The Witch's Library - Your Source for Pagan Information

Jokeren

Ruter | Kløver | Hjerter | Spar | Jokeren

Jokeren

Dette kortet har ikke noe nummer, men tradisjonelt sett representerer det null, et tegn som omfatter alt og ingenting, alvor og spøk, lykke og sorg, visdom og tåpelighet. Når man ser på denne livlige skikkelsen, er det vanskelig å oppdage nøyaktig hvilken beskjed han kommer med, helt til man oppdager at han opptrer i forkledning. Hans drakt er hoffnarren, en klovn som hadde til oppgave å få kongen til å le. Men en narr var langt fra noen tosk, og når man vet dette, kjenner man også jokerens hemmelighet.

Praktisk betydning

Dette kortet symboliserer det individuelle potensial som ligger latent i hver og en av oss, og som aldri kommer til fullt uttrykk i løpet av en levetid. På overflaten kan det komme til syne som barnslig uskyld, Jobs visdom, ren tåpelighet eller utrolig naivitet, men uansett hvilken form det måtte ha, har det makt til å narre andre og overrumple dem fullstendig. Man kan trygt regne med fremgang i praktiske og økonomiske saker, for ubegrenset energi presser fremover mot en meget tilfredsstillende avslutning. Krefter med makt til å forvandle og omforme er i arbeid, så alt er mulig nå når hjertesaker og topp prioriterte prosjekter får nytt liv.

Følelsesmessig vil en uventet opplevelse få dyptgående virkninger på forholdene, og enten effekten er gledelig eller desillusjonerende, vil det i hvert fall kaste nytt lys over hele saken. Intellektuelt sett vil et streif av originalitet eller glitrende forståelse bringe suksess til dem som strevet etter å oppnå akademisk belønning, og dette vil komme helt ut av det blå. Ubrukt energi og individuelle muligheter kommer til uttrykk når man minst venter det, og resultatet er at liv og situasjoner kan forvandles over natten. Den vanlige forsiktighet erstattes av en munter, skjødesløs holdning, og om ikke annet blir livet i hvert fall lettere å hanskes med.

Karaktermessig betydning

Her har vi den eksentriske som høster geniets sæd, men såkornet vil bare spire hvis det blir sådd på en konvensjonell måte. Det kan innebære vanskeligheter å gjøre dette. Han eller hun er ute av stand til å akseptere samfunnet som det er, og prøver derfor å forandre det, men ettersom dette bare kan gjøres hvis man først er blitt anerkjent av samfunnet, virker oppgaven helt umulig. Men jokeren er flink til å bløffe, og han overrasker alle, seg selv også.

Spirituell betydning

En psykisk oppvåkning åpner døren til en ny dimensjon, og reisen inn til en annen verden har begynt. Når man leter etter kunnskap på denne måten, blir nye okkulte veier avslørt, og denne spesielle veien er oversådd med vanskeligheter og belønninger, men fremfor alt med overraskelser.

Innflytelse

Når denne innflytelsen gjør seg gjeldende, må man regne med uventede ting. Overraskelser vil forandre situasjoner i en håndvending, bringe hjelp i siste øyeblikk, snu heller, helbrede sykdommer, fornye vennskap, både platonisk og romantisk. Vær forberedt på plutselige, ulogiske begivenheter som omfatter både mennesker og omstendigheter på de mest uvanlige måter.

Omvendt betydning

I henhold til jokerens vanlige rykte, må du nå regne med at status blir degradert til ren toskeskap. Det er lett å overgi seg til ren dagdrivermentalitet hvor man stadig er på tankeløs jakt etter tåpelige, innholdsløse fornøyelser. Under den fargerike klesdrakten er det ikke mye karakterfasthet å spore.

Jokeren

Pin It on Pinterest

Share This