The Witch's Library - Your Source for Pagan Information

Blande eteriske oljer og bæreoljer

Eteriske oljer er farmakologisk aktive substanser. De har definitive effekter på kroppens systemer, og må derfor håndteres med respekt og forsiktighet. Bruk aldri mer enn totalt 12 dråper eteriske oljer i en spiseskje bæreolje. Det betyr at hvis du har en spesielt kompleks blanding (mer enn 12 dråper totalt) trenger du å dividere antallet dråper med 12 for å avgjøre hvor mye bæreolje du minimalt trenger for å trygt spe ut de konsentrerte essensene til en 4 % oppløsning:

Totalt antall dråper dividert med 12 = antall spiseskjeder bæreolje du trenger for den maksimale trygge konsentrasjonen per spiseskje bæreolje.

Blande eteriske oljer og bæreoljer

Eksempel:
3 deler rose = 12 dråper
2 deler sandeltre = 8 dråper
1 del kryddernellik = 4 dråper
totalt antall dråper = 24, delt på 12 = 2 ss eller 1 oz bæreolje (Jojoba eller Mandel)

Tenk ut oppskriften først, og sjekk hvor stor flaske du trenger for å rømme bæreoljen. Mål opp dråpene med eterisk olje i flasken og tilsett bæreoljen. Sett på korken skikkelig og snu flasken forsiktig for å blande oljene.

For å forhindre forurensing av flaskene, bruk flasker med dråpeteller, rene dråpetellere i glass eller pipetter. De fleste eteriske oljene holder ser en evighet, men noen få, spesielt sitrusbaserte oljer (sitron, appelsin, grapefrukt, mandarin) kan harskne. Dine bæreoljer må sjekkes hver måned for å se om de fortsatt er friske. Hvis duften fra en eterisk olje eller en bæreolje plutselig forandres eller blir ubehagelig, hiv den ut og kjøp ny. Harsk olje har ingen plass i magisk oljetilvirking.

Å bruke rene eteriske oljer kan være mye mer komplisert, dyrt og klissete. Jeg anbefaler at du bruker blandede oljer til å begynne med. Det gjør at du slipper komplisert planlegging i starten.

Pin It on Pinterest

Share This