The Witch's Library - Your Source for Pagan Information

Tryllestav

Staver er blitt brukt som verktøy siden mennesket kunne bryte av en gren. De er like gamle som magien selv.

Når en stav strekker seg ut fra din arm, så strekker den seg magisk sett ut fra din vilje. Den kan brukes til å dirigere energi og forsterke kraft, eller den kan hjelpe deg å kaste din sirkel, tegna magiske symboler, eller røre rundt i en gryte.

Den tradisjonelle staven er en enkel gren av eik, pil eller hassel og like lang som fra innsiden av albuen til enden på langfingeren. Det er best å kutte sin stav på en onsdag, Merkurs dag. Til tross for at en helt enkel gren er tradisjonell, har mange hekser staver av flere treslag og krystaller som reflekterer enten personlig energi eller den hensikt som staven blir brukt for.

Personlig energi

Det finnes hundrevis av måter å designe en stav på som reflekterer personlig energi. Her er noen ideer:

Lag en stav der du bruker ditt stjernetegn. For eksempel, hvis Krepsen er ditt stjernetegn: Lag staven av pil, et tre som har Månens gunst, Krepsens planet. Mal den sølv eller grå, Krepsens farger, eller mal Krepsens symbol på din stav med sølvfarge. Sett på Kreps-steiner som perle eller månestein. Fordi Krepsen er et vanntegn, kan du svøpe staven i vannige farger som blå og grønn, eller sette på vedheng av fisker og krabber.

Du kan også gå ut ifra ditt kinesiske fødselsår. For eksempel hvis du er født i kaninens år: Kaninen er assosiert med det kinesiske elementet tre, så du kan bruke hvilket tre du vil. Grønn er fargen for kaninen, så bind din stav med grønne lærreimer eller bånd. Det sies at du vil ha spesielt godt hell, hvis du bruker fargen grønn sammen med rød. Bind en stripe kaninpels rundt staven, eller heng kaninsymboler fra båndene.

Hensikt

Det beste med å lage en stav for en spesifikk hensikt, er at formelen begynner da du begynner å samle materialer og forberede deg for den. Hold ditt magiske mål fast i tankene mens du begynner å lage staven, og staven kommer til å ha stor kraft når du er klar til å bruke den.

Ta en gren fra bakken, eller fra et tre. Hvis du tar en levende gren, husk å be om tillatelse fra treets eier før du tar den. Forutsatt at du har fått tillatelse, legg igjen et offer av kobber, tobakk eller krystaller. Ta så med deg staven hjem og puss den, start med et middels grovt sandpapir og avslutt med et fint. Hvis du fokuserer din oppmerksomhet på dens magiske bruksområde, vil det fylle din stav med kraft. Da den er pusset ned, kan du hule ut ene enden med en liten kniv, og lime inn en kvartskrystalltupp. Kvartskrystaller hjelper å fokusere energi. Noen hekser setter en eikenøtt eller furukongle i toppen istedenfor krystallen.

Siste skritt er å dedikere staven. Mange hekser tilsetter en dråpe av sitt eget blod i staven. Det sies at menstruasjonsblod er veldig mektig. (Denne delen er absolutt ikke nødvendig). Konsekrer den ved å la den passere gjennom røyken fra røkelse og flammen på et brennende lys, for å gi den kraft. Drypp noen dråper hellig vann (eller innsmøringsolje) på din stav og sprinkle noen korn salt på den, for å styrke den og fordype dens magi. Hvis du har tenkt på et navn til den, gir du den navnet nå. Til slutt holder du staven mot solar pleksus, viljens chakra, og gir den kraft.

Staver er kraftfulle verktøy. Laget med gode hensikter og med dine egne hender, kan de lage kraftfull magi.

Pin It on Pinterest

Share This