The Witch's Library - Your Source for Pagan Information

Verktøy

Book of Shadows

Kalles også Grimoire og er vel egentlig ikke et verktøy men nærmere en huskebok. I den skriver man opp ting som man vil huske. Det kan være alt fra seremonier, og hvordan man utfør dem til oppskrifter, formler og andre nyttige ting. Det er du som bestemmer hva som skal stå i den. Det er valgfritt i hvilken form du vil ha den, i en vanlig skrivebok, eller en fin svart skinnbok med et fint lås på.

En sak bør du tenke på, du kommer til å ha den med deg på mange eventyr og det er bra om den tåler å bli brukt og er lettlest. Ennå en variasjon er å ha en DoS (Disk of Shadows), helt enkelt lagre alt på datamaskinen og så skrive ut de sidene man trenger akkurat da.

Verktyg

Alteret

Pynt det med vakre ting og ting som hører til seremonier.

Athame

Tradisjonelt hadde denne kniven et svart håndtak. Det var en normal kjøkkenkniv. Årsaken til dette var at den kunne lettere gjemmes og diskuteres uten problemer. Moderne tid sier at den skal være dobbeltsidig. Det diskuteres om den skal være hvass eller sløv. Den kan ha magiske symboler innrisset i håndtaket og/eller bladet. En mer sofistikert athame er mellom 6 og 8 tommer (15-20 cm) lang.

Selv om mange hekser synes det er kult å ha en sofistikert athame, kan du bruke en hvilken som helst kniv (smørkniv, swiss army kniv, kjøkkenkniv) til dine ritualer. Det som er viktig er hva som føles riktig for deg, så lenge som du skjønner symbolikken.

Sopelime

Sopelimen er, sammen med hatten, et av de mest kjente verktøyene til en heks. Den er også en veldig magisk ladet ting, og det er kanskje derfor mange har den til å fly på. Det blir sagt at det er vanskelig å lære seg mestre denne kunsten. Sopelimen passer også veldig bra til andre magiske oppgaver, og det går utmerket å rydde med den.

To sopelimer på veggen gir beskyttelse, mens en sopelime som står på kosten betyr utur. Man bør heller aldri ta med seg sopelimen da man flytter, det er mye bedre å ordne en ny til det nye hjemmet. Husk også at når du koster for første gang med en ny sopelime skal du koste noe inn før du begynner å koste rakset ut, ellers mister du lykke og hell.

Sopelimen brukes til flygning, rengjøring innendørs, hindre sykdommer, danse med, rengjøre rundt ritualplassen og gi vekt til ordene. Den lages av hassel, rogn eller en stor hampplante med rot og skal være 3 ganger 13 tommer.

Gryte

Brukes til alt mulig der du trenger en gryte. Den kan være av jern, kobber eller messing. Pakk den inn i stoff og gjøm den. Rengjør den kun i rinnende vann eller i sjøen. La den tørke i solen.

Tryllestav

Lages av selvsådd svarthyll (13-27 tommer). La den ligge og tørke til en torsdag kveld med økende måne da du lager et hull i sentrum av den. Fyll med det du vil styrke den med. Stopp igjen hullet med varm bivoks. Brukes til beskyttelse, ritualer, heksefester mm.

Hatt

Hatten symbolizerer heksen selv og kunnskapene tilpersonen. Man kan også si at struthatten står for kontakten med stjernejaget. En heksehatt pleier å være formet som en strut og ca. en halv meter høy og bred, med andre ord, se ut presis som i eventirene. Men så er det fantasien som bestemmer stoff og utseende. Det er forresten opp til hver og en å bestemme hvor høy hatt en vil ha. Det er mer praktisk med en mindre men ikke like praktfullt.

Røkelse

Røkelse finnes i mange former. Man kan selv plukke velduftende urter for å brenne friske, eller så kan man tørka dem for å bruke dem senere. Det finnes også ulike variasjoner man kan kjøpe i spesielle butikker. Det hele handler i stort sett om å brenne noe for duften sin skyld. Røyken skal være beskyttende og øke den mediale kapasiteten.

Oljer

Duftoljer, eteriske oljer og blandede oljer ofres, blandes og skvettes. Preparer brev, søknader og ligninger. Brukes med måtehold ved massasje, bad og formler.

Harpiks

Furukvae kan brukes til å vekke sirkelen (ha den i elden). IKKE GJØR DETTE INNENDØRS!!

