The Witch's Library - Your Source for Pagan Information

Andre ritualer

Overgangsritualer | Sirkel | Andre ritualer

Påkalle

Vær det du kaller i dans og lyd og i å spre ting. ER du ingen av dem så LA VÆR! Det kan skape problemer hvis du prøver å kalle noe på feil måte.

Vandring

Vandre til haugene for å møte alvene, før, under eller etter kalling. Syng om gudinnen og dans.

Mat og drikke

Skål og si «Jeg er gudinnen» kyss og gi videre med «Du er gudinnen». Hold dere varme med leker som utføres 2-3 ganger så rakst som normalt.

Møte alvene

Gå til et veikryss i skogen, en gravhaug eller et hellig tre ved midnatt. Ta med et pledd for å sitte på og en pose til å samle steiner og magiske ting i.

Sitt ned og vent. Stiller du et spørsmål får du svar inne i deg.

Se den gode feen
Smør deg med fiololje.

Se alvene
Vask øynene med øyentrøst og sov på en gravhaug.

Mørkredd
Spis krypemure og bær en ryllik i hånden eller rundt halsen.

Ikke bli tatt
Bær på en hasselstokk.

Kilderitual

Må utføres i fint vær med sol. Ta med en krans av grønne urter og kast dem i kilden. Gå rundt den 3 ganger, til venstre for psykiske krefter, til høyre mot fysiske sykdommer. Sitt ned og kast tre øser mot solen. Vask deg og gjør så følgende tre ganger i stillhet; vask hender og toppen av hodet, skyll munnen.

Hente vann
Gjør som tidligere men fyll vannet på en ren flaske. På helgene Valborgmesseaften (30.04), Midtsommer/St. Hans og i måneskinn har vannet 9 ganger så mye kraft.

Kirkegårder

Vær nøye med å ikke krenke de døde. Gå til kirkegården ved midnatt, ta litt jord fra en grav til en mann i nordre hjørnet av kirkegården. Man kan også bruke kongslysblomster eller jord fra et veikryss i skogen.

Lysmeditasjon

Månen skal være i 3. fase.

Tilbehør: 3 hvite + 1 grått lys og ev litt røkelse. Pene lysstaker.

Tenn to hvite lys og plasser dem på alteret. Sitt og se på dem. Funder på hva du vill forandre og hva du trenge å gjøre for å bli glad. Si dine skuffelser høyt og la lysene brenne dem vekk.

Tenn det grå lyset og si «Dette lyset er forvandlingen som inneholder både svart og hvitt. Det inneholder min ulykke etc. Det inneholder min lykke, min vilje og mitt ønske om lykke. Lær meg skjønne og forvandle min ulykke slik at lykken vokser i takt med månens lys.»

Tenn et hvitt lys og si » Gudinnen Urania, forvandlingens gudinne, jeg kaller på deg. Hjelp meg å se mine illusjoners nett – befri meg. Min handling skal være forvandling. Jeg ber deg lyse for meg, lede meg slik at jeg kan leve lykkelig i frihet og kjærlighet:» Sitt kvar og lytt til gudinnens svar mens lysene brenner ned. Blir du rastløs kan du brenne litt glede- eller roserøkelse for å bli rolig.

Den Triskelianske té-ritusen

Formål:

Formålet med denne ritus er å gi hyllest til Gudene og reflektere over Deres velsignelser på dette ditt liv.

Verktøy:

Urt(er) til té
Beholder til urt(er)
Kopp(er) og tekanne
Vinkaraffel med rent kildevann
Bryggeskål med lys
Spådomslys

Forberedelser

Plasser et lite bord eller en plattform i midten av ditt arbeidsområde. Arranger bryggeskålen, urt(er), kopp(er), tekanne og skje på bordet. Plasser også kittelen og spådomslyset innenfor for bruk under meditasjonen. (Bruk følgende diagram som en veiviser for plasseringen av verktøyene.)

Før du kaster sirkelen, tenn et lys og fyll bryggskålen med kildevann fra karaffelen. Hold bryggskålen tildekket under kastingen av sirkelen, dette hjelper vannet å bli varmes fortere og å bli varmere.

Velsignelse av urter

Berør urtene med tippen av din athame, messe denne velsignelse:

«Du har vokst med gunst fra Solen,
Månen og duggen.
Jeg gjør denne forbønn, du urt:
Jeg bønnfaller deg om å gagne meg og min ritus,
For din fortreffelighet er ufeilbar.

Du er alle Guders dugg,
Solens øye,
Månens lys,
Himmelens skjønnhet og prakt,
Terras mysterium.

Jeg renser deg slik at
Hva som enn er utformet av meg med deg kan,
I all sin kraft,
Ha en god og rask effekt med godt utfall.
Vær renset av min bønn og vær sterk!
Så må det bli!»

