The Witch's Library - Your Source for Pagan Information

Rense verktøy før første gangs bruk

Athame eller Sverd

Gni bladet med frisk basilikum, rosemarin eller eikeblader, ved soloppgang, utendørs der du ikke vil bli forstyrret eller sett. Legg sverdet eller athamen på bakken med spissen mot sør. Gå rundt den tre ganger medsols mens du sprer (helst friske) laurbær over den. Ta den opp, snu deg mot øst, hold den oppadvendt, men med armene senket. Besverg Guden å inngyte din athame eller ditt sverd med Sin styrke. Pek den mot himmelen og besverg Gudinnen om å lade ditt blad med Hennes kjærlighet og kraft.

Pakk inn athamen eller sverdet i rødt stoff og ta den med hjem. Du kan, hvis du vil, oppbevare den i rød stoff.

Rense verktøy før første gangs bruk

Beger

Smør inn foten med gardenia, rose eller fiololje og fyll det med rent kildevann. La et skudd fra eføy, en liten rose, en frisk gardenia eller en annen passende blomst eller urt flyte på vannet. Se ned i vannet og besverg Gudinnen å velsigne det. Du kan også ta det med utendørs om natten og fange månens speilbilde i den.

Book of Shadows

Sy inn tørkede blader av de hellige urtene jernurt, rute, laurbær, pil (eller andre) i permen. De må være godt tørket og plasseres der i hemmelighet i månens lys. På grunn av dette må permen være dekket med stoff eller lignende.

Boline

Gå til en skog (eller en park, hage eller din innendørshage) tidlig om morgenen. Velg ut de mest vakre og vibrerende plantene. Berør disse forsiktig med spissen av Bolinen, en etter en, mens du smir et bindeledd mellom din Boline og plantene (og dermed også Jorden).

Sitt så ned på Jorden, Forsikre deg selv om at du er helt alene. Tegn et pentagram med Bolinens spiss på bakken. Så er du ferdig.

Gryte

Ta med deg gryten til en bekk, elv eller sjøen. Samle sammen blader fra planter som vokser i nærheten. Dypp gryten i vannet for å fylle den. Legg bladene i gryten. Sett gryten ved vannkanten, hvor den står både i vann og sand. Legg dine hender på gryten og tilegn den Gudinnen med hvilke ord du vil.

Tøm og tørk gryten, og ta den med hjem. Ladningen er nå ferdig.

Hvis dette gjøres innendørs, plasser gryten i et stort fat, en stamp eller badekaret i et rom lyst opp av levende lys. Tilsett litt salt til vannet, som skal være kaldt. Gjør som over.

Saltvann oksiderer metall. Derfor bør du vaske gryten grundig etter nedsenking i sjøen eller saltvann.

Krystallkule

På en natt med fullmåne, gni sfæren med frisk eller tørket burot og ta den med utendørs. Hold den opp slik at den kan drikke i seg lyset og energien fra månen. Se på månen gjennom krystallen ved å holde den foran dine øyne. Gjenta i hvert fall tre ganger per år for mest mulig

Kåpe

Hvis du velger å bruke en slik, legg den iblant poser fylte med lavendel, kristtorn og seder når du ikke bruker den. Sy inn en bit rosemarin eller frankincense i falden da du lager den. (Hvis du vill, og hvis flekkene ikke vil vises etter vask.)

Pentagram

Plasser det på bar jord. Legg tørket persille, patchouli, misteltein, frisk sjasmin eller kaprifolblomster på det. Sitt foran det vendt mot nor i flere sekunder mens du ser for deg at det absorberer Jordens energier. Ta det opp og spre urtene til de fire kvartalene. Begynn og avslutt i nord.

Hvis dette må gjøres innendørs, fyll en liten skål med frisk jord og legg pentagramt på denne. Fortsett som over, men spre blomstene utendørs senere.

Røkelseskar

Brenn ren rosemarin, frankincense eller kopal i det før første gangs bruk. La det brenne i ca en time.

Sopelime

Den kan lages av en askestang med bjørkekvister og bindes med piletre. Børst sopelimen med kamille, pil, sitronmelisse, kvister/stilker fra svarthyll eller kattost. Grav så ned disse med tilbørlig høytidelighet. Du kan også skjære inn en halvmåne i skaftet.

Tryllestav

Hvis den er av tre, ta den med ut ved solnedgang og gni den i frisk lavendel, eukalyptus eller mynteblader. Hev den mot øst (eller månen, hvis den er synlig) og påkall Gudinnen. Ved soloppgang tar du den med ut igjen, gni den med de friske, velluktende bladene og påkaller Guden ved å heve den mot øst.

Pin It on Pinterest

Share This