The Witch's Library - Your Source for Pagan Information

Å bli spådd i runer

Skrevet av Anita Ness

Da jeg tok en tur innom alternativmessa i april, hadde jeg på forhånd et ønske om å bli spådd i runer. Det var nyskjerrigheten som drev meg, mer enn behov for å bli spådd om noe spesielt. Runekast var noe nytt for meg, i motsetning til tarot som jeg kjenner godt til, gjennom å drive med det selv og at jeg har blitt spådd i tarot av andre mange ganger.

Etter å ha gått noen runder i lokalet, og peilet ut standen til Runemesteren og Heksen som satt der, tok jeg motet til meg. Jeg skal ikke stikke under en stol, at jeg var meget spent. Hva ville dette bringe, mon tro?

Runestanden var betjent av to meget hyggelige og tillitsvekkende trønderdamer, Camilla Bruce og Sissel Fure. Camilla sto for runekastingen, og Sissel har produsert de fleste runeproduktene på standen. Jeg snakket meg litt varm med Sissel først, men jeg ventet på tur til å bli spådd av Camilla. Jeg innrømmer at sommerfuglene i magen økte og at jeg var veldig spent. Det er da ingen spøk å bli spådd. For hvem vet hva som kommer frem? Hva ser damen  i runene?

Så var det min tur.

Jeg satt meg godt til rette i stolen, og sa til spåersken, at jeg egentlig ikke hadde noe spesielt spørsmål, at jeg var vel mest nyskjerrig. Best å være ærlig. Det var greit for Camilla, det, og hun sa at vi får se hva som kommer. Hun konsentrerte seg, og trakk først en rune opp av skinnposen, som viste området som var viktig nå. Det var noe med familien, de nærmeste. Så trakk hun opp flere runer, en etter en, som ble lagt i sirkel rundt den første.  Det var bl.a. Ur, en sterk rune, som viser til urkraften. Hun sa jeg måtte ta i bruk denne, det ligger konflikter her på familieområdet. Hm..jeg vet ikke om noen konflikter her nå, sier jeg. Kan det være på jobb? Kanskje..Men det er noe du skal gjennom, hvis det ikke skjer på familieområdet, så kan det skje på jobb, sier hun. Det er noe som begrenser meg, jeg må si fra, bruke urkraften, og ikke være redd for å bruke den. Jeg tenker spesielt på en situasjon på jobb, og under samtalen kommer hun med ting, så jeg blir helt vippet av pinnen. Det er så til de grader treffende, at jeg blir nesten skremt. Det er så direkte til kjernen.

Jeg takker for seansen, og vandrer rundt i min egen tankeverden etterpå. Dette var virkelig sterkt. Jeg forteller dere ikke alt her selvsagt, men det er opplevelsen som var viktig. At noen små trebrikker med gamle skrifttegn på kan brukes som et kraftfullt verktøy på denne måten, hadde jeg vel ikke helt trodd.

At jeg i ettertid også har hatt noen konflikter på hjemmebane, hvor jeg virkelig har måttet bruke min urkraft, hører også med til historien. Selv om jeg ikke trodde det da jeg satt der og ble spådd.

Senere på dagen gikk jeg på et foredrag som damene hadde om Runer. De sa at runene er et meget kraftfullt orakel,  som i motsetning til tarot , som kan være mer vagt og diffust, er veldig direkte og rett på sak. For øvrig lar tarot og runekasting seg godt kombinere.

Pin It on Pinterest

Share This