Når vannet er varmt nok, legg urtene i tekannen og tilsett vann fra bryggskålen, rør rundt noen ganger.

Mens teen trekker, messe denne bønn

«Jordmor
Livgiver
Styrk meg under min livslange ufred.
Lær meg Dine veier av perfekt kjærlighet,
Fred og visdom sann.
Frembring fra mitt reneste hjerte
Disse ord til Deg
Må denne bønn hjelpe meg at bedre
Meg selv i ord og handling,
Til et høyere plan skal jeg lykkes.

Skjønne lys av Godhet vakker
Gammel lærdom deler vi to
Et heksebrygg, jeg drikker til Deg
Min kjærlighet til Deg, dagtid, nattetid
I tanke og i syn
Vil min sjel lære
Meningen med dette liv igjen.»

Hell i en kopp for alle nærværende, inkludert en for Gudene, og nyt.

Sitt foran bordet og mediter over de velsignelser som Gudene har skjenkt ditt liv. Du kan bruke spådomslyset her til å fokusere på din meditasjon. Hvis Gudene velger det, kan De gi deg en melding eller en visjon gjennom synets velsignelse.

Du kan nå slappe av og drikke ur tekannen. (Merk: Denne ritus skal ikke ta Festens plass, men brukes som en tid for velsignelse og for å gå til alters med Gudinnen.)

Fullmåneritus

Utfør dette om natten, under måneskinn hvis mulig. Det passer med halvmåner, hvite blomster, sølv og andre månesymboler på alteret for dette ritualet. Kvartskrystallsfæren kan også plasseres på alteret. Hvis du foretrekker det, kan du bruke kittelen (eller en liten hvit eller sølvfarget skål) fylt med vann. Legg en bit sølv i vannet. Legg nattblomstrende, velluktende blomster med hvite eller fem kroneblader (hvit rose, nattblomstrende sjasmin, nellik, gardenia, cereus, lilje og iris) på alteret. Kamfer er også symbolisk.

Arranger alteret, tenn lysene og kast steinsirkelen.

Stå foran alteret og besverg Guden og Gudinnen med Velsignelsesangen og /eller andre besvergelser.

Se stivt på månen (hvis du kan). Føl dens energier synke inn i din kropp. Føl dens kjølige Gudinneenergi vaske deg med kraft og kjærlighet.

Si disse eller lignende ord:

«Vidunderlige Herskerinne av Månen
Du som hilser skumringen med sølvbelagte kysser;
Nattens og all magis herskerinne,
Som rir på skyene i mørke himmelstrøk
Og lar lyset rinne på den kalle Jorden;

O Månegudinne,
Den Halvmåneformede,
Skyggemaker og skygge bryter;
Avslører av mysterier fra nåtid og fortid;
Trekker av sjø og stirer av kvinner;

Allvitende Månemoder,
Jeg hilser din himmelske juvel
Ved dens voksende styrke
Med en ritus i Din ære.

Jeg ber ved Månen,
Jeg ber ved Månen,
Jeg ber ved Månen.»

Fortsett messe «Jeg ber ved Månen» så lenge du vil. Se for deg Gudinnen hvis du vil det, kanskje som en høy, hardfør kvinne i sølvsmykker og hvit, bølgende, drapert kledsel. En halvmåne kan hvile på Hennes panne, eller så kaster Hun kanskje en sølvhvit kule i Sine hender. Hun vandrer på den evige nattens stjernevidde i et evig kretsløp med Hennes elsker, Solguden, og sprer månestråler hvor Hun går. Hennes øyne ler, Hennes hud er hvit og gjennomsiktig. Hun gløder.

Nå er tiden inne for magi av alle typer, for fullmånen markerer høydepunktet på dens krefter, og alle trolldommer som kastes da er kreftfulle.

Fullmåne er også en bra tid for meditasjon, speilmagi og arbeid som involverer klarsyn. Disse er ofte mer fremgangsrike inni sirkelen. Krystallspådommer er mest anbefalt; fyll krystallen med månelys før ritualet. Hvis du ikke har en krystallkule, bruk kittelen fylt med vann og sølvbiten. Stirr på vannet (eller på månen som glinser i sølvet) for å vekke din synske bevissthet.

Månevæsker som limonade, melk eller vin, kan drikkes under den Enkle Fest som følger. Halvmånekjeks er også tradisjonelle. Takk Gudinnen og slipp sirkelen fri.

Solitært nymåneritual

Gjør dette etter en esbat og før kaker og vin. Du kan danse rundt i sirkel mens du messer navnene til Gudinnen.

