The Witch's Library - Your Source for Pagan Information

Pendel

Størrelse og vekt avhenger av om du skal bruke den innendørs eller utendørs. For innendørsbruk egner det seg best med en liten og lett pendel.

For utendørsbruk foreslår jeg at du lager en stødigere modell. Materialet er billig og konstruksjonen veldig enkel. Et av de letteste materialene å jobbe med er akryl (f.eks. pleksiglass), men du kan like gjerne bruke plastikk eller tre – faktisk hva som helst, selv om noen sier at man bør unngå metall.

Kutt en pendel fra en akrylstav. Innendørsmodellen bør være omkring 2,5 cm lang og omtrent halvparten i diameter. Du vil også trenge omtrent 5 cm av en smalere stav (ca. 6-7 mm). Spør i butikken om råd for hvordan du best skal skjære og forme den. Form den ene enden til en kjegle, da dette lar den svinge lettere.

Neste skritt er å feste en tråd til midten av pendelens overside. Den enkleste måten å gjøre dette på er å drille et så lite hull som mulig nær den ene siden av den tynne staven. Bruk en skarp metallsag og skjær over staven like nedenfor hullet. Fest den lille staven i senteret av pendelen. Drill og sag langsomt for å unngå at materialet sprekker.

Træ en tråd gjennom hullet og bind den fast. En tråd på omkring 25 cm er nok for den lille pendelen, mens de store modellene bør ha en tråd på en meter.

Bruk så en ny lengde av den smale staven til å lage en spole på omkring 5 cm. Træ den andre enden av tråden gjennom denne spolen og knytt den fast. Spolen brukes til å justere lengden av pendelen til forskjellige stoffer, omtrent på samme måten som du justerer en radio for å ta inn forskjellige stasjoner.

NB: Dette er kun én måte å lage en pendel på. Ethvert objekt vil fungere, så lenge det er symmetrisk, har litt vekt og snoren er skikkelig sentrert.

Pin It on Pinterest

Share This