The Witch's Library - Your Source for Pagan Information

Mabon, Høstjevndøgn

Samhain | Yule | Imbolc | Ostara | Beltane | Litha | Lughnasadh | Mabon | Menyforslag

Mabon er fullførelsen av høstingen som begynte ved Lughnasadh. Nok en gang er dager og netter like lange, behersket mens Guden forbereder seg på å forlate sin fysiske kropp og begynne sitt store eventyr inn i det ukjente mot fornyelse og gjenfødelse av Gudinnen.

Naturen trekker seg tilbake, tar tilbake sin rikdom, og gjør seg klar for Vinteren og hvilen. Gudinnen nikker i Solen som stadig blir svakere, selv om ilden brenner inni Henne. Hun føler Gudens tilstedeværelse selv når han forfaller.

Mabon er tenkt på som en tid for mysteriene. Det er en tid for å ære de aldrende gudebildene, og Verdensånden. Dette er en tid for balanse, og for å slappe av og nyte fruktene fra våre egne høstinger, enten det er fra hagene våre, eller fra jobb, skole, familie eller bare å ha taklet hverdagslivets press og pinsler.

Magi som er godt egnet for Mabon er magi for beskyttelse, hell og sikkerhet.

Dette er også et fint tidspunkt å takke for hjelpen. Kall til deg elementene og takk dem for deres hjelp med (Nord – jord) hjemmet og finansene, (Øst – luft) skolen og kunnskap, (Sør – ild) karriere og prestasjoner, (Vest – vann) emosjonell balanse og fruktbare forhold.

Urter

Eikenøtter, benzoin (harpiks), bregner, korn, kaprifolium, marigull/ringblomst, myrra, pasjonsblomst, rose, salvie, storkonvall, tobakk, tistel og grønnsaker

Røkelse

Furu, myrra, salvie

Farger

Mørk rød, oransje, rødbrun, brun og gull.

Mat

Brød, nøtter, epler, granatepler, grønnsaker som poteter, gulrøtter og løk

Ritual

Dekorer alteret med høstløv, gresskar, bær, kongler fra furu og sypress, eikenøtter, eikeskudd og andre frukter som hører sesongen til. Du kan bruke denne dagen til å innvi nye staver og tryllestaver av pil. Du bør også ha en liten kurv med forskjellige høstløv.

Alterduken skal være brun og lysene røde. Tenn røkelsen og lysene og kast sirkelen. Påkall Guden og Gudinnen. Plukk opp kurven og hold den med begge hendene. Hell sakte ut løvene på bakken med disse ordene:

«Dagene blir kaldere og løvene faller. Vår Solherre rider på vestvinden, og den kalde tåkete natten senker seg. Frukter modner og frøene faller av. Dette er en tid i balanse, når dag er lik natt, og til tross for at alt ser dødt eller døende ut, vet jeg at livet fortsetter. Liv er ikke mulig uten død, og vinterens ankomst er bare ennå eike i det store hjulet.»

Still ned kurven og si:

«O store Gudinne av den avtakende måne, vokter av gryten, av hemmelig magi og glemt kunnskap, lær meg å bli vis og fridfull i tanke og dåd.

Gi meg din visdom, og vær ikke redd for at den blir uklokt brukt, eller brukt for andre formål en de som oppmuntrer til fred og fremgang».

Ev. magi og sesongsbetonte aktiviteter kan nå utføres. Etter det er ferdig kan du holde en enkel fest og så lukke sirkelen.

Pin It on Pinterest

Share This