The Witch's Library - Your Source for Pagan Information

Blande blandede oljer

Skriv dine egne oppskrifter i deler eller prosent. Tenk ut hvor mye olje du trenger og baser dine deler på det målet.

Juksemetode for å lage en masse olje av blandede oljer: Hvis du kjøper dine oljer fra en butikk der alle flaskene er like store, kan du måle mengden i antall flasker. Oppskriften over blir da slik:

3 flasker rose + 2 flasker sandeltre + 1 flaske kryddernellik

Det største problemet med denne metoden er at det blir veldig mye olje, og innimellom er det vanskelig å finne en beholder som er stor nok. Se etter flasker med propp, som de som brukes til salatolje eller eddik.

Blande blandede oljer

Generelle merknader om blandede oljer

Jo lengre en blanding får stå, jo mer vil kommer duftene å komme sammen. Blandede oljer laget mest av blomster eller bladoljer kan miste duften kjapt, hvis man lar de stå uten kork også en kort stund. Å tilsette litt olje fra en harpiks (rav, frakinscence, myrra, benzoe, copal) eller fra en av parfymererens fiksativ (vetiver, eikemose, balsam) kan hjelpe å bevare eller fiksere blomster og flyktige dufter, men det kommer ikke til å fiksere en blanding som allerede har mistet duften.

Oppbevar dine oljeblandinger vekk fra varme og lys, som kan få dem til å oksidere og bli harske veldig raskt. Litt jojoba olje, tilsatt da blandingen er frisk, vil hjelpe til med å holde den fra å bli harsk. Maksimum lagringstid for blandede oljer er ca seks måneder. Merk dine blandinger med innhold og dato.

Pin It on Pinterest

Share This