The Witch's Library - Your Source for Pagan Information

Bildelys

Ingen lys er mer personlige enn de med mottakerens bilde på. Denne teknikken passer godt for å lage gavelys. Den kan brukes til å montere bryllupsinvitasjoner med mer. Ikke lag bildelys med fotografier du ikke vil miste!

Materiale

En rund pilarform, bilde, panne, kniv og vanlige verktøy for lysstøping.

1. skritt

Bland nok voks til å fylle formen. Hell det i en panne og la det kjøles ned. Før det er helt nedkjølt skjærer du det i biter. Da det er kaldt bryter du løs bitene og setter dem til siden.

2. skritt

Sett i en veike som er litt for tynn. Dette vil hjelpe å holde flammen vekk fra bildet.

3. skritt

Sett inn bildet i formen. Det er veldig viktig at kanten på bildet er parallell med formens bunn. Husk at bunnen på formen er toppen av lyset, sett i bildet opp ned.

4. skritt

Bruk en penn eller ne trenagle til å holde fast bildet. Tilsett voksbitene du laget, sjekk at bildet holder seg parallelt med bunnen. For hver gang du har lagt i 2,5 cm med voksbiter, presser du dem litt ned for å fiksere bildet. Fortsett å tilsette voksbiter til de er over bildets øverste kant.

5. skritt

Legg tilbake resten av bitene i smeltegryten og smelt dem på nytt. Hvis du vil at klumpene i lyset skal vises, varmer du voksen til 87 grader, hvis ikke varmer du voksen til 135 grader. Vær veldig forsiktig! La aldri voks stå uten tilsyn direkte på en varmekilde!

6. skritt

Hell sakte voks i sentrum av formen. Spar litt for etterfylling. Knakk på sidene for å få ut luftboblene. La lyset kjøles i minst en time. Etter en time kan du sette formen i et vannbad for at lyset skal kjøles fortere og for en glattere finish.

7. skritt

Fjern lyset fra formen og klipp av veiken.

Variasjoner

  • Kutt en uregelmessig kant på bildet.
  • Dekk lyset med pisket voks.
  • Bruk trykket materiale i stedet for bildet. Gjør en test først for å se hvordan det reagerer på voksen.
  • Bruk forskjellig farge på klumpene og gjør dem til et designelement.

Bruk forsiktighet da du brenner slike lys for å forhindre at det brennbare materialet fatter ild. Brenn i korte intervaller, ca. 2 timer om gangen avhengig av lysets diameter.

Pin It on Pinterest

Share This