Krystaller og steiner

En hver krystall eller stein har en helt spesiell kraft. Den energien kan man ta hånd om og bruke. Man kan f. ex. la en bergkrystall styrka konsentrasjonen, eller en ametyst beskytte en på en reise.

Lys

Brukes til meditasjon, magi, sirkel. Voks er best. Farge etter årstid og ønske, bruk hvit hvis du ikke er sikker.

Lys har blitt brukt for å få mer naturlig belysning i rituelt arbeid, og som fokusobjekt og konsentrasjonshjelp i århundrer. Hver farge har en spesiell mening for både indre og ytre bruk.

Farge Ytre bruk Indre bruk
Rød: Energi Mot
Oransje: Sjenerøsitet Overflod
Gul: Det ukjente Sentrering
Grønn: Fremgang Healing
Blå: Kjærlighet Stemninger/Følelser
Fiolett: Inspirasjon Livsmot
Rosa: Åpenbaring Glede
Burgunder: Pasjon Gjentenning
Svart: Komfort Autoritet
Hvit: Visjon Beskyttelse

Salt

Blandes med vann og brukes i sirkelen. Kan rense rom. I badet kan det brukes sammen med roser eller andre velduftende olje som luktsalt.

Boline

Denne kniven er for å kutte med. Den brukes til å risse runer i lys, høste urter med mer. Bolinen har et hvitt håndtak og et bueformet blad.

Mørtel og pistill

To gode hjelpemiddel. De beskytter mot utøy i kjøkkenet og symbolizerer det kvinnelige synet resp. det mannlige synet (Gjett hvilken som symbolizerer hva). Sammen er de en sterk og velbalansert enhet. De er ikke bare symboler, de skal selvfølgelig også brukes. Bruke gjerne samme mørtel til kulinariske og magiske ting. Husk hva som var i den sist, enkelte magiske urter er ikke spiselige!

Skåler, Begre, Glass

Skålen brukes på alteret og symbolizerer deg. Fyll skålen med ting du liker. Glasset brukes til veske.

Poser & krukker

Av naturmaterial, brukes til forvaring.

Instrument

Stemmen, fløyter, klokker, tromme, rop, skrik, fyrverkeri

Kniver

Symboliserer intellekt, beskyttelse. Bruk en spesiell til innhøsting.

Tarot

Dette er en type kortstokk som man bruker til spådommer. Vår vanlige kortstokk kommer fra den og det vises når man sammenligner dem. Tarot-kortstokken består av lille og store arkanaen. Den lille arkanaen er våre vanlige spillekort men de har andre navn; hjerter er beger, spar kalles for sverd, ruter for staver og kløver kalles mynt.

Hver farge går fra ess til konge men har dessuten en prinsesse for å balansere mot knekten (prinsen). Den store arkanaen er 22 kort fra 0, som heter narren, til 21 (Univers). Man kan også kalle disse kortene for trumf.

Disse kortene legger man ut i ulike formasjoner og beroende på hvordan de ulike kortene plasserer seg kan man si noe om f.eks. fremtiden. Det kan her nevnes at det finnes ulike varianter, det er også noen som har laget sin egen tarot-kortstokk vha ulike postkort.

Runestaver

Lag flere 7 tommer lange pinner av bøk, rogn, svarthyll eller ask. Merking og lengde etter behov. Kastes som orakel.

Bålet

Hvis du ønsker å bygge et bål for et ritual utendørs, kan du bruke alle (eller en kombinasjon) av disse tresortene:

Rogn, Trollhegg, Mesquite, Poppel, Eik, Einer, Furu, Seder, Epletre

Hvis disse ikke går å få tak i, bruk de som vokser vilt der du er. Ritualer på stranden kan lyses opp med bål av tørr drivved som samlets før ritualet.

Fakler

Brukes til å markere, kalle, beskytte og mot sykdom. (Lær hvordan du kan lage egne her.)

Sølvskje

Denne brukes til å grave opp røtter.

Bånd

Silke, bomull, gull, sølv, kobber

Rørepinner

Lag noen pinner av rogn. Ta vekk barken og oppbevar dem i kjøkkenet. (rogn kan oppbevares i bilen mot forbannelser)

Hvite pinnen

Ta en 3 tommer lang avbarket gren fra et flyvetre som vokser i en eik. Grenen får ikke komme i kontakt med jorden, Bær den rundt halsen eller i munnen. Gir usynlighet og beskyttelse.

Pin It on Pinterest

Share This