Messe dette:

«Isis, Astarte, Diana, Hekate, Demeter, Kali, Inanna»

Mess dette så mange ganger du vil. Knel så foran alteret og si:

«Mørk er natten idet vi nærmer oss dets vendepunkt.
Her er en tid for død; likevel en tid for fødsel.

Slutt og begynnelser
Ebb og flodEn reises slutt; en reise som skal begynne.

Jeg ærer nå kjerringmoderen dunkel og guddommelig.
Jeg gir av min styrke og i gjengjeld se gjenfødsel.»

Løft armene og si:

«Iaktta, Mørkets Frue; Mor, Bestemor. Gammel, men evig ung.
Jeg ærer og elsker deg nå og alltid. Idet hjulet dreier ser vi fødsel, død og gjenfødsel. Jeg vet fra dette at alle slutt er en begynnelse; alle stopp er et nytt startpunkt.

Jomfru, Moder, Kjerring… du er alle disse og mer.
Uansett når jeg trenger noe, kan jeg kalle på Deg og din Herre, for dere forblir i meg.

Også i den mørkeste tid, når det virker som det ikke finnes noe gnist som kan varme meg og natten virker å være svartere enn noen gang, voktere Du over meg, i kraft og kjærlighet.

Du er Hun som er ved begynnelsen og slutten på all tid.
Vær Velsignet!»

Heksens runde

Nå for tiden brukes denne til å heve Kraftkonen. Denne gamle dans kan brukes alene eller i en full coven.

Alle tar hverandres hender slik at dere danner en ring rundt Høyprestinnen. Snu hodene til venstre og lukk øynene skikkelig, tenk dere en ring av flytende kraft rundt sirkelen som beveger seg fra den ene til den andre, fra man til kvinne og kvinne til man, rundt sirkelen uten begynnelse eller slutt og samler kraft alt ettersom.

Når sirkelen står i ubevegelig intensitet, begynner Høyprestinnen å klappe rytmen av hjerteslag. På dette signal åpner alle øynene og tar et skritt motsols (widdershins). Først går de sakte, men så fortere og fortere mens Høyprestinnen øker takten på klappingen, helt til tre runder er blitt fullført. Dette må gjennomføres glatt og uten klossethet.

Skift så retning og dans medsols (deosil) til Hekserunen eller en annen sang, sakte først, men så fortere og fortere til kreften er på sitt høyeste. Høyprestinnen skal slippe den fri ved å rope: «Ned!», hvorpå alle faller til marken og setter seg i en sirkel med ansiktene innover. Slik ble Kraftkonen hevet i gamle dager.

’’’Heving av Kraftkonen på en annen måte’’’
Høypresten leder en ring som danser medsols rundt Høyprestinnen som står i midten. Covenmedlemmene er arrangert slik at de står annenhver man og kvinne. Ansiktene er rettet innover og de holder hverandre i hendene (venstre håndflate opp, høyre ned). Alle danser og messer enten Hekserunen eller de gamle Mysterienes kall:

Alle:

«Eo, Evohe!»

Dans og mess fortere og fortere til Høyprestinnen føler at tiden er inne, og roper:

«Ned!»

Alle skal da falle til marken i en sirkel rettet mot Høyprestinnen. Hvis noe covenrelatert arbeid skal utføres, er dette tiden for det.

Velsignelsesangen

Velsignelsesangen kan sies ved starten av et hvilket som helst ritual som en generell påkalling. Separate påkallelser av Gudinnen og Guden kan følge.

«Må kreftene til Den Ene,
Kilden til all skapelse;Altgjennomtrengende, allmektig, evig;
Må Gudinnen,
Månens herskerinne,
Og Guden,
Den Hornete Jegeren av Solen;
Må kraften til Steinenes Ånder,
Hersker over elementenes riker;
Må kreftene til stjernene ovenfor og Jorden under,
Velsigne denne plass, og denne tid, og den jeg er med dere.»

Samle blomster, urter og planter. Før du kutter den med Bolinen, Avstem deg selv med planten gjennom visualizering. Føl dens energier. Når du kutter, si disse eller lignende ord:

«O lille (navn)plante, jeg ber at du gir av din gave slik at den kan hjelpe meg i mitt arbeid. Bli sterkere av min smekning, sterkere og mer kraftfull, O (navn)plante!»

Hvis det er et tre, bytt ut ordene (navn + tre). Kutt forsiktig, og kun så mye som du trenger. Aldri kutt fra veldig unge planter eller mer enn 25 % av veksten. Legg ned et offer ved foten av planten; en sølvmynt, en strålende juvel, litt vin eller melk, korn, en kvartskrystall eller lignende. Dekk til offeret og du er ferdig.

