The Witch's Library - Your Source for Pagan Information

Månefaser

Økende Sigd

Dette er hva jeg kaller nymåne. La lyset skinne på penger. Be månen om å følge deg med energi, mat, penger, klær og varme. Sett pengene i vinduskarmen til du er i akutt behov for penger. Ved neste nyttår vil du se at pengene er der fortsatt, og du har hatt nok av det du ba om hele tiden.

Månefaser

Økende Halv

Ønsker om tillvekst.

Økende Trekvart

Styrker plantenes egenskaper.

Full

Fullmånen er når vi kan se en hele månen. Når det er mer elliptisk enn rund. Mange paganister inkluderer dagen før og dagen etter selve fullmånen i konseptet fullmåne. Noen sier du kan utføre fullmånemagisk tre dager før og etter selve fullmånen. Andre mener ritualer må startes eller være underveis under selve timen for fullmånen.

Månens energi er på sitt høydepunkt. Dette er den beste tiden for å innvi verktøy, lade gjenstander, for å arbeide for å bringe noe til deg, og for å øke energi for Jorden eller andre former for healing.

Enhver formel kan utføres under fullmånen, men det er en spesielt god tid til å gjøre ritualer fokusert på personlig vekst, åndelig utvikling, utvikle dine magiske ferdigheter, øke din intuitive bevissthet, beskyttelse, spådom, og healing. Ethvert preparat som trenger ekstra energi, for eksempel hjelp til å finne en ny jobb eller helbredelse for alvorlige forhold, kan gjøres nå. Også arbeid for kjærlighet, kunnskap, juridiske foretak, penger og drømmer.

Som praktisk eksempel kan du få kontakt med din guddom/dine guddommer, for eksempel trekke ned månen. Du kan lade Månevann (dette kan senere brukes til å vanne planter, for å ofre, eller å gjøre magiskarbeid) andre elementer, eller verktøy. Du kan lage en måne flette etc.

Før hadde hver fullmåne sitt eget navn. Noen paganister har valgt å gjenopplive denne tradisjonen. En liste overfullmånenavn og korrespondanser finner du under Esbats.

I løpet av året vil en måned ha to fullmåner. Denne andre fullmånen kalles en Blåmåne.

Minkende Trekvart

Høst røtter og grener.

Minkende Halv

Minkende Sigd

Mørk

Den mørke månen (eller Nymånen) er når månen er helt mørk. Dette er når solen, månen og jorden står på linje og månen ser ut til å ha forsvunnet.

Dette er først og fremst en tid for ro og stillhet. Det er en tid for indre ettertanke, meditasjon, og en ærlig kikk på hva du må gjøre for å forbedre ditt liv generelt og deg selv spesielt. Gjennomgå hendelsene i forrige måned, og finn ut om noe burde vært gjort annerledes. Gi slipp på noe du ikke lenger ønsker eller trenger. Arbeid, relasjoner, helse og vaner. Planlegg for neste månesyklus. Hva må startes? Hva må plantes eller høstes?

Det er en tid for stillhet. Prøv å gå gjennom dagen med så lite støy som mulig. Ingen TV, Internett eller stereo. Du kan lese eller skrive i dagboken din – helt stille. Du kan bli overrasket over den innsikten du kan få hvis du stopper opp og lytter.

Bruk litt tid alene. Hvil og gjør deg klar for neste runde. Rengjør huset og din ritualplass. Utfør noen form for spådom, spesielt hvis du vil ha litt innsikt i hva du skal jobbe med i løpet av neste syklus.

Noen paganister mener at ingen jobb i det hele tatt bør gjøres under den mørke månen. Jeg tror vi ville gjøre det bedre hvis vi alle akseptere at både vi og livet har en mørk side. Du må vite det for å kontrollere det. Men, vi trenger alle litt nedetid for å kunne fungere. Denne fire-dagers periode er et naturlig tidspunkt å ta litt fri.

Dette er en tid for å kvitte seg med dårlige vaner, for å bli kjent med, og forstå din mørke side. Det er også en god tid for å oppnå rettferdighet, og for fordrivende og bindende magi. Når det gjelder urter, er dette et godt tidspunkt å høste røtter. Spesielt røtter som Alrune.

Spesielle omstendigheter

Nyårsny

Første nymånen etter vintersolverv skal du begynne på de prosjektene du vill drive med under året. Du kan også ønske deg ting og forsikre deg mot dårlig økonomi. Ritualene utføres fra måneformørkelse til nymåne.

Måneformørkelse

«Hva-jeg-vill-gjøre-under-året» ritual. Ta med det du vill gjøre og vandre i mørket til månen har oppfattet din magi.

Nymåne

La lyset skinne på penger. Be månen om å følge deg med energi, mat, penger, klær og varme. Legg pengene i vinduskarmen til du er i stort behov av penger. Neste nyttår skal du se at pengene ligger kvar og det du bad om har du hatt nok av hele tiden.

Månemagi

For dem som driver med den typen magi, samles mens fra mandager med nymåne og tørkes for senere bruk.

Pin It on Pinterest

Share This