The Witch's Library - Your Source for Pagan Information

Kaffegrut

Lag kaffen. Hell kaffen i koppen og putt ca en teskje grut i koppen. Drikk så mye av kaffen at det nesten ikke er noe kaffe igjen. Det skal bare så vidt gå an å «svinge» gruten rundt i bunnen. Drikker man for lite, går alt ut med kaffen når man skal snu koppen. Drikker man for mye, blir gruten liggende igjen som en tykk grøt og dekker hele bunnen. Den skal derfor være slik at man akkurat kan få ut litt av den når man skal snu den på hodet. Man kan stoppe gruten med leppene eller tennene når man drikker slik at man skal slippe å få masse grut i munnen…

«Veiv» koppen rundt noen ganger i plan retning. – Snu koppen tilslutt over tallerkenen. Bruk gjerne en serviett på tallerkenen så dett kan absorbere kaffen som renner fra. Sett koppen litt på skrå mot tallerkenens kant så renner kaffen lettere fra. Vent! (Vent leeeeeenge) Alt av den våte kaffen skal være helt borte. Ellers ødelegger den for symboltolkningen senere. Dette kan ta lang tid…. Ta koppen og studer den en stund. Snu den rundt å betrakt det hele gang på gang.

Kaffegrut

Når du har hengt deg opp noe som du liksom ikke kommer fra, kan du begynne å «tyde» det du ser. Forsøk å finne ut om det er en helt konkret ting det gjelder eller om det kun er et «symbol»… F.eks. er en «Hund» enten en reel hund eller et symbol for en venn/slektning eller noen annen. Dette er det første du må forsøke å finne ut av. Det kan hende at du må spørre vedkommende om han har en hund, og om den er slik eller slik. Som regel dreier en ordentlig hund seg om «sykdom» hos hunden eller andre lidelser som burde undersøkes. Dette må du forsøke å finne ut av. En «Hund» som en person derimot må betegnes med egenskaper eller hvordan vedkommende ser denne personen for seg. Det kan være ganske vrient til tider å forstå symbolikken.

Men på mange måter kan en kaffegrutspåing være mer konkret enn foreksempel tarot. Tenkt deg at du tar bilde av en drøm. Og du har bare dette bilde å forholde deg til når du spår. På mange måter vanskeligere å tolke enn en drøm som viser deg flere bilder eller et helt handlingsområde. Der har du ikke her. Du har kun et stillbilde.

Jeg legger ikke vekt på om bildet er «tegnet» inn positiv (sort på hvit bakgrunn) eller negativ (hvit på sort bakgrunn). Det betyr ikke slik jeg ser det «positivt» eller «negativt».

Om noe skal tolkes negativt eller positivt må ses ut fra bildet og detaljene i det.

  • Hvilket ansiktsuttrykk er det?
  • Hvilken situasjon er det?
  • Hva gjør h*n?
  • Er det en lett eller tung oppgave?
  • Er den eks «truende»?
  • Foran, bak, over, under, stort, lite…osv… Alt du klarer å få fram i symbolikken har betydning. Men bruk intuisjonen.

En fugl betyr ofte meldinger eller «budskap». Bruk den symbolikken du føler er naturlig. En Løve? Hva forbinder du med den? Hvorfor er den der? Hva gjør den der tror du? Osv osv osv…

Er man i tvil skal man kjenne etter i intuisjonen. Føles denne symbolikken riktig? Jo mer «sikker» man er, jo mer riktig er sannsynligvis «treffet».

Men jeg har funnet ut at det kan dreie seg om tre forskjellige kopper; – «Lurekoppen» som «lurer» deg… – «Sparsomkoppen» som er forsiktig med å si noe og trives best med å holde munn (Ingen «sakelige» symboler å tolke, og heller ingen av særlig av riktighet) – «Seriøskoppen» som kan fortelle deg/dere de mest utroligste historier og det er denne koppen som er målet.

Det er vanskelig for ikke å si nesten umulig å vite hvilken «kopp» man sitter med. Derfor må man bare skjønne det etter hvert som man spør vedkommende og får det avkreftet. Da nytter det ikke. Jeg har kanskje en forklaring på dette med at personen lever et «passivt» liv hvor ingenting spesielt vil skje… eller man kan komme borti noe som man selv må finne ut av og ordne opp i. «Lurekoppen» har ingen unnskyldninger. Ellers kan man som oftest på et inntrykk av om personen har med mange eller få mennesker å gjøre… om det kommer til å bli «turbulent» og/eller sosialt eller et mer stille og tilbaketrukket liv.

Det morsomste er selvfølgelig den seriøse og gode koppen. Den kan fortelle om bakakslinger som kommer til å ryke… om å komme til å bli truet med kniv… at man kan komme til å miste et fly… at man kan komme til å treffe en fyr slik og slik (fra militæret etc.)… Ja, masse ting man ikke vet noe om…

Men kaffekoppen forteller om fremtiden også. Og om nåtiden. Men vi har ingen tidsplanlegger i koppen, og vi har derfor ingenting å forholde oss til når vi uttaler oss. Noen ganger får vi en følelse mens andre ganger kan vi være helt «blanke»… Men personen som blir spådd vet jo om en spesifikk episode har funnet sted eller ei. Resten blir liggende som en gåte i fremtiden… til det skjer. En spådom pleier å skje innen et par mnd. Noen kan henge igjen lenger… De beste spådommene skjer i løpet av et par uker og er så konkret at man kan få «grøssninger» nedover ryggen…

Ikke spå sykdom og død. Sykdom burde man være reservert å fortelle. Folk blir bare ekstra bekymret. Død betyr ikke død men må ses på som en tolkning av «døden» i tarotkortstokken eller som i en drøm.

Det som er vanskelig er å vite. Hvordan vet man om man har sanndrømt eller ikke? Hvordan vet man at man har snakket med en avdød i drømmen og at det ikke er et produkt av en selv??? De samme spørsmålene stiller man seg når man spår i kaffekopp også, men med litt trening så blir man tryggere på seg selv. Man burde kjenne etter i kroppen og stille spørsmålet «hvordan kjentes det ut da jeg fikk dette bekreftet?» etter å ha fått det bekreftet av vedkommende. Når man får noe avkreftet så still det samme spørsmålet «Hvordan kjentes det ut i kroppen da jeg tydet *dette’? i motsetning til da jeg tydet *det*?»

Pin It on Pinterest

Share This