The Witch's Library - Your Source for Pagan Information

Bryggoppskrifter

Alvebeskytter

1 hvitt lys
1 liten skål
1 lite fat
Melk
1 Havrekjeks
Alvesukker eller alvehonning

Gi ditt offer til alvene:
Bland melken med honningen/sukkeret (en av dem, ikke begge). Ta en havrekjeks og ha litt av honningen/sukkeret på toppen. Tenn et lys i vinduet og si tre ganger:

«Dagens/nattens edle alver. Gjør mine kjære trygge i dag/i natt. Hold dem pustende, trygge og varme til natten/dagen er født.»

Ta med offergavene utendørs og plasser dem der hvor du tror at alvene liker det. Si «Dette er til alvene». Ikke si takk. Alvene blir fornærmet da man takker dem.

Livets vann

Fyll en flaske eller lignende med kaldt vann. Tilsett deretter:

Dill for klokhet, Anis for gode drømmer, Kjørvel for vennskap, Karve mot utroskap, Salvie mot pest, Rosmarin for bedre hukommelse, Noen roser som hjelper mot alt, Persille for kjærligheten, Malurt mot sjøsyke og Kvann mot trolldom.

La dette trekke en stund og drikk. Det smaker som selve livet! Litt søtt og litt bittert.

Healing

Kjærlighet, vannmagi, feminine mysterier

2 deler piletrebark
1 ss vaniljeekstrakt
1⁄2 tørket eple eller en dash eplejuice
en klype rosmarin

Kokes og drikkes

Styrke

Energi, ildmagi, maskuline mysterier, lyst og motstandskraft.

1 1⁄2 del hvit eikebark
1⁄2 del mynte
1⁄2 del appelsinskall
en klype muskat eller kanel

Kokes og drikkes.

Få en fiende til å flytte

Kajennepepper, hvitpepper, 1 klype svovel, 1 klype dill. Blandes och brennes. Konsentrer deg om målet mens det brenner.

Brygg for å lette et knust hjerte

Du trenger følgende ingredienser (husk å lade alle før du begynner):

1 pose jordbærte
Liten tryllestav eller pinne fra et piletre
Sjøsalt
2 rosa lys
Et speil
En rosa pose med løpesnor
En kvartskrystall
Et kobbermynt
En skål laget av porselen eller krystallsom betyr mye for deg
1 ts tørket jasmin
1 ts fiolrotpulver
1 ts jordbærblader
1 ts ryllik
10 (+) dråper epleblomstolje eller ferskenolje
10 (+) dråper jordbærolje

På en fredag morgen eller kveld (Venus hellige dag), bad i sjøsalt til lyset av en rosa lys. Mens du tørker deg og klær på deg, drikk jordbærteen. Bruk litt av jordbæroljen til parfyme/cologne. Legg på makeup eller stell deg selv til ditt beste. Kast en sirkel med piltryllestaven rundt et bord med de andre ingrediensene. Tenn det andre rosa lyset. Bland alle oljer og urter i skålen. Mens du rør rundt, se på seg selv i speilet og si høyt:

«O, Store Moder Gudinne, omgi meg med Dine kjærlighetsfulle armer. Nær og bring frem Gudinnen inni meg.»

Se dypt i speilet etter at du er ferdig med å blande ingrediensene og si høyt:

«Jeg representerer Den Store Gudinnen, Moder til alle ting. Jeg skinner i lyset fra de Gylne Vingene til Isis. Alt som er stort og kjærlig hører bare til meg.»

Legg så halve blandingen i den rosa posen, legg i myntet og krystallen. Bær det alltid med deg (eller til du finner en ny kjærlighet). La den andre delen av blandingen ligge i skålen, i et åpent rom der du kan kjenne duften. Repeter dette ritual hver fredag, hvis nødvendig.

Det er sikkert ikke helt nødvendig å si, men du skal bytte ut gudinnenavnet med den du avstemmer etter.

Urtepose for beskyttelse fra negative energier

1 ts tørkede anisfrø
1 1⁄2 ts tørket, hel kryddernellik
kroneblader fra 1 liten, tørket, rød rose
2 ts tørket rosmarin
6 tørkede laurbærblader
En firkant hvitt bomullsstoff (9 x 9 tommer)
6 tommer purpurfaget snor eller garn

Bland alle ingredienser godt og legg dem i en haug midt på stoffet. Løft alle hjørnene opp mot midten, et a gangen i en medsols bevegelse. Da alle hjørnene er løftet opp og berører hverandre vil det stikke ut fire vekk. Med en medsols bevegelse, ta opp disse mot midten også. Ta det purpurfargede garnet og bind det rundt stoffet tre ganger, akkurat over urtene. Lag tre knuter og la endene henge.

