The Witch's Library - Your Source for Pagan Information

Steiner, krystaller etc.

Smykkesteiner og krystaller har gjennom århundrene blitt brukt til meditasjonshjelp og magisk fokus. Hver type stein har sine egne egenskaper. Denne listen er bygget opp fra gamle legender og kunnskap. Steinenes magiske egenskaper finner du lengst ned på siden.

Akvamarin, Beryll

Stimulerer til lek, hjelper mot problemer i hals- og munnregionen. Beroliger nervøs spenning. Har sjøens beroligende effekt. Brukes for å drive vekk frykt og fobier. Står for sjøvann. Beroligende og rensende.

Ametyst

En perfekt stein å ha med seg på reiser da den virker beskyttende for kropp og sjel. Hjelper deg å velge rett, fremmer kjærlighet, gir fred og styrke/mot. Utbytte av denne steinen mellom elskende par styrker båndene. Øker åndelig bevissthet, har stillende og beroligende påvirkning, har evnen til å omdanne negativt til positivt og er veldig effektiv som healingstein. Oppvarmet og plassert på pannen og tinningene er den god mot hodepine.

Har evnen til å dra gjennom seg krefter rettede mot kroppen og avvise vibrasjoner som kroppen ikke trenger, derved kun sleppe ut de energimønstre som er gunstige for kroppen. Ved healing bæres den best nær hjertesentret. Åpner opp spirituelle og synske sentre. Hjelper å motvike drukkenskap.

Hjelper mot uønsket begjær, bra mot beroende, hodepine og hudproblemer. Øker den mentale kapasiteten og forbedrer minnet. Legg den under puten mot søvnproblemer og mareritt: Fjerner skyldfølelser.

Bergkrystall

Er trolig den sterkeste steinen, energimessig sett. Gir klarhet og innsikt, øker konsentrasjonen og er derfor bra ved meditasjon, astralprojeksjon og healing. Står for beskyttelse og kraft men er også et symbol for menneskets ånd og intellekt.

Den gir beskyttelse, energi, lagrer og sender informasjon. Bra mot jord- og vannstråling, skaper harmoniske vibrasjoner i et rom og følelser av gudsnærvær. Allment helende, løser op blokkeringer.

Rav

En typisk heksestein, trolig på grunn av dens mange energier og bruksområder. Skal hjelpe en å huske og gi mot og styrke. Står for hell, beskyttelse, skjønnhet og kjærlighet.

Dette er en kraftfull healingstein med en stor mengde organisk energi. For ble den malt til pulver og blandet med honning eller roseolje for ulike fysiske problemer. Filtrerer bakterier og infeksjoner og har evnen til å desinfisere. Båret rundt halsen hjelper den å bekjempe infeksjoner og sykdommer i luftveiene. Øker livsmotet.

Titrin

Innvirker positivt ved utdanning og affærer som i relasjoner og familiespørsmål. Beroliger og styrker selvfølelsen. Tar vekk redsel, negative vibrasjoner og gir god søvn. Meget god for depresjoner og matsmeltingsproblemer.

Dumotierit

Denne steinen reduserer hissighet og stahet, gir tålmodighet og utholdenhet til å være seg selv i en hard verden. Også blant mange mennesker føler man seg rolig. Stimulerer deg til å uttrykke deg i åndelige spørsmål. Bra mot sløsing.

Jaspis

Heler, gir beskyttelse, helse og skjønnhet. For energibalansering av følelser og stress.

Krysotil

Letter «ryggsekken» fra tidligere liv og hjelper deg på sånn måte til å finne ditt rette jeg. Hjelper deg å skjønne alt skjer ved riktig tidspunkt og på beste måte. Har blitt brukt for behandling av artærer og vener. God for problemer med skjolkjørtelen og lungene.

Krysskolle

Poetens stein, en yngre søster til Turkis. Et symbol for kjærlighet, skjønnhet og harmoni. Sammenfører den ytre verkelighetens himmel med fantasiens og sjelens osean De to møtes ved horisonten. Gir fred til hjerte og hode, avstressende og forsterker tankene. Stimulerer hals og lunger.

