The Witch's Library - Your Source for Pagan Information

Trollstav

Stavar har använts som verktyg sedan människan kunde bryta av en gren. De er lika gamla som magin själv.

När en stav sträcker sig ut från din arm, så sträcker den sig magiskt sett ut från din vilja. Den kan användas för att dirigera energi och förstärka kraft, eller den kan hjälpa dig att kasta din cirkel, teckna magiska symboler, eller röra runt i en gryta.

Den traditionella staven är en enkel gren av ek, pil eller hassel och lika lång som från armbågsvecket till toppen av långfingret. Det er bäst att skära sin stav på en onsdag, Merkurius dag. Trots att en helt enkel gren är traditionell, har många häxor stavar av flera träslag och kristaller som reflekterar antingen personlig energi eller den avsikt som staven blir använd för.

Personlig Energi

Det finns hundratals sätt att designa en stav på som reflekterar personlig energi. Här är några idéer:

Gör en stav där du använder ditt stjärntecken. Till exempel, om Kräftan är ditt stjärntecken: Gör staven av pil, ett träd som har Månens gunst, Kräftans planet. Måla den silverfärgad eller grå, Kräftans färger, eller måla Kräftans symbol på din stav med silverfärg. Sätt på Kräft-stenar som pärla eller månsten. Då Kräftan är ett vattentecken, kan du svepa staven i vattenfärger som blå och grön, eller sätta på hängen med fiskar och krabbor.

Du kan också gå ut ifrån ditt kinesiska födelseår. Till exempel om du är född i kaninens år: Kaninen är associerad med det kinesiska elementet trä, så du kan använda vilket trä du vill. Grön är färgen for kaninen, så bind din stav med gröna läderremmar eller band. Det sägs att du kommer att ha speciellt god tur, om du använder färgen grön tillsammans med röd. Bind en remsa kaninpäls runt staven, eller häng kaninsymboler från banden.

Avsikt

Det bästa med att göra en stav till ett specifikt syfte, är att formeln börjar när du börjar samla material och förbereda dig för den. Håll ditt magiska mål fast i tankarna medan du börjar göra staven, och staven kommer att ha en stor kraft då du är klar för att använda den.

Ta en gren från marken, eller från ett träd. Om du tar en levande gren, kom ihåg att be om lov från trädets ägare innan du tar den. Förutsatt att du har fått tillåtelse, lägg ner ett offer av koppar, tobak eller kristaller. Ta så med dig staven hem och putsa den, starta med ett medelgrovt sandpapper och avsluta med ett fint. Om du fokuserar din uppmärksamhet på dess magiska användningsområde, kommer det att fylla din stav med kraft. När den är putsad slät, kan du håla ur ena änden med en liten kniv, och limma in en kvartskristalltopp. Kvartskristaller hjälper till med att fokusera energi. Några häxor sätter ett ekollon eller en tallkotte i toppen istället för kristallen.

Sista steget är att dedicera staven. Många häxor tillsätter en droppe av sitt eget blod i staven. Det sägs att menstruationsblod är väldigt mäktigt. (Den här delen är absolut inte nödvändig). Helga den genom att låta den passera genom röken från rökelse och lågan på ett brinnande ljus, för att ge den kraft. Droppa några droppar heligt vatten (eller smörjningsolja) på din stav och strö några korn salt på den, för att stärka den och fördjupa dess magi. Om du har tänkt på ett namn till den, namnger du den nu. Till slut håller du staven mot solarplexus, viljans chakra, och ger den kraft.

Stavar är kraftfulla verktyg. Gjorda med goda avsikter med dina egna händer, kan de utföra mäktig magi.

Pin It on Pinterest

Share This