The Witch's Library - Your Source for Pagan Information

Planting

Planting er styrt av Månen, da den er en stor del av en heks liv. Urter som har sin nytte i frø, blad og blomster, planteres då månen er i sin økende fase. Rotplanter som kvann, alrune og pion skal planteres mens månen er på vei mot formørkelse, under den tredje eller siste fasen.

Enkelte ganger planterer hekser som følger månens vandring gjennom zodiaken, kun under de fuktige og fertile tegnene. De beste tidene for planting, etter det systemet, er da månen er i Krepsen, Skorpionen, Fiskene, Tyren og Steinbukken.

Trær (da de er flerårige, og må utvikle sterke røtter for å overleve) planteres under månens minkende fase, og best etter siste kvartalet, men før nymåne.

Plante den magiske hagen

Blomster, eller urter som er spesielt oppskattet for sine blomster, bør planteres da månen er i sin økende fase (første kvartalet er best) og i Vektens tegn, for duft og skjønnhet. Hvis det er viktigere for deg med mangfold, planterer du dem da månen er i Krepsens, Fiskenes eller Skorpionens tegn. For å få vite månens fase og dens astrologiske tegn, konsulter en astrologisk kalender.

Hvis du har fulgt prosedyrene over, bør plantedagen falle på den dag da første kvartalet begynner. Dette betyr at du har en uke på deg for å bli ferdig med overjordsplantene. Naturligvis skal du justere prosedyrene så at det passer, hvis du planterer etter zodiaken.

Samle sammen frøposer og eventuelle stiklinger. Plasser dem som de er i sentrum av hagen. Gå så ut og kjøp eller lag trepinner som er 2,5 cm breie og 22,5 cm lange. Med et svart, vannfast blekk skriver du så hver urts navn på begge sidene av en pinne. Ta så opp frøene, planter dem som det står på posen, i det mønster du har bestemt. Da du sår en urt, plasser pinnen med navnet slik at den viser hvor den er sådd. Fortsett til du er ferdig. (Husk å kun plantere overjordsplanter, rotplanter planteres senere.)

Planter så eventuelle stiklinger eller planter. Dusj forsiktig hagen med regnvann (kjekt å ha: en tønne som samler opp regnvann). Mens du dusjer hagen, snakker du med urtene, bruk din aktive fantasi til å visualizere hagen, ikke som en bløt jordbit, men som den vakre voksende jord den snart kommer til å bli.

Med omtanke, tid og magi kommer din hage til å blomstra til liv. Vær forsiktig slik at stiklingene aldri tørker ut, og var sikker på at du planterer etter at frostrisikoen er borte, hvis du bor i et kaldt klima.

Tynn ut stiklingene, hvis de ikke tynner ut seg selv. Da dine urter har vokst til en skikkelig størrelse og er fulle av vitalitet, da og kun da kan du begynne å høste dem.

Pin It on Pinterest

Share This