Gi urteposen kraft
Sitt på et stille sted, fortrinnsvis utendørs, og hold posen i dine kuppede hender. Lukk øynene og se for deg et hvitt lys som beveger seg gjennom dine armer og inn i posen. Føl deg trygg og beskyttet. Se deg selv stå omringet av det hvite lyset. Se at det kommer fra posen. Gi posen ny kraft en gang i uken og lag en ny pose en gang i måneden. Fortsett å bruk posen til du føler at du ikke trenger den lengre.

Få en jobb

Bruk en firkant av grønt stoff. Fyll den med laurbær, lavendel og High John the Conqueror Rot. Tilsett fire andre urter styrt av:

Merkur – for en jobb som involverer samferdsel.
Månen – for en jobb som involverer helbredende, kvinnearbeid eller helse, eller psykologi.
Jupiter – for en jobb som involverer ledelse, ansvar eller loven.
Mars – for en jobb som krever aggressiv selvsikker handling.
Solen – for en utendørsjobb i naturen eller landbruk, eller for en avslappet koselig jobb.
Saturn – for arkitektur, historie, eller enhver jobb der du begrenser andres handlinger og frihet.

Legg til en sølvmynt for rikdom og bilder av viktige verktøy som brukes i den jobben du vil ha. Bind posen først med en purpurfarget tråd, og så med en hvit eller sølvfarget tråd.

Fred i hjemmet

1 handfull jasmin
1 ss honning
2 pasjonsfrukt blomst
1 handfull hvite roseblader
1⁄2 kopp vann

Miks alt dette sammen. Mens du blander disse visualiserer du ditt eget eller andres hjem fylt med kjærlighet og lys. Plasser blandingen på et glass/flaske og sett den på et sted som du kan se den hver dag.

Flygesalve I

1⁄4 kopp smult
1⁄2 ts kløver
1 ts pipesot
1⁄4 ts burot
1⁄4 ts jernurt
1⁄2 ts harpiks

Bruk en morter for å få knust de tørkede urtene, disse skal bli til pulver. Varm opp smultet i en kjele eller kittelen din på svak varme til den har smeltet. Ha i urtene, bland godt. Tilsett så harpiks, rør i kittelen medsols i ca 10 min. Helles så på glass, settes til kjøling.

Flygesalve II

1⁄2 kopp matfett/smult
3 ts burot
3 dråper drageblod(urt)

Varm opp fettet over svak varme. Ha i burot og drageblod. La det stå på varmen i 9-min eller til urtene er «stekt». Helles ned på en glassbeholder. Kjøles ned. Smøres på kroppen, prøv og ikke smøre på sjakrapunktene.

Spirituell styrke

1 bergkrystall
1⁄2 ts muskatpulver
1⁄2 ts frankincense røkelse
1⁄2 ts fiolrot pulver (iris)
1 dæsj salpeter
1 ts sandeltre røkelse
2 ts bark av bjørk

Bruk en rød tøy pose/sekk, fyll den med alle ingrediensene. Knyt sammen sekken og ha den i lommen eller vesken. Hell litt ut og brenn det hver gang du føler du har bruk for den. Du kan også brenne et hvit lys smurt inn med oljer når pulveret blir brent.

Stoppe en som er utro

Ved å brenne denne på kvelden vil din partner miste all seksuell interesse for andre. Ex: Når hann/hunn vandrer ut på nattestid for å møte en annen partner, mister hann/hun lysten når de går til sengs.

Du vil trenge:
1⁄2 kopp sandeltrepulver
1⁄2 kopp lavendel
2 kopper kanelpulver
1⁄4 kopp syrin (knust)
2 ts tobakk
1 kopp kraft frø (knust)
1⁄2 kopp fiol pulver
2 ts allehånde
1⁄4 kopp jernurt
1⁄2 ts salpeter

Bland alt sammen i en trebolle og dekk til med et stykke tøy når den ikke blir brukt. Denne spesielle kjærlighetsblandingen må blandes meget godt ellers så vil resultatet bli dårlig.

Drømme om fremtiden

1⁄2 kopp sandeltre røkelse
2 ts myrra
1⁄2 kopp fiolrot (knust)
3 ts frankincense pulver
1⁄2 kopp mose
2 ts bergmynte

Blandes godt sammen i en bolle, lukkes godt igjen og settes i en mørk krok til den skal brukes. Ta 1 ts og brenn før leggetid. Ta noe av blandingen å legg den i en liten pose/sekk av tøy, sy igjen åpningen og legg den under hodeputen.

Cauldron Spirit

Mange hekser heller litt medisinsk sprit i deres støpejernsgryter og tenner den ved å slippe en fyrstikk i den. Dette gjøres ofte som del av et healing ritual, ved påkalling av elemtærånden til Ild, spådomsskuing, ildfestivaler ved sabbat og diverse arbeidsritualer. Å se kjelen full av flammer kan være veldig magisk og hypnotiserende. Da alkoholen har trukket med aromatiske urter blir en behagelig røkelseslignende lukt resultatet.

