The Witch's Library - Your Source for Pagan Information

Øllys

Øllys er ikke lys laget med øl, eller et lys du kan drikke, det er et lys som ser ut som et ølglass. Det kan være en passende gave til en som virkelig liker øl.

Materiale

Et ølglass, veike med metallkjerne, (duftolje), vanlige tilbehør ved lysstøping.

Prosedyre

1. skritt

Lag en veike og legg i en veiketapp. Veiken må være minst 5 cm lengre enn glassets dybde. Snurr toppen av veiken rundt en penn eller en trenagle, slik at tappen henger litt over bunnen av glasset. Sett veikearrangementet til side.

2. skritt

Forvarm glasset til ca. 65 grader. Dette kan gjøres i ovnen eller under kranen. Bruk hansker eller grytekluter da du håndterer det varme glasset.

3. skritt

Forbered voksblandingen. Denne gangen skal det bli gjennomsiktig, så bruk voks med smp på ca 50-55 grader. Tilsett fargestoff til en fin ølfarge er oppnådd. For eksempel kan du mikse gul og gull. Rør i duftstoffer hvis du ønsker det.

4. skritt

Bruk hansker og fjern glasset fra forvarmingen. Hell i voksen umiddelbart. La det være igjen 1-2 cm til toppen. Legg i veiken som du har forberedt. Se til at den er i midten og ikke tar i bunnen.

5. skritt

Avlastningshull bør stikkes nær veiken mens voksen kjøles ned. Du kan måtte helle på mer for å etterfylle krymping. Husk at du ikke skal fylle over den opprinnelige overflaten. Det er ikke nødvendig med en jevn overflate her, da den skal fylles over.

6. skritt

Da lyset ev kjølt ned helt, fjern pennen/naglen og strekk ut veiken til dens fulle lengde. Lag litt pisket voks. Da du har fått den skumlignende konsistens du vil ha legger du på voksen ved å sleppe den piskede voksen ned på lyset med en skje. Du kan la litt rinne over kanten for mer realisme. Sjekk at veiken forstsatt er sentrert og la lyset kjøles ned.

Pin It on Pinterest

Share This