Månestein

Bringer hell. Reflekterer bærerens vesen og følelser. Fremhjelper uselviskhet. Åpner hjertet for humanitær kjærlighet og håp. God for beskyttelse ved reiser på vann. Gir klarhet til åndelig forståelse. Bra mot PMS og balansering av fortplantningssystemet. Sies å hjelpe til ved slanking. Stimulerer fruktbarheten og letter fødsler

En kvinnelig stein som hjelper begge kjønnene til å erkjenne sin kvinnelige side. Hjelper mot følelsesmessige svingninger og hormonubalanse. Styrker kommunikasjonsegenskapene, trekker til seg kjærlighet og styrker relasjoner. Gir god søvn og beskytter deg på reise.

Kvarts

Forsterker brukerens legende energi. Brukes for å trekke ut smerte. Har evnen til å koble seg til universets energi. En god stein å meditere på. Arbeider primært med det tredje øyets senter, relaterer også godt til hjertesentret. Å kunne avstemme seg med kvartsen fremhjelper klarhet mens man konsentrerer seg om den.

Påvirker også kronsjakraet. Veldig mektig og ofte båret for å beskytte mot negative vibrasjoner. Rengjør ofte. Rødlig – rutilnåler hjelper med å fokusere oppmerksomheten. Røkig – bra for å berolige sinnet.

Rosekvarts

Steinen foran alle andre for hjertesjakraet. Har en sterk helende og beroligende kraft. Løser opp sorg og bitterhet, lær oss å stole på folk. Bringer fred, kjærlighet og lykke i relasjoner og er derfor en bra gave til en kjærlighetspartner eller en venn.

Agat

Dendrittisk agat er den sterkeste. Den hjelper til med å restituere energi, brukes i healing og tros bringe bæreren lykke, rikedom, helse og langt liv. Den øker evnen for å avparere selvforskylt sinne og indre bitterhet. Karneolrød – gir beskyttelse og energi. Mosegrønn – balanserer følelsesmessig energi. Moserød – balanserer fysisk energi. Blå blonde – gir ro.

Apatitt

Fremhjelper kommunikasjon og mental klarhet.

Adventurin

Øker oppfatning og kreativ innsikt. Stimulerer anledning og motivasjon.

Asuritt

Kraftfull healingstein, påkaller spirituell veiledning, åpner det synske øyet. Bra for drømmer og for å øke evnen for klarsyn.

Blodstein

Stimulerer energiflødet for legende blodsirkulasjon, stoper blødning. Fjerner følelsesmessige blokkeringer.

Citrin

Stimulerer åpenhet og akselererer sinnets oppvåkning. Hjelper matsmeltingen. Hjelper til å fjerne giftstoffer. Oppmuntrer voldsom healing på det følelsesmessige og mentale planet. Hjelper å fjerne blokkeringer for ubevisst frykt og fungerer som en naturlig avslapper.

Korall

Balanserer fysisk energi og avslapper spenninger. Bær havets kreative vibrasjoner.

Smaragd

Fremhjelper kreativitet, stimulerer oppfattelsesevnen og innsikk, styrker minnet. Har en gunstig effekt på øynene.

Granat

Balanserer hormoner, er god mot mental depresjon, øker selvtillit, lindrer onde drømmer og oppmuntrer fremgang i forretningsvirksomhet. Tros å hjelpe for å se tidligere liv.

Hematitt

Roer følelser. Bæres som amulett for å overdra styrke og bringe til veie fordelaktige lovdommer. I Egypt bruktes den for å redusere inflammasjon og behandle hysteri. Regnes som en jordingsstein. Hjelper å beholde balansen mellom kropp, sinn og sjel.

Elfenbein

Åndelig beskyttelse.

Jade

Stimulerer praktisk natur, visdom og allmenn avstemming/harmoni. Tros å forsyne deg med en kobling mellom det åndelige og det verdslige. Høyt skattet av kinesere.

Flouritt

Åpner og letter veien for bruk av andre steiner. Brukes i akvarier da den gir fra seg trengte mineraler.

Lasurstein

Stimulerer visdom, sannhet og synske opplevelser, legende og styrkende når den bæres mot huden. Styrker sinn og kropp og gir åndelig bevissthet.

Malakitt

Brukes ofte til barn for at de skal sove godt og beskyttes fra onde drømmer. Stimulerer klar sikt og innsikt, representerer håp og indre fred, tros å beskytte mot fare. Øker overflod i alle deler av livet.

Perle

Stimulerer feminine kvaliteter, brukes for å fokusere oppmerksomhet, hjelper å trekke sammen mentale og åndelige krefter, sjelefred. Representerer renhet, beskjedenhet og mildhet.