Forvisningsritual

En av de mest grunnleggende og nyttige seremonielle ritualene kalles forvisningsritualet, eller mindre pentagramritual. Et pentagram er en femoddet stjerne med spissen opp. Forvisningsritualet er til stor hjelp ved synsk beskyttelse og healing siden det skaper en vernende barriere mot ondskapsfulle krefter. Barrieren kan lages for å kunne sleppe inn ønskede (konstruktive) krefter og utestenge negative. Derfor er dette ritual et viktig første skritt i nesten alle formelle, magiske seremonier.

Ritualet krever at du bruker et magisk verktøy eller et våpen, som for eksempel en seremoniell kniv, tryllestav eller bare peker med din pekefinger, for å tegne pentagramt i luften ved hver av de fire hovedpunktene (retningene). Du kommer også å messe («vibrere») noen hebraiske Gudenavn.

Hold ditt magiske våpen o snu deg mot øst, strekk ut armen rakt foran deg. I dette ritual kommer du til å bruke hele svøpet til din arm for å tegne pentagramt i luften. Følg beskrivelsen nedenfor ved å begynne nederst til venstre og svepe våpenet opp mot høyre osv. Ikke bøy håndleddet eller albuen. Mens du gjør dette, visualizer linjene og til slutt stjernen som vibrerende hvit, flytende i rommet foran deg. Du projiserer energi for å gjøre dette, og resultatet vil bli en glimrende 5-oddet stjerne som flyter i øst; visualizer dette så livlig du kan. Nå vil di gi den mer energi ved å gjennombore sentrum med ditt magiske våpen og vibrere (snakke sakte i et litt lavere toneleie en normalt) «Yod-He-Vau-He».

Snu deg sakte til det neste hovedpunktet i rekkefølge. Hold fortsatt armen rakt ut fra deg og forestill deg en linje som kobler deg til foregående hovedpunkt. Tegn et likedant pentagram med passende ord mens du følger samme prosedyre:

Sør Adonai Tzaboath

Vest Eh-Ei-He

Nord Agla

Fullfør så den hvite linjen tilbake til sentrum av pentagramt i øst. Merk deg at hovedpunktene må utføres medsols og pentagramne må tegnes på beskrevet måte. Hvis du gjør det annerledes endres funksjonen til ritualet. Resultatet av alt dette skal bli et stort, skinnende, hvitt pentagram visualizert hengende midt i luften ved hver av de fire retningene, alle bundet sammen av en skinnende hvit linje.

Du kan nå, for eksempel, visualizere at de fire pentagramne beveger seg utover mot hjørnene av ditt hjem, dermed beskyttende alt inni.

Det finnes også en enklere versjon av dette ritualet der pentagramt tegnes kun eg gang over hodet, og blir aktivisert med et av de fire navnene. Ofte er den enklere versjonen nok, men naturligvis er fullversjonen mer komplett.

Et av de viktigste bruksområdene for dette ritual er for å avparere psykiske angrep – dvs. når noen (bevisst eller ubevisst) prøver å skade deg, forårsake sykdom, ulykker, vonde drømmer, følelsesmessig forvirring, eller tvinge deg til å gjøre noe mot din vilje. Heldigvis skjer ikke dette særlig ofte. Magikerens verden er relativt sikker for de med rent hjerte. Psykiske angrep avhenger ofte av sårbarheter. Hvis du ikke er sårbar, er du trygg. Derfor er forening med den sanne viljen den største beskyttelse du kan få. Bruken av forvisningsritualet er aldri skadelig. Du kan til og med bruke det for å holde negative aspekter ved deg selv borte.

Beskrivelse

Omtrentlige punkter på en rund klokke

 1. Start ved 7:30
 2. Pek på 12
 3. Pek på 4:30
 4. Pek på 10:30
 5. Pek på 2:30
 6. Gå tilbake til 7:30

Gro en plantefamiliaris

Hensikten med denne teknikk er å gro en plante som familiaris (tjenende ånd) eller som magisk plante. Før i tiden la man en sirkel av steiner rundt den valgte, for å binde nemun der. Så gravdes ett hull ned mot røttene (forsiktig) og en valgt kraftstein ble satt på plass for å lade planten.

I dag har teknikken utviklet seg, men er fortsatt tro til originalhensikten. Du kan begynne med et frø eller en ung spire. Forbered jorden for planting på en avskilt plass som passer for den typen plante. Legg en stein eller en krystall som du velger selv ca 8 cm ned i jorden. Kvartskrystaller er et godt valg, men du kan ville konsultere en korrespondansetabell for ulike steiner.

Fyll jord over steinen og planter frøet/spiren som det passer. Legg en sirkel av 8 steiner rundt plassen. På hvert av elementkvartalene legger du en krystall av samme type som du gravde ned. Disse fire er en del av de totalt åtte steinene i sirkelen. De andre steinene kan være av hvilken type du vil, så lenge de kompletterer hverandre i relasjon til deres okkulte natur. La det være nok plass til steinene for å tillate plantens vekst.

