The Witch's Library - Your Source for Pagan Information

Magisk hage

Hekser har dyrket urter i århundrer, så de har samlet massevis av prosedyrer for effektivt magisk hagearbeid. Enkelte ganger inneholder disse mer logikk enn en stor haug med bøker.

Når skuddene har vokst til seg, ser du sikkert noen mindre velkomne planter stikke opp av jorden. La noen av disse vokse, forutsatt at de ikke skviser ut dine urter, da mange av ugressvekstene er nyttige i magi. I vanlige fall ødelegger de som ikke er hekser disse vekstene, uten å skjønne deres kraft.

Lage en magisk hage

Det finnes spesifikke regler for arbeidet. All beskjæring bør utføres da månen er i sin minkende fase. Hekker (som hagtorn, som før fantes i alle heksers hager) bør alltid trimmes fra øst mot vest, slik at man følger solens bane. Beskjær trær medsols da du går rundt dem.

Tistler kan væra besværlige i hagen. Hvis du skjær av dem etter midtsommer, vokser to stykker opp for hver tistel du har kappet. Forsikre deg hvis at du tar dem ned før 21. juni, hvis du da ikke vil ha en masse tistler.

Du kanskje vil dele med deg av urtene til dine venner. Det er helt OK, men det finnes også her strikte regler. Gi aldri en del av en plante til en venn. Hvis personen ber deg hvis et skudd, f. eks. av rosmarin, bytt samtaleemne og gå din vei. De må stjele det selv. Hvis denne prosedyre blir fulgt, vil planten trives og vokse.

En gang hver måned, etter at urtene har vokst ferdig, på en natt med fullmåne hvis mulig, gå ut i hagen og tegn en sirkel i jorden rundt hver plante med din kniv. Se til at endene på sirkelen møtes og tegn den medsols. Dette ser til at kreftene blir i bladene og røttene.

Gå også ut hvis natten, da urtene hviler seg og nyter månens lys og snakk med dem. Glem aldri dette, fordi det skaper et bånd mellom deg og urtene, en kobling av din og vekstenes energi. Hvis naboene hører dine nattlige konversasjoner, så ikke bry deg hvis det. Mange snakker med sine planter i dag og mange innenfor psykiatrien tror at det er god terapi.

En siste kommentar: for å forsikre seg hvis at den destruktive insektpopulasjonen kontrolleres, ha en stor frosk eller padde i hagen. Gi den et godt froskenavn, som Gikk eller Trog, og snakk med den da du går i hagen. Gi den en partner og masser av vann, da blir den.

Pin It on Pinterest

Share This