The Witch's Library - Your Source for Pagan Information

Norrønt

Siden jeg selv følger den skandinaviske tradisjonen som av noen kalles Fornsed eller Åsatru, ønsker jeg å gi en oversikt over denne, i tillegg til den blanding av paganistisk informasjon du ellers finner her.

De fleste av de som følger den norrøne tradisjonen feirer tre viktige blot: Høstblot, Jul / Midvinterblot og Seiersblot blot. Noen feirer også en rekke mindre høytider. Dette ble også gjort i gamle dager. Siden den norrøne seden var mer en tradisjon enn en religion i dagens betydning, fantes ingen dogmer, og ingen ble tvunget til å følge en bestemt praksis. Selv de som ikke feiret blot ble sett ned på.

Datoer og annen informasjon kan variere ettersom ikke alle kilder er enige. Men innen Skandinavia er kildene ganske konsekvent. Jeg velger å stole på disse, siden tradisjonen tross alt er skandinavisk.

Merk! Jeg sier ikke at dette er «rett» vei. Alle finner sin egen vei. Dette er bare en oversikt over det norrøne året. Jeg skulle ønske jeg kunne følge den helt, men jeg har sjelden mulighet til å gjøre det. Jeg mistenker at det er andre som deler denne mangel på tid, så til dere sier jeg at det er mulig å forenkle uten at det er «feil». Det viktigste er ære og respekt. Gjør hva du føler er riktig, men vær ikke slurvete og respektløs.

For mer informasjon, følg linkene nederst på siden.

Med vennlig hilsen

Linda

Relaterte lenker:
Åsatrufellesskapet Bifrost
Arild Hauge
The Northvegr Foundation

Pin It on Pinterest

Share This