The Witch's Library - Your Source for Pagan Information

Knuter

Med knuter mener jeg ikke en hvilken som helst knute. Da ulike knuter var og fortsatt blir brukt av forskjellige mennesker, som bønder, sjømenn, klatrere etc. Og hver knute er brukt i samsvar med dens hensikt. Lignende hensikter kan finnes ved å bruke likt til likt i magien.

Knuteformler er utrolig raske og veldig enkle da du har lært deg hvordan du skal knyte noen grunnleggende knuter. Ideen er tosidig. Du legger ned en god del konsentrasjon på å gjøre alle løkker og vendinger riktig, og på et annet nivå, da du er vant til en spesifikk knute, trenger du ikke å tenke på sekvensen, så du legger den samme mengden konsentrasjon i visualizeringen av målet eller messingen over knutene mens du knytter dem.

Knuter

Knutemagien oppløses da knuten blir løst opp. Dette kan være kjekt hvis man har med en irriterende person å gjøre. Du kan sette meldingen ”la meg være i fred” inn i knuten, og knytte den opp (i hemmelighet), da personen virkelig går deg på nervene. I dette tilfellet trenger du bare å tenke på personen, slik at du kan heve dine følelser mot objektet, og så begynne å lage knuten. Før du trekker knuten sammen visualizerer du personenes ansikt. Så skriker du (høyt eller i deg selv) ”La meg være i fred!”. Se for deg at personen lar deg være og trekk sammen knuten en stund ekstra.

En kortsiktig løsning som lett kan gjøres ugjort er lenkefletten. Det er en løpende knute som lages til et armbånd og bæres rundt håndleddet for et umiddelbart resultat. Jeg foreslår at du bruker denne da du trenger et resultat med en gang, men kanskje ikke trenger å bruke resultatet før om en ukes tid.

Eksempel kan være: ‘Jeg trenger å finne informasjon om Napoleon til på fredag’ for en stil til skolen eller ‘Jeg trenger tilstrekkelig med penger for å kunne betale telefonregningen neste uke’. Repeterende knuter som lenkefletten er enkle å lage, og man kan lett gå inn i et annet sinnstilstand samtidig som man lager denne av en farget tråd eller snor.

Da målet er nådd, trekker du bare i ene enden og hele lenken løser seg opp.

En annen knute er apehånden. Du kan arbeide inn personlige objekter i denne knuten, som fungerer som beskyttelse for personen hvis ting det er. Knuten er dekorativ og kalles også for knappknute. Den fungerer fort og fremst som beskyttelse, enten fra åndelige eller fra fysiske fiender. Knuten i seg verner personen fra alt ondt hvis den blir båret.

Knuten er ganske tung da den er bløt og fungerer på avstand. Så den kan knyttes med tykkere tråd for å sende en hvilken som helst formel på avstand. Dette gjøres utendørs ved at man holder i den løse enden av knuten i den ene hånden og snurrer knuten over hodet. Samtidig mumler man lavt til åndene eksakt hvem den er for, eller det resultatet du vil ha.

Da du føler at kraften er med deg, og du er beredt, slipper du det hele i riktig retning. Den kanskje bare beveger seg en meter eller to, men den vil treffe sitt mål. Plukk den opp og heng den i grenene til nærmeste tre. Ta den ikke ned før du har fått resultatet eller en måned har gått.

Vannknute er en annen type knute. Den kan brukes til å føre to mennesker sammen.

Den fungerer veldig raskt. Knuten ble oppfunnet først på 1800-tallet, og den lages ved at man binder sammen to forskjellige tråder med to knuter. Da trådene trekkes ifra hverandre, motes knutene.

Hvis man arbeider inn en farget perle eller krystall i hver knute, for å representere de to personene, klinker det da man trekker knutene sammen. Knuten kan brukes til flere formål. Alt fra romantikk til å mote en ny kontakt i arbeidet, være på rett sted til rett tid eller å komme riktig av sted med en ny svigermor eller sjef.

Hvis man ser på knutemagi som helhet, kan det skape problemer for moderne utøvere, da så mange av de vakreste knutene kan brukes til de verste forbannelser. Våre forfedre ville ikke ha hatt et problem med dette. Den gamle filosofien av ”skader du meg, så skader jeg deg”, har blitt skiftet ut med ”send det tilbake med kjærlighet” og den veldig populære ”og gjør ingen ondt”. Disse moderne konseptene ville ikke ha vært populære i en “øye for øye”-verden. Derfor er mange av knutene til for å binde en fiende, symbolsk oppbinding av fiendens innvoller, forkortelse av noens liv, sende noen til å bli hengt og andre “triveligheter” fra skrekkens toppliste.

Selvfølgelig ville disse ikke være så populære i dag, da den generelle tanken er forsvar og ikke angrep. Mange vil se dette som en interessant del av historien. Men de tidlige muslimene var veldig redde for magi og trolldom, og sendte bønner til Allah om beskyttelse fra de som blåste på knuter.

Det er trolig at de knutene som ble brukt i antikkens midtøsten var overhåndsknuter. Disse han gjøres i serie mens man snurrer tauet rundt hånden flere ganger og synger eller messer over hånden som holder knuten. En rask blåsning på hånden og en rekke knuter med jevne mellomrom viser seg. Håndens lengde er målet. Dette gjør at antallet runder, som står i forhold til antall knuter, for en normal person vil være ca. 7.

Knutemagi virker å ha blitt bare en ting til i heksens verktøyliste i disse dager. Men før i tiden ville det ha vært en av basiskunnskapene som alle hekser ville ha kjent til. Hver familie eller sted ville ha hatt si egen foretrukne knutestil, brukt for både magi og vanlige formål.

Pin It on Pinterest

Share This