The Witch's Library - Your Source for Pagan Information

Hagens Layout

Magiske hager er sjelden særlig formelle, med mønster og labyrinter. De fleste er relativt organizerte bedd i en sirkulær form, der sirkelen er fortidens symbol på fertilitet, reinkarnasjon og evigheten. Noen ambisiøse hekser gjør slik at hagen ligner på stjerner, soler og halvmåner.

Det du trenger er en aktiv fantasi og massevis av flate steiner, som brukes for å markere grensene. Ideen med en slik hage er ikke kun at vi skal synes at den er fin å se på, men at den skal være vakker for de kreftene som våker over oss.

Den magiske hagens layout

Når du har bestemt deg for et mønster, eller ikke noe mønster i det hele tatt, få tak i en god bok om urtehager. Sjekk gjennomsnitthøyden på de urtene du har bestemt deg for, og eventuelle særbehov som sol, skygge, halvskygge. Prøv å plassere urter med samme høyde ved siden av hverandre. Lag en grov skisse av området der hagen skal ligge, og skisser hvor hver urt skal være.

Det finnes noen regler man bør holde seg til her. Basilikum trives ikke sammen med andre planter, så det er best hvis den får stå i en krukke nær huset. Salvie og vinrute går godt sammen, det gjør også koriander og dill. Mynte og persille mistrives enormt i hverandres nærhet.

Hvis du skal plantere trær, sett sypressen i nord, svarthyllen i øst, laurbertreet i sør og pilen vest for hagen. Hvis du må ha en barlind, plasser den i det sørvestre hjørnet av tomten. Et epletre eller en lønn plantet nær huset er bra. Men forsikre deg om at trærne ikke skygger for hagen, siden mange urter krever direkte sollys.

Når du er ferdig med dette, kan du begynne å samle inn frø og stiklinger. Før du kan plantere, må jorden forberedes.

Pin It on Pinterest

Share This