The Witch's Library - Your Source for Pagan Information

Materiale

Tøydukker

Kutt to identiske pepperkakeformede mennesker i stoff. Filt, bomull eller musselin er passende, men det er også stoff fra en gammel skjorte eller andre klær. Broder, tegn eller mal magiske symboler, ord eller annet som er av betydning for formelen, på høyre side av den ene biten. Grønne øyne? Mørkt hår? Det er nå du legger til slike detaljer. Legg høyre sider mot hverandre, sy dem sammen og la det være igjen et skikkelig hull for å kunne stoppe dukken.

Materiale

Forbered urteblandingen. For de som er inne i numerologi er en metode å velge et antall som stemmer med hensikten. Man kan for eksempel bruke 3. Da blir det tre ulike urter og et antall av hver urt som er delbart på 3.

En fremgangsblanding kan inneholde patchouli, basilikum og vivendel. Da man tilsetter vivendelblomstene, bruker man 6 eller 9. Man bør også blande inn sine personlige ting med urtene (hår, negler, et oppklippet bilde eller lignende).

For en pengeblanding kan man legge i noen mynter. For en healingblanding kan man legge i en stein som representerer den kroppsdel som er aktuell og bruke urter som benyttes ved behandlingen av sykdommen.

Her kan du sleppe kreativiteten løs. Man kal legge representanter for hjertet i dukkene. En bit harpiks eller turmalin passer godt til å stoppes i en dukke. Noen syr hjerter utenpå i den farge som korresponderer med hensikten.

Du trenger ikke å fylle hele dukken med urter. Du kan bruke andre ting for å fylle den ut; vatt, revet papir eller hva du nå har for hånden. Urtefylte dukker dufter bedre. Da du er fornøyd med stoppingen kan sy sammen hullet og innvi dukken.

Papirdukker

Disse er enklest å lage. Kutt en pepperkakefigur fra et rent papir. Skriv navner til den person som du lager dukken til på figuren. Tegn dine sigill og andre distinkte tegn.

Dette er et veldig kjapt, men effektivt alternativ til å legge ned timer på dukkedesign. Smør inn papiret med urteoljer som korresponderer med hensikten. Disse bør kun brukes i nødssituasjoner og for improviserte formler.

Rot eller tredukker

Flere urterøtter og trær passer godt til dukkemagi. Først i rekken kommer alrunen. Denne menneskeformede roten har gjennom århundre blitt brukt til deltagende magi, spesielt kjærlighetsmagi. For å aktivere en tørket alrune, legg den på alteret og la den ligge urørt i tre dager. Da vil den være aktivert og klar for et hvilket som helst magisk formål.

En menneskeformet alrune er veldig dyr. Den kan erstattes med røtter fra ask, epletre eller gallbær. Ginsengroten har en menneskeform og er spesielt god for beskyttelse, kjærlighet og healingformler. Den er dessverre også ganske dyr.

Dukkeformer kan skjæres ut i tre. Epletre er et veldig godt valg. Det kan kreve en god del arbeid, hvis du ikke er snekker eller finner en trebit med en bra form.

Leirdukker

Kjøp leire eller samle inn den selv. Da du har formet din figur, huller du ut et område i hjerteregionen for å legge hår, neglebiter, urter eller andre magiske ingredienser i. Dekk hullet med leire og fortsett med formelen. Leirdukker kan sprekke hvis de tørker for kjapt. Hvis du får en sprekk, kan du fukte fingrene og jevne til leiren. Gjenta daglig, hvis det trengs, til dukken er tørr.

Mr. Potato Head

Poteter kan skjæres til dukker. Epler også. En gulrot ville være en god fertilitetsdukke. Skjønner du nå at nesten hva som helst ville være en god dukke? Fokus og magisk hensikt er nøkkelordene.

Pin It on Pinterest

Share This