Det finnes to teknikker for å dyrke planten. Disse viser deg hvordan du kan opprette kontakt med numen i planten, og hvordan du kan kommunisere dine hensikter til familiarizen. På denne måten blir planten ladet og bevisst om dine behov. Da har du en fysisk og spirituell hjelper for dine arbeid innen magi og healing.

Denne teknikken er viktig ved magisk arbeid som involverer urter. Tørre urter i en butikk er ikke ladet (for det meste) og kan kun gjøre tjeneste med sine gjenværende fysiske egenskaper. Placeboeffekten må dokk medregnes, så vel som sammentreff og selvbedrag. Disse har blitt fremgangsrikt brukt lenge. Disse blir ikke brukt her.

Disse er reelle teknikker som gir urter kraft og hvis effekt var grunnen for de krefter som tilskrevs til urter fra gammelt av. Ikke noe lureri, kun fakta.

Hvis du planter et frø, vent 7 dager etter spiren viser seg og fortsett med følgende (hvis det er en ung spire, vent 7 dager etter du plantet den). Fjern steinen som ligger mellom kvartalsteinene og plant et frø på hvert av punktene. Grav ned kvartalsteinene der de ligger, minst tre cm dypt. Frøene kan være av samme type som planten i sirkelen eller flere ulike.

Hver dag skal du legge begge håndflatene på jorden i sirkelen, slik at fingertuppene former en triangel (tuppene av pekefingrer og tomler mot hverandre). Plantens stilk/stamme er da i det åpne området midt i triangelen mellom dine hender.

Bruk din fantasi og dine evner for visualizering for å føle kraften som flyter ut gjennom dine armer fra ditt personlige sentrum (litt nedenfor navlen for kvinner og ved solar pleksus for menn). Du må også snakke til planten og sende den bilder av dine behov og ønsker. Du må ta god hånd om planten fra nå av, og beskytte den fra skade. For å skape et sterkt bånd med din plante kan du ha 3 dråper av ditt eget blod til en drøy liter vann og bruke dette til vanning da det trengs.

Magisk har du først økt nivået til numen gjennom krystallene. Så har du utvidet dens kraft og innflytelse til de andre plantene. Dette fordi de fikk liv under innflytelsen til senterkrystallen og planten. De ble også badet i en strøm av energi mellom kvartalene, kontrollert av midteksistensen, gjennom kvartalskrystallene.

Hvis du trenger de fysiske delene av en urt for dine formler, brygg eller lignende, ta kun fra plantene som er innesluttet av sirkelsteinene, og aldri av planten i sentrum. Den planten er din familiaris, de andre er bare utløpere.

Siste skritt i å skape denne plantefamiliaris, er å etablere din link og ditt samhold. For å gjøre dette må du sitte komfortabelt foran planten og se på den. La dine øyne miste sitt fokus og din sikt å bli uskarp. Observer plantens form på denne måten mens du prøver å rense dine tanker. Planten vil sende et bilde mens du stirrer. Du vil motta dette som en fordreining av plantens for. Den vil begynne å ligne på en skapning, et dyr ellet et insekt. Denne nye formen er plantens ånd, og den form du vil bruke da du arbeider med din familiaris.

Denne familiaris kan gi deg ekstra evner i alle typer magisk arbeid, når du påkaller den. Husplanter kan bli beskyttende eksistenser for ditt hjem gjennom plantemagi. Planter kan gis som gave, ladet for et spesielt formål.

For å påkalle din familiaris trenger du kun å forestille deg planten der den er, og visualizere at den blir åndedyret. Kall det til deg mentalt og la det komme inn i ditt personlige kraftsenter.

For å gi kraft gjennom den, send den mentalt inn i de urter du lader (instruer den om den ønskede effekten), og forestill deg at de gir dem kraft og at de gløder etter kontakten med din familiaris. Når du er ferdig, återfør alltid din familiaris til sin plante. Hjemvelsignende magi En hjemvelsignelsesmeditasjon for å lade et rom:

Sitt rett med håndflatene på fanget, ta dype åndedrag, slapp av og beveg deg inn i et mentalt rom hvor du aktiviserer dine intuitive sanser.

Forestill deg et tau av energi fra din ryggrad som kobler deg til Jorden og kanaliserer energi fra Jorden gjennom det.

Be stille om guddommelig beskyttelse, veiledning og velsignelse.

Diriger din psykiske føling utover, og føl kraftlinjer komme ut fra din aura.

