The Witch's Library - Your Source for Pagan Information

Presanglys

Presanglys er en artig måte å kombinere dypping og skulptering av voksplater.

Materiale

En firkantet pilarform, varmekniv, (eller en vanlig kniv og en varmekilde), dyppekar eller annen dyp metallbeholder, stekeplate, silikonformslipper, pigment, linjal, kniv, hårføner eller varmepistol, elektrisk varmekniv eller klebrig voks, og andre vanlige verktøy for lysstøping.

1. skritt

Lag kjernelyset.

2. skritt

Forbered et dyppekar med pigmentert voks. Juster temperaturen til 71 grader og begynn å dyppe kjernelyset. La lyset kjøles og jevn til bunnen på en varm bakeform.

3. skritt

Til båndet er det nødvendig med en voksplate. Masseproduserte plater fungerer, men er mye tynnere og skjørere enn hjemmelagde plater. For å lage egne plater bruker du 50 % parafin (smp 54 grader) og 50 % bivoks. Tilsett fargepigment og hell voksen på en stekeplate. Det er viktig at du dekker platen godt med formslipper først, da dette er en veldig klebrig blanding.

4. skritt

La den kjøles til den føles fast. Bruk en kniv og skjær smale bånd. Hvis du ikke får rene kutt, er voksen fortsatt for varm.

5. skritt

Start ved veiken og legg på båndet. Hvis det sprekker i bøyningen, kan det være nødvendig å varme voksen litt med en varmepistol eller en hårføner. Fest båndene med klebrig voks, eller varm opp festepunktene litt. Sett et bånd på hver side.

6. skritt

Lag sløyfen av et annet bånd. Ta en liten bit og legg rundt sløyfen på midten. Begynn og slutt på baksiden av sløyfen. Fest sløyfen på toppen av lyset nær veiken.

En kjapp dypping i ufarget voks hjelper å holde det sammen og jevner ut eventuelle skarpe kanter. Bruk litt høyere temperatur enn vanlig, for å få et tynt lag.

Pin It on Pinterest

Share This