The Witch's Library - Your Source for Pagan Information

Tradisjonell heksekost

Riskoster, eller rundkoster, er dypt lenket til hekser og deres magi, både i populær fantasy og i aktuell praksis. Kosten var et av de ”trygge” verktøyene i heksekunsten. Med det menes at de var nødvendige husholdsobjekter, som ikke kunne brukes som bevis på heksekunst i hekseprosessene.

En heksekost brukes som en tryllestav for å fokusere og dirigere kraft, for å koste vekk negativitet fra områder, for å jorde en ferdig sirkel, og for å beskytte arnesteder og til kjøkkenmagi. To kryssede koster bruktes i middelalderens Irland for å hindre negativitet i å komme inn i hjem gjennom ildstedet eller døren.

FØRST . . . du må få tak i en 3 til 4 fot lang gren eller stang, 1 tom i diameter. Dette skaft kan males eller dekoreres. Du trenger også en liten bunt med halm, sorghum (Sorghum bicolor), eller tynne grener, ca 16 til 20 tommer lange og litt hyssing, ca 2 til 3 fot.

 . . . Legg halmen (eller hva du nå bruker) jams med nedre del av skaftet. Kutt halmen 4 til 6 tommer lengre enn den ønskede lengden.

. . . Bind hyssingen hardt rundt halmen og skaftet ca 2 tommer over enden. Du kanskje vil bruke litt hobbylim på de nederste 2 tommene for å hjelpe å sikre løse halmstrå.

OG SÅ . . . Bøy stråene bakover over der du bant det fast. Sikre med hyssing nære der skaftet stikker ut.

En heksekost er en bra gave for hjemmeinredning, magisk beskyttelse eller begge!

Pin It on Pinterest

Share This