The Witch's Library - Your Source for Pagan Information

OSS

Hva brukes oljer til i magien?

Innsmøring – for healing, rensing, velsignelse, forvisning og for å gi kraft.

Hva kan smøres med disse oljene?

Nesten hva som helst – lys, verktøy – til og med folk, hvis man forsikrer seg om at oljen ikke er giftig. For å finne ut om en olje er sikker å bruke på huden, sjekk sikkerhetstabellen.

OSS

Hvilke typer olje brukes?

Rene essensielle oljer og rene vegetabilske bæreoljer brukes for magiske formål. Syntetiske oljer, duftoljer, and alle petroleumsbaserte oljer bør ikke brukes i magiske oljer.

Essensielle oljer er konsentrerte, farmakologisk aktive substanser som er presset eller destillert fra blomster, blader, bark, sevje, harpiks, røtter og frukter fra diverse planter og trær. Essensen beholder de magiske korrespondansene som assosieres med kilden den ble tatt fra, og der ligger ledetråden for å bruke oljer i magi. Rene essensielle oljer varierer dramatisk i pris. Enkelte koster så mye som 4000 kroner for noen få milliliter. De måles i dråpe for dråpe proporsjoner.

Bæreoljer er milde, rene oljer som brukes for å spe ut og øke mengden olje som produseres fra de konsentrerte essensielle oljene. De brukes for å gjøre slik at oljeblandingene koster mindre og rekker lengre. De vanligste og mest brukte bæreoljene er: Jojoba, Mandel, Druefrø og Aprikos kjerneolje. Jojoba olje er egentlig en flytende type voks, og motstår aldring og oksidering bedre enn noen annen bæreolje, men den er også en av de dyreste bæreoljene. Både Mandel og Aprikoskjerne er av høy kvalitet og relativt billige. Bruk tabellen for å matche bæreoljen med hensikten.

Fordi det å kjøpe rene essensielle oljer kan være dyrt for en nybegynner, anbefaler jeg at du begynner med å kjøpe friskblandede oljer av høy kvalitet – med det mener jeg rene essensielle oljer som allerede er utspedde i en bæreolje av høy kvalitet. Hvis du velger enkeltoljer, en essens i en bæreolje, kan du blande blandingsoljer sammen med gode magiske resultater, eksperimentere billig, og få god bakgrunn i hva som virker for deg før du investerer en masse penger. Det kommer mer senere om hvor du finner blandede oljer av høy kvalitet.

Er det sikkert å bruke essensielle oljer?

De fleste essensielle oljene er relativt sikre å bruke, men mange, på grunn av deres høye konsentrasjon, er mildt giftige da de ikke er utspedde, og noen er veldig giftige. Jeg anbefaler at du bruker blandede oljer, i en blanding på ikke mer enn 4 % essensiell olje i en bas av ren vegetabilisk bæreolje. Det finnes bare noen få, lettilgjengelige oljer som fortsatt er farlig giftige ved den utblandingen, inkludert Salvie, Poleimynte, Kamfer, Burot, Rute, Kanel, Cassia og Vintergrøn.

Disse oljene bør aldri brukes i blandinger som skal brukes på huden. For sikkerhets skyld, ta aldri essensielle oljer eller magiske oljeblandinger innvortes, bruk aldri oljer på eller nært slimhinner (øyne, ører, nese, munn etc.) og vær forsiktig da du bruker oljer på huden. Sjekk sikkerhetstabellen for alle oljer som nevnts her.

Hvordan vet du hvilke oljer du skal bruke da du lager en blanding for magiske formål?

Bruk en hvilken som helst bok om magiske urter for å få korrespondanser for oljer som ikke finnes i oppskriftene. Kildene varierer da de anbefaler korrespondanser. Myrra for eksempel, angis enkelte ganger som Vann, og enkelte ganger som Jord. Det avhenger av hvilket system og hvilken tradisjon du bruker. Bruk det som virker å passe for deg, men prøv å være konsekvent for å utvikle en personlig stil i din magiske oljeblanding.

