The Witch's Library - Your Source for Pagan Information

Rensing

Generelt rensende

  • Gå til et rinnende vann. Hiv det du vil kvitte deg med mot strømmen og 3 øser vann etter tingen. Vask ansikt og hender.
  • Forny energien i amuletter gjennom å legge dem i en glasskål med kildevann. Legg merian rundt og la det stå i solen fra morgen til kveld.
  • La sopelimen ligg i bløt noen timer, skvett så vannet rundt i det rommet du vil rense med høye skrik.
  • Etter solnedgang, syng eller lignende mens du går i mørket ute. Lys opp tomten med fakler.
  • Gå 3 runder til venstre med et tent lys. Be lysets kraft og solens stråler at varme og lyse opp ditt hjem.
  • Hiv det du vil kvitte deg med på bålet.
  • Heng tingene i solen i 3 dager.
  • Røkelse
  • Kranser av myske og rosengeranium gir samme effekt
  • Fnys/spytt

Rensing

Rituelt bad

Formålet med et rituelt bad er å rense deg selv, fra innsiden og ut, få vekk negative energier og forberede ditt fysiske, mentale og åndelige jeg for en sirkel.

Et rituelt bad er et ritual i seg selv. Det skal helst utføres rett før en sirkel, men det er ikke alltid mulig. (Et eksempel på dette er hvis du må reise for å komme til møteplassen.) Etter ritualet er ferdig og su må reise for å komme til stedet for sirkelen, prøv å holde en åndelig sinnsstemning da dette vil hjelpe deg i sirkelen.

Badevannet bør være fult av salter, urteoljer og farger som r harmoniske med det arbeid som skal utføres i sirkelen. Forberedelse av badet:

Velg urter (det er best å ha disse i en pose for lettere opprydding), oljer og salter (med samme farge som lyset) som du vil bruke.

Ha et røkelsekar og en bit trekull til hånds for å brenne en samsvarende røkelse på.

Gni inn et lys av passende farge (Kanskje bruker du samme olje som du har i badevannet). Hvis du har satt opp en hellligdom i baderommet, bør der finnes et Gudinne- og et Gudelys tilstede.

Ha litt Hellig Vann tilgjengelig. (Hellig Vann fremstilles av 1/3 sjøvann, [ferskvann med tilsatt salt fungerer hvis ikke sjøvann er tilgjengelig] 1/3 ferskvann, 1/3 springvann [kjøpt vann er OK].)

Ha en båndspiller med meditasjonsmusikk med deg på baderommet, da denne hjelpen til visualizering og meditasjon er uvurderlig. (Se til at båndspilleren står langt unna alt vann og ikke ta i den mens du fortsatt er bløt.)

Et glass vin er også nødvendig for å drikkes da riten er komplett. Du trenger også ditt drikkeoffer-fat (eller hva du nå bruker til drikkoffer) for drikkeoffer til Gudene.

Begynn med å slukke lampene og tenne lyset/lysene og røkelsen, slå på musikken, fyll badekaret med varmt vann, urter, oljer, salter og en kopp eller så med Hellig Vann. Med din athame, tegn opp og visualizer et vann eller et forvisende pentagram over badevannet. Alle disse verktøyene representerer de fire Elementene; Luft/røkelsen og duften fra badet, Ild/varmen fra badet, Vann/Badevannet og det Hellige Vannet, Jord/urtene og oljene.

Senk deg selv ned i vannet og visualizer at det renser deg for all negativitet. Vet at disse energiene flyter fra ditt fysiske, mentale og åndelige jeg ned i vannet. Slapp av og nyt vannets varme, duftene i luften og følelsen av å bli renset fra all negativitet, la deg selv drive. Konsentrer deg nå og se for deg formålet for det kommende ritualet og vet at du er godt forberedt. Når du føler deg klar for det, trekk ut proppen og bli i badekaret til alt vann har runnet ut. Mens vannet rinner ut, se for deg og vet at de negative energiene som nå er i vannet, går ned i jorden og blir jordet. Stå opp av badet og utfør en selvvelsignelse slik:

Smør inn hvert område mens du sier høyt:

Velsignet være mitt sinn, som lærer Dine veier (mens du smører din panne, fortsett med samsvarende setning og område)
Velsignede være mine øyne, som har sett i dag
Velsignede være mine lepper som uttaler Dine navn og bevarer Dine hemmeligheter
Velsignet/Velsignede være mitt/mine bryst (-er), formet i styrke/skjønnhet
Velsignet være fallosen/skjødet, foruten hvilken jeg ikke ville være til
Velsignede være mine knær, som skal knele ved Ditt Hellige Alter
Velsignede være mine føtter, som har brakt meg på disse veier

Hell et drikkoffer til Gudene og drikk vinen. Når du er tørr, kle på deg, rydd baderommet og ta med drikkofferet ut og før det tilbake til jorden. Ritusen er fullført.

Rensing av en bolig

Brenn en god, rensende røkelse (for eksempel frankincense eller sandeltre) mens du forbereder ritualet.

I tilegg til røkelsen trengs et lys, en skål med saltvann og en skål med urter. Eksempel på passende urter er: roseknopper for kjærlighet, lavendel forbevaring, rosmarin for beskyttelse, og andre urter som dufter søtt og som du liker. Det beste er hvis du kan få dem hjemmeavlet.

Går rundt i boligen motsols og rens den med saltvann. Se til å huske alle hjørner, vinduer, dører, avløp med mer. Du trenger bare å stenke litt på hvert av dem og be om at alle onde og nedbrytende innflytelser forlater boligen. Når du er ferdig med dette, gå rundt samme vei fast medsols. Strø de velsignende urtene samtidig som du påkaller de guddommer eller egenskaper du vil ha i boligen (frid, velstand, ro med mer).

Det er vanlig å bruke tre lys på det sentrale alteret. Et blått for ro, et grønt for helbredelse og velstand og et lilla for beskyttelse. Andre alternativer er for eksempel rosa for kjærlighet eller brunt for arnested og hjem. Du og de som skal dele ditt hjem skal nå dele mat og drikke. Ikke glem å la litt mat og drikke være igjen. Ta med dette ut og gi tilbake til Jorden det som er blitt gitt.

Pin It on Pinterest

Share This