Peridotitt

Fordriver engstelser og frykt, skyld og depresjon. Brukes for å motvirke negative følelser og leging av ånden. Påvirker de øverste tre sjakraene. Før båret som et hjelpemiddel for å få fremsyn og guddommelig inspirasjon.

Rubin

Øker livskraft, fornyer vitalitet og renser blodet. Motets stein.

Topas

Beroliger følelser, beskytter mot utvendig stress. For å gjenopprette fysisk energi og dempe følelsesmessig natur.

Tigerøye

Veldig mektig beskyttelse, klarhet i tanken.

Turmalin

Gjør bæreren mer fleksibel, mer forståelsesfull og mer objektiv i hensikt og fornuft. Beroligende. Hver person har en egen respons til denne stein. Forårsaker en reaksjon i fordøyelseskanalen. Svart og krystall – fjerner negativitet og renser. Noen sier at den ikke bør bæres som smykke. Elektriske og magnetiske egenskaper.

Turkis

Vibrerer beroligende stråler, beskytter og gjenoppretter en sunn mental attityde. Vennskapets stein. Balanserer og leger. Stor styrke og vitalitet. Tar på seg bærerens særpreg.

Hensikt Stein/krystall
Arbeidsmessig suksess Blodstein/Hematitt, Malakitt, Grønn turmalin, Gul Zirkon
Beskyttelse Agat, Rav, Apachetåre, Kalsitt, Kattøye, Citrin, Korall, Bergkrystall, Diamant, Smaragd, Flint, Fossiler, Granat, Jade, Jaspis, Lasurstein, Lava, Malakitt, Marmor, Månestein, Mother-of-Pearl, Obsidian, Onyks, Perle, Peridot, Rubin, Salt, Sardonyks, Solstein, Tigerøye, Topas, Svart Turmalin, Rød Turmalin, Turkis, Klar Zirkon, Rød Zirkon
Divinasjon Asuritt, Månestein, Obsidian, Tigerøye
Drømmer Beryll, Asuritt, Fluoritt
Fred Beryll, Akvamarin, Aventurin, Karneol, Korall, Diamant, Lepidolitt, Malakitt, Obsidian, Safir, Sardonyks, Blå Turmalin
Fysisk energi Akvamarin, Selenitt, Solstein, Tigerøye, Rød Turmalin, Rød Zirkon
Fysisk styrke Agat, Rav, Akvamarin, Blodstein, Diamant, Garnet
Glede/lykke Beryll, Gul Zirkon
Guden Citrin, Malakitt, Solstein
Gudinnen Månestein
Hagestell Agat, Jade, Malakitt, Brun Brown Zirkon
Helbredelse Agat, Rav, Beryll, Blodstein, Kattøye, Korall, Diamant, Granat, Jade, Jaspis, Lasurstein, Topas, Turkis, Rød Zirkon
Hell Rav, Apachetåre, Aventurin, Olivin, Opal, Perle, Sardonyks, Tigerøye, Turkis
Jording Hematitt, Månestein, Obsidian, Salt, Svart turmalin
Kjærlighet Agat, Rav, Beryll, Akvamarin, Smaragd, Jade, Lasurstein, Malakitt, Månestein, Olivin, Perle, Safir, Topas, Turkis
Langt liv Agat, Fossiler, Jade
Magiske krefter Blodstein, Bergkrystall, Malakitt, Opal, Rubin
Meditasjon Safir, sodalitt
Mentale krefter Aventurin, Smaragd, Fluoritt, Zirkon
Mot Agat, Beryll, Beryll, Hematitt, Diamant, Lasurstein, Tigerøye, Turkis
Penger, velstand Aventurin, Blodstein, Kalsitt, Kattøye, Kull, Smaragd, Jade, Perlemor, Opal, Perle, Peridotitt, Rubin, Salt, Safir, Tigerøye, Topas, Grønn Turmalin, Brun/grønn/rød Zirkon
Renselse Akvamarin, Salt
Seksuell energi Karneol, Solstein, Gul sirkon
Skjønnhet Rav, Kattøye, Jaspis, Opal
Slanking Månestein, Topas
Spiritualitet Kalsitt, Diamant, Sugilitt
Suksess Amazonitt, Marmor
Søvn Månestein, Peridot, Blå Turmalin
Reise Oransje Zirkon
Veltalenhet Karneol, Sardonyks
Vennskap Rosa turmalin, Turkis
Visdom Korall, Jade, Sodalitt, Sugilitt

Pin It on Pinterest

Share This