The Witch's Library - Your Source for Pagan Information

Rena verktyg inför första användningen

Athame eller Svärd

Gnid bladet med färsk basilika, rosmarin eller ekblad, vid soluppgång, utomhus där du inte blir störd eller sedd. Lägg svärdet eller athamen på marken med spetsen mot söder. Gå runt den tre gånger medsols medan du sprider (helst färska) lagerblad över den. Ta upp den, vänd dig mot öster, håll den uppåtvänd, men med armarna sänkta. Besvärj Guden att ingjuta din athame eller ditt svärd med Sin styrka. Peka den mot himlen och besvärj Gudinnan om att ladda ditt blad med Hennes kärlek och kraft. Packa in athamen eller svärdet i rött tyg och ta med den hem. Du kan, om du vill, förvara den i rött tyg.

Rena verktyg inför första användningen

Boline

Gå till en skog (eller en park, trädgård eller din inomhusträdgård) tidigt om morgonen. Välj ut de vackraste och mest vibrerande växterna. Berör dessa försiktigt med spetsen av Bolinen, en efter en, medan du smider en förbindelseled mellan din Boline och växterna (och därmed också Jorden). Sitt så ner på Jorden, Försäkra dig själv om att du är helt ensam. Teckna ett pentagram med Bolinens spets på marken. Så är du färdig.

Book of Shadows

Sy in torkade blad av de heliga örterna järnört, ruta, lager, pil (eller andra) i pärmen. De måste vara väl torkade och placeras där i hemlighet i månens ljus. På grund av detta måste pärmen vara täckt med tyg eller liknande.

Bägare

Smörj in foten med gardenia, ros eller viololja och fyll den med rent källvatten. Låt ett skott från murgröna, en liten ros, en färsk gardenia eller en annan passande blomma eller ört flyta på vattnet. Se ner i vattnet och besvärj Gudinnan att välsigna den. Du kan också ta den med utomhus om natten och fånga månens spegelbild i den.

Kappa

Om du väljer att använda en sådan, lägg den bland påsar fyllda med lavendel, järnek och ceder när du inte använder den. Sy in en bit rosmarin eller frankincense i fållen då du syr den. (Om du vill, och om fläckarna inte kommer att visas efter tvätt.)

Kittel

Ta med dig kitteln till en bäck, älv eller havet. Samla ihop blad från växter som växer i närheten. Doppa kitteln i vattnet för att fylla den. Lägg bladen i kitteln. Sätt kitteln vid vattenkanten, där den står både i vatten och i sand. Lägg dina händer på kitteln och tillägna den Gudinnan med vilka ord du vill.

Töm och torka kitteln, och ta den med hem. Laddningen är nu färdig.

Om detta görs inomhus, placera kitteln i ett stort fat, en balja eller badkaret i ett rum upplyst av levande ljus. Tillsätt lite salt i vattnet, som ska vara kallt. Gör som ovan.

Saltvatten oxiderar metall. Därför bör du tvätta kitteln grundligt efter nersänkning i havet eller saltvatten.

Kvast

Den kan göras av en askstång med björkkvistar och bindas med pilträ. Borsta kvasten med kamomill, pil, citronmeliss, kvistar/stjälkar från fläder eller malva. Gräv så ner dessa med tillbörlig högtidlighet. Du kan också skära in en halvmåne i skaftet.

Kristallkula

På en natt med fullmåne, gnid sfären med färsk eller torkad gråbo och ta den med utomhus. Håll den upp så att den kan dricka i sig ljuset och energin från månen. Se på månen genom kristallen genom att hålla den framför dina ögon. Upprepa åtminstone tre gånger per år.

Pentagram

Placera det på bar jord. Lägg torkad persilja, patchouli, mistel, färsk jasmin eller kaprifolblommor på det. Sitt framför det vänd mot norr i flera sekunder medan du ser för dig att det absorberar Jordens energier. Ta upp det och sprid örterna till de fyra kvarteren. Börja och sluta i norr. Om detta måste göras inomhus, fyll en liten skål med färsk jord och lägg pentagramt på denna. Fortsätt som ovan, men sprid blommorna utomhus senare.

Rökelsekar

Bränn ren rosmarin, frankincense eller kopal i det för förste gångs bruk. Låt det brinna i ca en timme.

Trollstav

Om den är av trä, ta den med ut vid solnedgång och gnid den i färsk lavendel, eukalyptus eller myntablad. Häv den mot öst (eller månen, om den är synlig) och åkalla Gudinnan. Vid soluppgång tar du den med ut igen, gnid den med de färska, väldoftande blad och åkallar Guden genom att häva den mot öst.

Pin It on Pinterest

Share This