The Witch's Library - Your Source for Pagan Information

Jokern

Ruter | Klöver | Hjärter | Spader | Jokern

Jokern

Detta kort har inget nummer, men traditionellt sett representerar det noll, ett tecken som omfattar allt och ingenting, allvar och skämt, lycka och sorg, visdom och dårskap. När man ser på denna livliga figur, är det svårt att upptäcka exakt vilket besked han kommer med, helt tills man upptäcker att han uppträder i förklädning. Hans dräkt är hovnarrens, en clown som hade som uppgift att få kungen att skratta. Men en narr var långt från någon dåre, och när man vet detta, känner man också jokerns hemlighet.

Praktisk betydelse

Detta kort symboliserar det individuella potential som ligger latent i var och en av oss, och som aldrig kommer till fullt uttryck i löpet av en livstid. På ytan kan det komma fram som barnslig oskuld, Jobs visdom, ren dårskap eller otrolig naivitet, men oavsett vilken form det har, har det makt att narra andra och överrumpla dem fullständigt. Man kan tryggt räkna med framgång i praktiska och ekonomiska saker, för obegränsad energi pressar framåt mot en mycket tillfredsställande avslutning.

Krafter med makt att förvandla och omforma är i arbete, så allt är möjligt nu när hjärtesaker och topp prioriterade projekt får nytt liv. Känslomässigt kommer en oväntad upplevelse att få djupgående verkan på förhållandena, och antingen effekten är glädjefylld eller desillusionerande, kommer det i alla fall att kasta nytt ljus över hela saken. Intellektuellt sett kommer ett snäv av originalitet eller glittrande förståelse att bringa succé till dem som strävade efter att uppnå akademisk belöning, och detta kommer att komma helt ut av det blå.

Oanvänd energi och individuella möjligheter kommer till uttryck när man minst väntar det, och resultatet är att liv och situationer kan förvandlas över natten. Den vanliga försiktigheten ersätts av en munter, vårdslös hållning, och om inte annat blir livet i alla fall lättare att handskas med.

Karaktärsmässig betydelse

Här har vi den excentriske som skördar geniets säd, men sådden kommer bare att spira om det blir sått på ett konventionellt sätt. Det kan innebära svårigheter att göra detta. Han eller hon är oförmögen att acceptera samhället som det är, och provar därför att förändra det, men eftersom detta bara kan göras om man först har blivit godtagen av samhället, verkar uppgiften helt omöjlig. Men jokern är bra på att bluffa, och han överraskar alla, sig själv också.

Spirituell betydelse

Ett psykiskt uppvaknande öppnar dörren till en ny dimension, och resan in till en annan värld har börjat. När man letar efter kunskap på detta sätt, blir nya ockulta vägar avslöjade, och denna speciella väg är översållad med svårigheter och belöningar, men framför allt med överraskningar.

Inflytande

När detta inflytande gör sig gällande, måste man räkna med oväntade saker. Överraskningar kommer att förändra situationer i en handvändning, bringa hjälp i sista ögonblicket, vända lyckan, bota sjukdomar, förnya vänskap, både platonisk och romantisk. Var förberedd på plötsliga, ologiska begivenheter som omfattar både människor och omständigheter på de mest ovanliga sätt.

Omvänd betydelse

I överensstämmelse med jokerns vanliga rykte, måste du nu räkna med att statusen blir degraderad till ren dårskap. Det är lätt att överge sig till ren dagdrivarmentalitet där man ständigt är på tanklös jakt efter tokiga, innehållslösa nöjen. Under den färgrika klädesdräkten är det inte mycket karaktärsfasthet att spåra.

Jokern

Pin It on Pinterest

Share This