Oppskriftene og sikkerhetstabellen inneholder informasjon og anbefales lest for å bygge din oljesamling fra bunnen av. Nybegynneroljene har blitt valgt ut for mangsidighet. De fleste magiske behov kan dekkes gjennom deres elementære korrespondanser. Patchouli for Fremgang (jord), Bergamott for Kjærlighet (vann) og så videre. Du kan lage en blanding med to oljer for mer spesifikk bruk, for eksempel kan du prøve å kombinere Bergamott og Lavendel.

Du vil sikkert komme til å ville øke og ekspandere din samling, og mens du gjør dette kommer du å kunne bli veldig kreativ med dine blandinger. De oljene som står her er lette å få tak i, relativt ufarlige, og alle oljene her har aromaterapeutiske egenskaper. Har bæreoljene magiske egenskaper?

De vanligste oljene som brukes som bæreoljer blir sett på som multifunksjonelle, til tross for at de teknisk sett har en eller annen form for korrespondanse derivert fra kilden de lages av. Du kan bruke hvilken som helst av bæreoljene på listen for et hvilket som helst magisk formål. Deres korrespondanser kommer ikke til å forstyrre med din tiltenkte hensikt.

Er det mulig å gjøre misstak da man blander oljer?

Det er mulig, men ikke sannsynlig. Det verste som kan skje er att du får en olje med en litt rar duft! Hvis du holder dine blandinger enkle til å begynne med, ikke mer enn to eller tre oljer sammen, er det lite sannsynlig at du lager noe fælt. Det finnes kommersielt tilgjengelige retningslinjer for parfymeri som kan hjelpe deg med å blande trivelige dufter, men da må du bruke dem sammen med en tabell over korrespondanser eller et formular i den andre hånden for å forsikre deg om at dine oljer korresponderer til den rette essensen for ditt formål.

Hva annet kan du tilsette til oljer for magiske formål?

Du kan tilsette krystaller, steiner og urter til oljeblandinger for å gi dem flere influenser og energier. Så lenge tingen passer gjennom halsen på oljeflasken og ikke er giftig, kan du tilsette nesten hva du vil.

Noen forslag:

  • En krystall for å gi ekstra kraft til en standardflaske (stock bottle) med olje. Forsikre deg om at krystallen er helt ren før du tilsetter den i oljen.
  • Pene blomster i kjærlighetsoljer.
  • Små biter av tørket frukt i fremgangsoljer.
  • Frø i fruktbarhetsblandinger.
  • Galanga rot (Alpinia galanga) og Jalap (Ipomoea purga) rot kan tilsettes til alle blandinger for å øke dens kraft.

Hva gjør en oljeblanding magisk?

En oljeblanding er kun en oljeblanding, hvi den ikke er blitt ladet. Ladning er navnet på en prosess der objekter innvies til magisk bruk og gis kraft for en magisk hensikt. Dett gjøres oftest i en sirkel, på en rituell måte, eller gjennom en formel.

Hvordan man lader en oljeblanding

Det finnes mange måter å lade og gi kraft til magiske blandinger. Følgende er en enkel skritt for skritt prosedyre, som kan brukes for å lade nesten hva som helst:

1) Pust dypt tre ganger, ro ned og sentrer deg selv. Du og din energi er de primære komponentene i ladningsprosessen.

2) Hold beholderen med olje mellom dine hender. Hev den og trykk den til sentrum av ditt bryst.

3) Se i ditt sinns øye ett symbol for hensikten for hvilken denne blandingen ble laget. For eksempel: hvis det er en Gudinneolje, kan du fremkalle et bilde av Fruen. Hvis du ikke kan tenke på et spesifikt bilde, se bare for deg klart lys fra solen, jorden, sjøen, månen eller en annen stor jord- eller himmelkraft.

4) Begynn å samle energi fra jorden, pust og trekk den opp i ditt bryst, send den ned gjennom en eller begge dine hender inn i beholderen med olje.