Merk deg hvor den sterkeste energien er (sjekk gulvet, taket, retninger med mer). Merk deg flekker som føles tomme eller døde. Merk deg steder som føles levende. Fokuser på der du sitter og hvordan du føler deg på den spesifikke flekken.

Forestill deg en sfære av lys og kjærlighetsenergi ved ditt hjerte. Føl den pulsere utover med hvert åndedrag.

Føl stråleglansen øke med hvert åndedrag, føl deg selv som en stjerne. Fortsett å puste dypt og sende ut energien mens du lar den pulsere i rommet.

Når du er beredt, begynn å lage kraftlyd som representerer den kjærlighet og det lys du kanaliserer. Bruk de for å forsterke lyset du vever og fyll rommet med energien.

Skift så fokus til å sende en sonde ut i rommet, og merk deg forandringene i energikvaliteten og hvordan du føler for det.

Gjenta hvis nødvendig, når du er ferdig, føl fullstendigheten av arbeidet. En romvelsignelse som involverer elementære kvartalbesvergelser:

Stå vendt mot hver retning (med armene ut i en passende elementbesvergende mimikk) og si mens du kanaliserer og visualizerer elementær kraft:

– (Si retning)s kraft, – (Si tilhørende element)s kraft, – Vi hilser deg, vi ærer deg, vi byder deg velkommen deg hit! – Våk over, velsign og beskytt denne plass.

Etter hver besvergelse, form energien til kolonner av lys ved å svepe armene til de er parallelle og føre dem opp og ned samtidig som du kanaliserer og former energien.

Når energien har riktig form, si: «Så må det bli».

Etter at du er ferdig med alle fire kvartalene, kanaliser inn åndeenergi. For å føre energien tilbake til et mer mildt stadium mens du styrker deg selv, strekk ut dine hender og ta inn litt av energien fra hver retning i deg selv gående motsols. Hold hendene mot hjertet og ta inn energien. (Det finnes også teknikker for å ta inn energien i en stein og hente den ut da den trengs.)

Husvelsignelse

Samle sammen:

 • Salt og Vann
 • Røkelse (Ild og Luft)
 • Melk og Honning
 • Olje (for fukting)
 • Vin (for offer)
 • Bjeller, kasseroller, lokk, fløyter mm.

Kast en sirkel i hovedrommet (stuen), visualizer etterpå at sirkelen vokser for å inkludere hele huset. Påkall de ånder og energier som lever i huset (eller leiligheten). Inviter de som vil være harmoniske med husholdet og dets energier til å bli. Be de som ville være lykkeligere noe annet sted om å dra.

Frigi alle energier som ikke er kompatible med det nye husholdet. (Dette kan uttrykkes som frigi for å kunne løse de som kanskje sitter fast.)

Påkall, hils og inviter forfedre, beskyttende guddommer og alle harmoniske ånder og energier å oppholde seg i huset som de ønsker.

Samle sammen kasseroller, lokk og alle de andre lydmakerne. Gå til hver dør og hvert vindu, ikke glem ildstedet og katteluken. Lag så mye støy som menneskelig mulig for å forvise uønskede ting. (Dette skaper mye energi for neste skritt.)

Gå igjen gjennom huset og ved hver portal (dør, vindu med mer) stenk litt saltvann og brenn røkelse mens du sier: Ved elementene renser jeg og lader denne portal. Fukt portalen med melk og honning mens du sier: Med melk og monning sikrer jeg fremgang og fred i dette hus. Fukt portalen med olje og si: Med olje forsegler jeg denne portal og beskytter alt innenfor.

Ved inngangsdøren sier du en spesiell bønn og ber de voktende guddommene (Gudinnen og Guden) om å la venner og kjære fritt passere, og å forhindre passasje (vise bort) alle som kan gjøre skade. His det er et hus, hell vin etter hele terskelen; hvis det er en leilighet, fukt terskelen med vin.

Medlemmene av husholdningen tar hver sin slurk vin og lar litt være igjen til et gudeoffer. Så bør sirkelen lukkes. Gjenværende melk, honning og vin skal ofres til Gudene (f.eks. to trær i hagen).

Dette er veldig effektiv hvis det gjøres som del av en innflyttingsfest, fulgt av mye festing. Det er også blitt effektivt gjennomført av to personer. Det tar ca 30 minutter å gjøre det for et stort hus.

Husk å jorde etterpå ved å lukke sirkelen og ved å spise. Dette ritualet kan hisse opp alle og gjøre slik at huset føles fult av summende energi.

Innflyttingsdagen

Ta med deg to ting inn i huset først; litt salt (helvten skal spres over terskelen) og et lite brød. Bryt brødet i like mange biter som antallet personer som flytter inn, pluss en ekstra til Gudene. Strø litt salt på hver bit. Del med de andre da du har noen minutter. (Det kan være kjekt å ha vann i nærheten slik at man får skylle ned saltet.)

