved romtemperatur, 18-20oC. Rist lett og smak på den litt nå og da. Sil av og filtrer over i en ren flaske eller et glass med tett lokk.

Lagre i minst 2 måneder på et mørkt sted ved romtemperatur før servering. Hvis nødvendig, kan du spe ut din snaps med samme type vodka som du brukte som base. La den stå et par dager. Slik at den får roet seg. Server romtemperert i passende glass.

En blandet sommerkopp

Lag en rimelig sterk te på sitronverbena (Aloysia tryphvylla) eller sitronmelisse, i hvilken du tilsetter litt mynte og bergamottskudd som undertoner. La agurkørtblomster flyte på toppen. Server kjølig med isbiter som du har laget av sitronte og frosset inn agurkørtblomster i. Hvis du serverer den til et større selskap, lag en kjempeisbit av sitronte i en ringform og la den flyte i bollen. Dette er både spektakulært og effektivt. Å lage isbitene av sitronte, gjør at du slipper en ekkel utvannet smak da de smelter. Du kan tilsette ingefærøl, limonade eller spisse teen med vodka, bare som et eksperiment. Tilsett honning eller sukker etter smak. Du trenger mindre søtingsmiddel, hvis drikken inneholder limonade. For å gjøre serveringen litt mer interessant, kan du viske en eggehvite litt lett, dyppe glassenes kanter i den og så i sukker. La det tørke skikkelig før glassene skal brukes.

Neslete

1 ts. tørket brennesle
2 1⁄2 dl vann
Hell kokende vann over urten, la trekke i 10 minutter og sil av. Drikk 2 - 3 kopper per dag.

Eplevin

21 kg epler (ingen problemer hvis de er flekkete eller skurvete)
24 liter vann
En pose med hetvinsgjær
7 kg sukker

Vask og del eplene i fire biter. Legg dem i en sterilisert beholder og hell kokende vann over dem. La det avkjøles. Tilsett gjæren til litt lunkent vann og la det stå i 15 minutter. Tilsett gjæren til eplene. Rør og dekk med et håndkle, plasser deretter bøtten i et varmt rom, som f.eks. på badet.

Bruk hånden til å røre og knuse frukten 1-2 ganger om dagen i fire dager.

Bruk en klut til å sile fruktmassen fra væsken, og hell deretter over væsken på en ren beholder. Tilsett halvparten av sukkeret til 4,5 liter kokende vann og la det oppløses og kjøles ned. Deretter tilsetter du dette til væsken. Ha på et lokk og et gjærlås på beholderen. De første dagene vil gjæringen være kraftig, deretter vil den avta.

Etter to uker tilsetter du resten av sukkeret på samme måte. Rugg beholderen 2-3 ganger i uken.

Bruk hevert for å fylle over vinen til en ren beholder, slik at sedimentet ikke blir med. Tilsett 1 gram svovel per liter vin og en pose med gjærstopp. Rist ut kullsyren.

Vent fem dager, tilsett deretter klaring hvis nødvendig og plasser den høyt. Vent en uke på at vinen skal klarne, bruk så hevert for å fylle den over på en ren beholder og tilsett ekstra sukker, hvis nødvendig. Fyll på flasker og la flaskene stå uten topp i 30 minutter. La vinen modnes på et kjølig, mørkt sted i 3 måneder.

Min Eplesider

Skyll og del 12,5 kg epler (det gjør ikke noe om de er litt skurvete eller har flekker)
Hell over 12-13 l kokende vann
Tilsett 2,5 ts askorbinsyre

Rør en gang per dag i ei uke. Sil så fra eplebitene og fruktmassen. Tilsett 36 dl sukker og varm lett slik at sukkeret løser seg. Tilsett 5 ss sitronsyre. Modne ca 6 mnd. Når jeg lagde den gjæret den kraftig. Etter 6 mnd var den sterk og god, med så mye kullsyre at det var risikabelt å åpne flaskene.

Løvetannkaffe

Vask røttene godt.
Kutt dem i små biter og kjør dem i mikser.
Spre dem jevnt over bakeplater
Rist røttene i ovnen ved 120 C i 2 timer, eller til de er helt tørre og har fått kaffefarge.
Rør mens de ristes for få det jevnt.
Kvern de ristede løvetannrøttene i en kaffekvern eller mikser og brygg så din løvetannkaffe på samme måte som annen kaffe.

Pin It on Pinterest

Share This