The Witch's Library - Your Source for Pagan Information

Pendel

En pendel är ett bra verktyg för spådom och för generella råd och svar. Den kan också användas för kanalisering, pendeln fungerar som en förlängning av ditt undermedvetna.

Det är inte svårt att lära sig hur man avänder en pendel, och en pendel är inte så dyr (om du väljer att köpa en). Det är faktisk ganska enkelt att göra en själv. Det viktigaste är att snöret är fäst på ett bra sätt, så att pendeln inte rör sig på ett specielt sätt pga hur den är fäst.

Håll snöret mellan tumme och pekfinger och försäkra sig om att su stödjer armbågen på exempelvis ett bord. Låt pendeln hänga fritt nedanför handen. stabilizera den så att den slutar att svänga. Försäkra dig om att den är helt stilla.

Pendel

Nu kan du börja att lära känna den genom att testa den lite. Visualisera att den kommer att svara ”ja”, ”nej” och ”kanske/vet inte”. Börja med frågor du redan vet svaret på, för att se hur du svren ser ut så du känner igen dem.

Vanligtvis svarar pendeln ”ja” genom att rotera medsols, ”nej” genom att rotera motsols och ”kanske/vet inte” genom att svänga i en rak linje. Det kan också ha en mening om den raka linjen är från dig eller från sida till sida framför dig. Pendeln kan också gå runt i en elips, och meningen för det kan vara att frågan inte är mogen att besvaras än. Du kommer snart på hur svaren ser ut för dig.

För att se rörelserna tydeligare, kan du hålla pendeln över ett papper som du har tecknat en cirkel på. Du kan också teckna ett kors över cirkeln. Låt centrum av korset vara i centrum av cirkeln.

När du känner att kopplingen mellan dig och pendeln fungerar, kan du börja ställa dina egna frågor. Kom ihåg att aldrig ställa frågor som du inte vil ha svar på! Pendeln kan ta fel, men ändå. Ställ raka och enkla frågor som pendeln kan svara ”ja” eller ”nej” på.

Det är en bra idé att ställa samma fråga flera gånger när det gäller viktiga saker, för att få ett säkrare svar. Men du bör inte ställa samma fråga mer än en gang per dag.

Det är också möjligt att pendulera över kartor för att få tips på fina semestermål, ställen att flytta till, eller om du undrar var en specifik person är. Använd olika delar av kartan och olika kartor för att få vägledning. Minimera destinationsområdet, bostaden eller lokationen för en person genom att vika kartan eller täcka över resten av den med blanka ark.

Frågor att ställa över en karta kan vara:

  • Skulle jag gilla att bo i det här området?
  • Är Jan i det här området nu?
  • Borde jag resa till det här området?

Kartan bör vara så detaljerad som möjligt. Om du till exempel vet at personen du söker är i en specifik stad, använd en stadskarta.

Det är också möjligt att pendulera över ett foto eller en ritning, om du till exempel är osäker på om du borde köpa ett specifikt hus eller inte. Pendeln bör ge ett positivt svar om det är en bra idé, om du kommer att känna dig lugn och trygg där.

En annan möjlighet kunde vara att pendulera över ritningarna av ditt hus, om du har tappat något. Då kunde du sakta kunne utesluta rum som det inte är någon vits att leta i. Pendeln kan kanske till och med leda dig direkt till det du letar efter.

Pin It on Pinterest

Share This