Så tar du med deg et eple og gjør det samme. Hvis du vil kan du også ta en runde med ost. Til slutt tar du med deg en solid stol og stiller den, enten nære eple og brødbitene, eller snudd mot døren. Dette sikrer at du aldri trenger å oppleve fattigdom (pga brødet), sult (pga eplet og evt. ost) eller instabilitet (pga at den stabile stolen vokter døren). Etter dette kan du kan du løfte og bære til du har flyttet inn!

Thursritualet

Du trenger:
En runetryllestav (eller dine fingrer hvis du ikke har noen)
En plass for å kaste en sirkel

Meditasjon over thurs-runens aspekter

Sitt stille på den plassen du har valgt for sirkelen. Mediter over de forskjellig espektene hos thurs-runen. Konsentrer deg om de passive og beskyttende aspektene hos kraften i thurs-runen.

Snu deg mot nord. Still deg med hendene ved sidene og føttene sammen (Is-stillingen). Visualiser at du er en antenne for Multiversets kreter. Føl kreftene strømme gjennom deg ovenfra og nedenfra. La energien flyte gjennom din kropp fra gulvet og himmelen, den passerer din solarplexus og lader den opp. Når du føler at energien flyter jevnt gjennom din kropp, visualizer at rommet rundt deg er dypblått. Den samme dypblåe fargen som natthimmelen, skimrende av energi, gliternde da du ser inn i den.

Pust inn jevn og dypt fra mellomgulvet (la din mage utvide seg og trekke seg sammen med hvert åndedrag). Ikke la overkroppen bevege seg når du puster. La dine sider og din rygg utvides og trekke seg sammen med hvert åndedrag. Pust fult og rolig. La pusten lade opp dine celler. Føl at energien legges sammen med energien fra Ismeditasjonen. Tegn Tors Hammer med din dominante hånd, bruk tryllestaven eller fingrene.

Mens du tenger sier (eller vibrerer) du navnet på runen (Thurs). Visualiser energien fløde fra din solarplexus, gjennom din hånd og inn i tegningen av runen. Snu deg mot øst og gjenta besvergelsen, så mot sør og mot vest. Så over deg, så under deg. Snu deg mot nord (hvis du ikke allerede står snudd den veien) og si:

«Tor i nord, innvi og hold dette Hellige Sted.»

Gjør dette for de fem andre tornene du har besverget. Når du har besverget de seks punktene i sirkelen, skal du besverge en tornete sirkel av nypetorn i fire deler. Hver «tråd» vil bli besverget så lenge som du kan si ordet thurs. Når du får slutt på luft, bør du puste inn igjen og begynne på en ny tråd til du har laget fire sammenflettede og innviklede tråder av innbilt nypetorn. Du skal tegne disse trådene slik at de danner en ball son vanlig garn. Mens du tenger visualizerer du at nypetornen er dekket med skarpe, spisse og ubehagelige torner. Gi disse tornene makten til å holde uønskede influenser ute.

Stå snudd mot nord. Pust inn dypt og dnår du puster ut, vibrer ordet thurs så lenge du har luft. Mens du sier ordet tegner du nypetornen i en sirkel rundt deg. Visualiser at nypetornen kommer ut av enden på din tryllestav/finger. Tegn nypetornen i hvilken form du vil. Du kan danse i spiral, snurre rundt, bevege hånden som om du er en kunstner som maler et bilde.

Når du får slutt på luft etter å ha sagt ordet en gang, pust inn og gjør det igjen. Tegn innsiden av en globus rundt deg av nypetorn. Husk å se hva som allerede er fylt ut og fylle tomrommene mellom. Når du får slutt på luft begynner du igjen med en ny tråd av nypetorn. Ikke glem området over ditt hode og under dine føtter. Bruk vide, svøpende, små og skriblende bevegelser. La din nytelse av bevegelse lage mer energi. Føl energien fløde gjennom deg, gjennom din hånd og komme ut som en tråd av nypetorn.

Når du får slutt på luft igjen, pust inn og si ordet en siste gang. Forsikre deg om at alle områder er dekket av nypetorn. Ikke vær urolig for små flekker, men se til at ingen større flekker er udekket i din ball av nypetorn. Tett hullene med denne siste besvergelsen.

Stå snudd mot nord. Det er ikke uvanlig å føle seg både forfrisket og utmattet etter denne prosessen. Stå med føttene atskilte og hendene spredde over hodet. Pust dypt. Visualiser den glødende ballen av nypetorn, se at dens grønne slyngtråder er sammenflettet, føl dens dirrende livskraft, en kraft som du har gitt den. Pust dypt og ro deg ned.

