The Witch's Library - Your Source for Pagan Information

Å lage en moderessens

Selv om mange blomsteressenser kan kjøpes på flaske i en butikk, er det mulig å lage dem fra grunnen i din egen hage, eller nærliggende omgivelser. Materialene du trenger er lette å få tak i, og det tar bare noen timer.

Da du lager en essens, bør du være veldig nøye med å identifisere blomsten som riktig art. Du kan ta hjelp av en plantebok til dette, det finnes mange.

Den vanligste måten å lage blomsteressenser er «solinfusjon». For dette trenger du følgende.

  • Varmt, solrikt vær (vår til sen sommer). Du vil trenge uavbrutt solskinn fra tidlig morgen til tidlig ettermiddag (ca 3-5 timer normalt). Velg en plass som er beskyttet og delvis avgrenset (slik at du kan kontrollere de emosjonelle omgivelsene). En sky innimellom er ikke et problem, men betydende overskyet (eller skygger fra trær eller bygninger) kan merkbart svekke essensen.
  • En glasspanne uten design eller mønster. Den trenger ikke å være særlig stor.
  • Vann. Helst kildevann. Purister kan være uenige, men destillert vann virker også, spesielt hvis det ”lades opp” i sollyset først. Hvis det er fra en naturlig kilde, forsikre deg om at det er fritt fra forurensinger. Vann fra springen er ikke akseptert.
  • Vodka, for å bruke som konserveringsmiddel.
  • Planter med den riktige blomsten. De bør være på høydepunktet av blomstringen. Bruk kun blomster som ser friske ut; unngå de som intuitivt føles feil. Ta ikke for mange blomster fra hver plante.
  • Saks for å kutte blomster.
  • Flasker for å lagre essensen. Bør være mørkt fargede for å beskytte essensen.
  • En trakt (helst glass) for å helle væsker.
  • En stor panne eller gryte for å sterilizere alle verktøy i kokende vann. Rustfri stål eller keramikk er bra; unngå aluminum eller plastikk i alle skritt i prosessen. Alt verktøy bør sterilizeres ca 20 minutter og lufttørkes før man begynner å lage essensen.

Hvis man vil, kan man bruke kvartskrystaller (som beskrevet nedenfor) for å forsterke prosessen.

Solinfusjonsmetoden

For å lage essensen, finn din plass på den der solfylte morgenen nær de blomster du kommer til å arbeide med. Bu bør ha begynt før senest 8 eller 9 om morgenen. Da personens sinnstilstand sees på som viktig for prosessen, bør du forsikre deg om at settingen er fredfylt og beskyttet; din egen emosjonelle tilstand bør være rolig og mottakelig. Plasser pannen på bakken og hell i nok vann til å dekke bunnen (det trengs ikke mye). Kvartskrystaller kan legges rundt pannen for å fokusere energiene, men bør ikke plasseres i pannen (essensen ville plukke opp krystallens energier sammen med blomstenes). Et eksempel er å bruke fire kvartskrystaller innrettet etter de fire retningene i en sirkel rundt pannen, med steinenes spisser pekende mot sentrum av sirkelen.

Plukk nå blomstene og tilsett dem til glasspannen med vann. Du bør «avstemme deg med planten» før du kutter noen blomster, for å føle hvilke som bør brukes. Ideelt sett, kutt blomstene og la den falle rett ned i pannen, uten å berøre eller håndtere dem. Hvis dette er umulig, kutt dem og flytt dem over i pannen umiddelbart, med et minimum av håndtering og venting (ikke mer enn et minutt eller to). Kutt nok blomster til å dekke bunnen av pannen. Velg blomster fra flere planter, og husk å si takk til plantene for deres gaver etterpå!

Tilbakefør pannen til sin plass og la den stå i solen i 3 til 5 timer. Det er best å bli med blomstene under denne delen av prosessen. Å arbeide i hagen er en god måte å holde seg i nærheten på, samtidig som man har noe og gjøre og forblir avstemt med blomstene. La den stå til tidlig på ettermiddagen, eller til blomstene ”føles trøtte” eller ”ferdige for å visne”. Ta ut blomstene (helst med et blad fra samme plante, så du ikke berører blomstene eller vannet) og legg dem til sides. Hell vannet fra pannen i en flaske (ved å bruke trakten); tilsett en like stor porsjon vodka, som konserveringsmiddel. Rist flasken et minutt eller to mellom dine hender, for å fiksere essensen.

Pin It on Pinterest

Share This