The Witch's Library - Your Source for Pagan Information

Regneark og sikkerhetstabell

Før du begynner er det best å regne ut hvor mye olje du kommer til å lage.

Hvor mye bæreolje trenger jeg?

Grunnleggende altervelsignelsesolje, for bruk på lys og verktøy: Avhengig av hvor mye du bruker. Hvis du utfører en masse lysmagi, bruker du den kanskje hele tiden. Begynn med. Start med 2 oz. (1 oz = 2,95735295625 centiliter.)

Rituell smøringsolje, for bruk på folk – Lag små mengder, ikke mer enn en ss per gang. (1 ss = 15 ml) Dette gir deg frisk olje til hver gang, og oljen kan ”skreddersys” for hver situasjon.

Regneark og sikkerhetstabeller

NB: Merk alltid dine oppskrifter!

Rituell badeolje, for bruk på folk – For sikkerhets skyld bør du ikke ha mer enn 1 ss olje i et bad. Lag så mye som blir brukt i løpet av en måned.

Offer Olje for å helles ut på bakken som gave. Lag ca ½ til 1 kopp av de fineste oljene du har råd til.

Rituelle salver og pastaer – Salver holder seg mye lengre enn oljeblandinger, spesielt hvis de lages av bivoks, men de holder seg ikke for evig! Lag ¼ til ½ kopp hver gang, bruk 1/8 til ¼ cl vær av voks og olje.

Rituell kroppsolje, for å gnis inn over hele huden etter det rituelle badet i forberedelsene til ritualer: Denne brukes opp raskt, hvis den ikke oppbevares i en økonomisk pumpeflaske. Bruk canola og jojoba sammen for best resultat og lag 1 – 2 cl.

Nå da du vet hvor mye olje du skal lage, kan du avgjøre hvor mange dråper essensiell olje du kan tilsette i blandingen.

Bruk aldri mer enn den anbefalte mengden for sikkerhetens og økonomiens skyld. Essensielle oljer er konsentrerte og en bitte liten mengde rekker effektivt langt. Du vil ikke trenge mer enn dette for å lage en effektiv blanding, og i de fleste fall, kan du bruke mye mindre enn det som står her.

Sikkerhetstabell

Total mengde bæreolje som brukes i blandingen Maksimal sikker mengde essensiell olje
1 ss (1/2 oz) Bruk ikke mer enn 12 dråper
2 ss (1 oz) Ikke mer enn 24 dråper eller ¼ ts.
4 ss (2 oz) Ikke mer enn 48 dråper eller ½ ts.
1/2 kopp (4 oz) Ikke mer enn 96 dråper eller 1 ts.
1 kopp (8 oz) Ikke mer enn 190 dråper eller 2 ts.
2 kopper (16 oz) Ikke mer enn 384 dråper eller 4 ts.

Hvis du ikke allerede vet hvilken bæreolje du skal bruke som base for din blanding, bruk denne informasjonen for å veilede deg til å gjøre et godt valg. Enkelte ganger er mer enn en substans et godt valg, og andre ganger vil du kanskje bruke en blanding av ingredienser. Du kan ofte komme unna med å bruke en større mengde billig olje sammen med en mindre mengde av en dyrere, for å få et fint resultat. For eksempel kan du blande større kvantiteter blandede oljer i mandelbase med litt jojoba i for å bevare blandingen. Det er mye billigere enn å kun bruke jojoba.

Bæreoljer

Navn Type Merknader
Mandel Lett til middels tung olje Lett å få tak i, brukes til alle sorters blandinger
Aprikoskjerne Lett olje, mild Litt vanskeligere å få tak i enn mandelolje, fin duftløs kvalitet gjør den bra til finere blandinger
Bivoks Honningduftende, dypt gul, solid voks Beste basen for salver og kremer. Må smeltes over dobbeltkjele for å blande seg. Bland 50-50 med olje for grunnleggende salve.
Canola Veldig lett olje, helt duftløs, motstår oksidering Fordi den holder seg så godt, er dette en god olje å lage blandinger i større kvantiteter av.
Kokossmør Solid men lettsmeltet voks med lett, kremig tekstur. God til salver og pastaer, smelt over dobbeltkjele for å blande.
Druefrø Veldig lett olje, penetrerer huden raskt Lettløslig (altså kan enkelte reagere på en dårlig måte ved applikasjon på huden). God til blandinger som skal brukes til smøring av lys.
Jojoba Flytende voks, veldig stabil, motstår oksidering. Veldig god til blandinger som skal smøres på huden, tilsett litt til en hvilken som helst blanding for å hjelpe den holde seg bedre.
Lanolin Dyreprodukt, regnes som voks, har en tykk, teknisk sett flytende konsistens. Kraftig ingrediens til salver, smelt over dobbeltkjele for å blande.
Sesam Veldig lett olje med mange helende egenskaper, går lett inn i huden. Bra i sterkt duftende blandinger.
Shea smør Stiv men ikke solid, kornete voksprodukt. Blir mykt og klissete da den smeltes. Tykner salver og pastaer raskt, kan brukes for seg selv som enkel salve eller pasta. Smeltes over dobbeltkjele for å blande.

Vær oppmerksom på at mange oljer har en gul eller brun tone i sin naturlige form. Ofte brukes løsningsmiddel for å bleke oljen, slik at den skal bli mer presentabel for kommersielt bruk. Enkelte ganger kan personer få allergiske reaksjoner på rester av disse løsningsmidlene. Jeg anbefaler at du bruker bæreoljenes naturlige form da det er mulig.

Nå da du vet:

  • Hva du skal lage (for eksempel Smøreolje til lys).
  • Hvor mye bæreolje du trenger (for eksempel en spiseskje).
  • Hvor mye essensiell olje du trenger (opp til 12 dråper pr. ss).
  • Hvilken type bæreolje du skal bruke (for eksempel druefrøolje).

Kan du begynne å tenke på hvilke essensielle oljer du skal bruke for å få de beste korrespondansene i din blanding.

Pin It on Pinterest

Share This