Mens du står der med føttene atskilte og armene oppover i en Y, pust inn, og når du puster ut føl din energi flyte gjennom nypetornene, og se at når du forsyner kulen med energi vokser tornene. Se tornene, brunrøde, bli større og tette de små hullene mellom trådene. Føl at områdene blir blokkerte. Se det blåe rommet rundt deg og kulen av tornete nypetorn. La tornene vokse til du føler at kulen er komplett og kapabel å holde ut uønskede influenser. Inngyt kulen med evnen til å avvise uønskede energier og slippe gjennom ønskede.

Stå i en komfortabel stilling for å gjøre besvergelsen av Gud/innene.

Stå i Is-stillingen (føttene sammen, hendene langs sidene). Si: IIIIIISsssssssss (alle navnene skal forlenges slik).
Stå i Ass-stillingen (Føttene sammen, hendene ut til venstre litt nedover). Si: Odin.
Stå i Bjarkan-stillingen (venstre arm og bein ut til siden i vinkel, de andre strake). Si: Urd.
Stå i Ing-stillingen (føttene sammen, begge armene ut til siden i vinkel). Si: Freyr.
Stå i Fe-stillingen (Føttene sammen, hendene ut til venstre litt oppover). Si: Freya.
Stå i Thurs-stillingen (Føttene sammen, hendene ut til begge sidene litt nedover). Si: Tor.
Stå i Is-stillingen. Pust dypt og takk Gud/innene.

Stå stille og føl at tornekulen omgir deg. Begynn ditt arbeid nå når du er sikker i din sirkel. Gud/inne navnene kan alterneres, men det er best å beholde Odin først, Frøya i midten og Tor til slutt.

Teseremoni

Du trenger:
En vakker tekanne med urtete, en skål å drikke ut av, en lysstake eller lysholder, en større skål (eller kittel) fylt med ren sand eller salt, en liten skål med vann, røkelse gjerne salvie eller sweetgrass. Til slutt trenger du en ren linduk eller kjøkkenhåndduk.

Pynt bordet, dere skal sitte vid et som er så vakkert som du kan få til. Legg på en fin duk og still ut tingene på bordet, slik som du finner tiltalende. Det kan være meget fint med matchende ting i keramikk glass eller porselen, bara de passer godt sammen og ikke gir inntrykk av kaos. Tenn lyset og røkelsen. Ta opp skålen som dere skal drikke ut av, og før den gjennom lysflammen samtidig som dere verbalt og mentalt påkaller ildens rensende element:

«Med ILD forbrenner vi alt fortorket.»

Ta god tid på dere og rens skålen. Før skålen gjennom røkelsen, la røykslyngene svepe in i skålen og jage vekk alt negativt ur den og deres sinn:

«Med VIND blåser vi vekk alt forbrukt.”

Skvett vann på skålen og påkall:

«Med VANN skyller vi vekk alt urent.”

Til slutt «skyller» dere den med sand eller salt samtidig som dere påkaller jordens rensende element:

«Med JORD begraver vi alt dødt.”

Tørk ur skålen med linduken og hold opp den samtidig som dere påkaller gudinnen. Er det en seremoni med spesielle urter til healing, så kan dere påkalle en legegudinne f.eks. Hygieia eller Eir. Ellers kan dere påkalle hvem dere vil, men vær sikker på at det er noen dere kjenner, slik at dere ikke byr inn en energi som dere ikke kan håndtere ennå. Den japanske solgudinnen Amaterasu anbefales for nybegynnere. Hun er solens og skjønnhetens gudinne, en mild og fin person om man ikke forulemper henne. Be gudinnens ånd om å velsigne og fylle skålen med sin kraft og sitt nærvær. Betrakt skålen som hellig og bærer av kraft etter at dere har påkalt gudinnen.

Fyll opp te fra tekannen og skvett ut de tre første dråpene ur skålen som et offer til Gudinnen. Snurr skålen tretten runder motsols (månens tall i moderne vesterlandsk tradisjon ettersom et år oftest har 13 fullmåner) og drikk. Snurr skålen tretten runder medsols og gi den videre til neste person som gjentar prosedyren. La skålen gå rundt et par runder under stillhet. Føl at dere tar del av Gudinnens kraft som for deres skyld har tatt sin midlertidige plass i skålen.

Når det begynner å bli på tide å avslutte, tørker man ur skålen igjen og holder opp den. Takk Gudinnen for Hennes vennlige nærvær og be henne våke over dere også etter at seremonien er slutt. Takk elementene og bryt forbindelsen med de som du synes det passer. Be dem komme tilbake når du byr dem neste gang. Plukk vekk alt som du har brukt.

Pin It on Pinterest

Share This