5) Se bilden du har laget komme fra langt vekk, vokse seg større og større, og til slutt komme rett til deg og gå inn i beholderen med olje.

6) Mens bildet går inn i beholderen, send resten av kraften gjennom din hånd eller dine hender inn i oljen, og gjenta følgende messe eller en lignende formel:

«Ved Fruens og Herrens kraft,
Innvier jeg denne olje for magisk bruk,
Og gir den kraft til å: (si oljens hensikt)
Ved kraften av tre ganger tre,
Å gjøre ingen skade eller snu mot meg.
Denne olje er et verktøy for min magi.
Så Må Det Bli!»

7) Jorde alle ubrukte energier etter denne operasjon. Oljen er nå magisk, og bør håndteres forsiktig og med respekt.

Kan du se om en olje er ladet?

Ja. Du kan bruke en pendel for å sjekke oljer. Hvis en oljeblanding blir harsk, mister den ladningen da de flyktige komponentene ødelegges av oksidering. Sjekk friskheten på dine oljeblandinger regelmessig. Du kan ikke lade om en olje som har blitt harsk, men du kan bruke friske, sterkt ladede oljer til å lade om de fleste andre verktøy mellom rituelle rensinger og gjeninnvielser.

Hvordan smører du inn verktøy og folk på riktig måte?

Du trenger ikke å bruke mye olje da du smører inn noe. Ta en liten mengde på dine fingrer. Akkurat så mye at det kan dryppe. Husk at bæreoljer kan lage flekker på stoff og lær. Ta forsiktig på personen eller tingen du skal smøre, og si en velsignelse eller en vigsel:

«Herren og Fruen velsigne deg.»

eller

«Må denne ting nå være helget»

eller

«Med Hennes vilje blir vi hele»

Se i ditt sinns øye att energien fra oljen går inn i personen eller tingen.

Hvilke kroppsdeler er sikre da man skal smøre en person?

Generelt pannen mellom øynene, og ikke så mye olje at det drypper. Enkelte lager et solkors (panne, brystkasse, høyre skulder, venstre skulder) eller et pentagram (panne, høyre hoft, venstre skulder, høyre skulder, venstre hoft, panne). Andre smører oversiden av føttene, handbakene, knær og skuldre… Hovedregelen er at ikke smøre nære slimhinner eller en kroppsdel som gjør at personen føler det som ukomfortabelt. Innimellom brukes olje for å smøre den femdoble velsignelsen. Husk at olje han lage flekker på stoff og enkelte lærprodukter, og vær lett i din berøring.

Husk og at ikke alle oljer er trygge å bruke på huden. Sjekk giftighetskartet hvis du lurer på noe, og bruk aldri konsentrert essensiell olje på huden

Hvordan smører man verktøy?

Smør lett på flatsiden av athamens blad. Smør baksiden av de fleste dekorative pentakler. Smør begge endene på tryllestaver og staver, hvis du ikke gnir inn olje lett langs hele.

De generelle reglene er:

1) Der oljen ikke gjør bruk at objektet farlig (ikke på håndtak, gulv eller kopper som kan komme å brukes til drikker)

2) Ikke der oljen kan lage flekker eller skade personen eller objektet: ikke i midten av kåper, ikke på leppene, ikke på noe laget av plastikk.

Hvordan du smører inn lys:

Forsikre deg om at lyset er rent og veiken trimmet.

Metode 1: Stenk olje på midten av lyset og arbeid den inn ut mot endene, trekk oljen fra midten og ut mot endene, og snu lyset i hendene mens du smører.

Metode 2: Stenk olje på tuppen og arbeid den ned til bunnen.

Metode 3: Hell litt olje på toppen av et pilarlys i glass.

Metode 4: Smør inn et stort pilarlys som du ville ha gjort hvis det var en person, ved å tegne et solkors, et pentagram eller et annet symbol på siden av det med oljen.

Lad opp lyset med den metoden som er beskrevet tidligere.

Pin It on Pinterest

Share This