The Witch's Library - Your Source for Pagan Information

Ballonglys

Ballonglys er artige og enkle å lage. Du trenger ingen form, så alt du trenger å kjøpe er de vanlige materialene og noen ballonger. Det ferdige skallet kan brukes som votivholder eller fylles med voks for å lage et lys. I begge tilfellene er det ønskelig å få et hardt skall. Bruk voks med et høyere smeltepunkt og mer hardner (stearin, vybar med mer). Bruk av øyebeskyttelse er nødvendig da risikoen er der at ballongen sprekker. Da vil den varme voksen sprute overalt.

Å lage skallet

Fyll en ballong til ønsket størrelse med kalt vann. Hvis du bruker luft vil ballongen sprekke da du legger på voksen. Bruk en voks med høyt smeltepunkt (62 grader) og masse stearin. Fem spiseskjeer pr. halvkilo er en god start på dine eksperiment. Da voksen har en temperatur på 74 grader dypper du ballongen i den og så i kalt vann. Tørk av vanndråpene og gjenta til du har oppnådd den ønskede tykkelsen.

Skallet kan farges, men duftstoffer bør tilsettes fyllvoksen. Da skallet er kjøl ned sprekker du ballongen og heller ut vannet. Toppen av skallet kan nå jevnes på en varm brikke eller bakeform. Hvis du har tenkt å bruke skallet med åpningen opp, er det nødvendig å lage et flatt område i bunnen.

Variasjoner

Bunn-opp-fyll

Lag et hull for veiken i bunnen med et bor, en varm nål eller oppvarmet ståltråd. Sett i veiken på samme måte som du gjør i en metallform. Fyll med en voks med lavere smeltepunkt, en teskje av gangen. La det kjøles ned mellom hver teskje. Du kan få en fin effekt ved å bruke farget voks i et ufarget skall.

Topp-opp-fyll

Behandle skallet som en beholder og sett i en veike med metallkjerne og en veiketapp. Fyll voks som i ekseplet over.

Votivskall

Et stort ballongskall kan brukes til orkanskall, for å holde en votiv eller telys.

Lysende skall

Kutt et mønster i skallet slik at lyset kan slippe gjennom. Et godt eksempel er et oransje skall med et fjes til Halloween.

Pin It on Pinterest

Share This