For å lage kjelesprit fra urter, legg en eller flere av følgende urter i et glass eller en flaske: friske lavendelblomster og blader, friske mynteblader, friske rosemarinblomster og blader eller friske timianblomster og blader. Fyll flasken helt opp med medisinsk alkohol, sett på korken tett og rist godt. Oppbevar på kjølig og tørrt sted i 13 dager, rist to ganger daglig (hver soloppgang og måneoppgang). Sil av gjennom dobbel musselin over i en ren, gjennomsiktig flaske. Sett på korken skikkelig tett og oppbevar langt fra varme og ild.. Kjelesprit har ingen siste holdbarhetsdato.

Isis Healingbrygg

1 del rosemarin
1 del salvie
1 del timian
1 del kanel

Fyll en blå flaske halvveis opp med friskt vann. Tilsett de malte, ladede urtene og la dette stå i solen en hel dag. Hvis vannet har tatt farge av urtene ved solnedgang, er brygget ferdig. Hvis ikke, oppbevar det i kjøleskapet over natten og la det stå i solen neste dag. Sil av. Smør det på kroppen eller tilsett det til badevannet mens du visualiserer at din helsetilstand er perfekt.

Rensebrygg

Samle inn ni hellige planter som for eksempel vendelrot, vinrute, rosemarin, eik, furu, akasie, rose, nellik, timian, basilikum, jasmin o.s.v. Legg dem i en gryte eller bolle som ikke er av metall. Tilsett regnvann (eller ferskvann) og la urtene ligge og trekke tildekket og beskyttet fra lys i tre dager. Sil av og bruk for å rense huset, andre personer eller, deg selv.

Spådomsbrygg

Hvis du vil koble ditt bevisste sinn til din synske bevissthet eller hvis du vil bruke tarot, runer eller andre verktøy for å få glimt av mulige hendelser i fremtiden, lag denne blandingen og la den symre for å stimulere ditt psykiske sinn.

3 ts galangarot
1 ts stjerneanis (eller 2 hele)
1 ts sitrongress
1 ts timian
1 ts kroneblader fra roser
En klype muskatblomme (egentlig den ekstra frøkappen i muskat)
En klype ekte safran

Bland og lad opp urtene i en liten bolle. Legg dem i en gryte, hell på vann og la det symre. Visualiser at din psykiske bevissthet er under din kontroll. Kjent duften som kommer opp fra urten. Inhaler energiene. Slapp av, mess følgende ord og forutsi.

‘Starlight swirls before my eyes
Twilight furls its wisdom wise
Moonlight curls within the skies
The time has come to prophesize’

(Ekte safran er dyr men det trengs veldig lite her, og du kan utelate det)

Nype-te

Denne teen er ment til å inspirere til ømhet. Lag 4 kopper med «Rose Hips» té etter pakkens oppskrift, men legg til 1⁄2 teskje Kattemynte og 1⁄8 teskje knust rosmarin. La dette trekke i 8 – 10 min. Sil og server usøtet eller med litt honning. Roser, som lenge har vært kjent i forb. med skjønnhet, og rosmarin, som er forbundet med troskap er nøkkelingrediensene her.

Love Apple Cocktail

Denne cocktailen er ment til å vekke attrå. Bland, i en kittel, 2 kopper tomatjuice, 1 laurbærblad, 1 teskje basilikum, 1 ts dill og en skvett Worchestershire saus. La dette småkoke i ca 3 min. Etterpå avkjøles det i kjøleskapet. Siles før servering. Dill er i seg selv sterk nok til å framkalle et ekteskapsforslag, så om du ikke er interessert i ekteskap, så tilsetter du litt sellerisalt!

Hanky Panky

For en heftig flørt. Miks 230 g kjøttdeig, 230 g fleskepølse, 230 g revet cheddarost, 1⁄2 ts oregano og 1⁄2 ts hvitløkspulver i en skål. Spre blandingen på små, tynne skiver rugbrød eller gresskarbrød. Stek brødskivene under grillelementet til kjøttet er stekt. Oreganoen og hvitløken lader pateen med pasjon.

Rocky Road Romancer

For å oppnå et fast forhold eller holde på en «omflakkende» partner. Kombiner ca 340 g (12 ounces) halvsøt sjokolade i små biter, ca 340 g fløtekaramell i små biter og en kopp peanøttsmør i en skål. Kjør det i mikrobølgeovnen i 4 minutter eller smelt det på annen måte. Rør forsiktig ned litt mindre enn 300 g (10 1⁄2 ounces) med miniatyr marshmallows og 1 1⁄2 kopp salte peanøtter. Spre det i en smøret form (ca 29 x 33 cm) og sett det i kjøleskapet til det er fast. Hvis du tilsetter en ts kanel til blandingen kanskje du får et frieri.

Brygg

Pin It on Pinterest

Share This