The Witch's Library - Your Source for Pagan Information

Kaffesump

Kartomanti | Tarot | Runor | Skådning | Pendel

Teblad | Kaffesump | Drömtydning

Gör kaffet. Häll kaffet i koppen och lägg ca en tesked sump i koppen. Drick så mycket av kaffet att det nästan inte är något kaffe kvar. Det ska bara precis gå att ”svänga” sumpen runt i botten. Dricker man för lite, går allt ut med kaffet när man ska vända koppen. Dricker man för mycket, blir supen liggande kvar som en tjock gröt och täcker hela botten. Den ska därför vara så att man precis kan få ut lite av den när man ska vända den på huvudet. Man kan stoppa sumpen med läpparna eller tänderna när man dricker så att man ska slippa att få en massa sump i munnen…

”Veva” koppen runt några gånger i plan riktning. Vänd koppen till slut över tallriken. Använd gärna en servett på tallriken så den kan absorbera kaffet som rinner av. Sätt koppen lite på sned mot tallrikens kant så rinner kaffet lättera av. Vänta! (Vänta lääääääänge) All det våta kaffet ska vara helt borta. Annars förstör den för symboltolkningen senare. Detta kan ta lång tid…. Ta koppen och studera den en stund. Vänd den runt och betrakta det hele gång på gång.

Kaffesump

När du har hakat upp dig i något som du liksom inte kommer från, kan du börja ”tyda” det du ser. Försök att finna ut om det är en helt konkret sak det gäller eller om det bara är en ”symbol”… T.ex. om det är en ”Hund” antingen en reell hund eller en symbol för en vän/släkting eller någon annan. Detta är det första du måste försöka att finna ut av. Det kan hända att du måste fråga vidkommande om han har en hund, och om den är så eller så. Som regel handlar en ordentlig hund om ”sjukdom” hos hunden eller andra lidelser som borde undersökas. Detta måste du försöka att finna ut av. En ”Hund” som en person däremot måste betecknas med egenskaper eller hur vidkommande ser denna person för sig. Det kan vara ganska svårt till tider att förstå symboliken.

Men på många sätt kan en kaffesumpspådom vara mer konkret än till exempel tarot. Tänk dig att du tar ett foto av en dröm. Och du har bara denna bild att förhålla dig till när du spår. På många sätt svårare att tolka än en dröm som visar dig flera bilder eller ett helt handlingsområde. Det har du inte här. Du har bara en stillbild.

Jag lägger inte vikt på om bilden är ”intecknad” positiv (svart på vit bakgrund) eller negativ (vit på svart bakgrund). Det betyder inte som jag ser det ”positivt” eller ”negativt”. Om något ska tolkas negativt eller positivt måste ses utifrån bilden och detaljerna i det.

  • Vilket ansiktsuttryck är det?
  • Vilken situation är det?
  • Vad gör h*n?
  • Är det en lätt eller tung uppgift?
  • Är den ex. ”hotande”?
  • Framför, bakom, över, under, stort, litet…osv… Allt du klarar att få fram i symboliken har betydning. Men använd intuitionen.

En fågel betyder ofta meddelanden eller ”budskap”. Använd den symbolik du känner är naturlig. Ett Lejon? Vad förbinder du med det? Varför är den där? Vad gör den där tror du? Osv osv osv…

Är man osäker ska man känna efter i intuitionen. Känns denna symbolik riktig? Ju mer ”säker” man är, ju mer riktig är troligtvis ”träffen”.

Men jag har funnit ut att det kan handla om tre olika koppar; – ”Lurkoppen” som ”lurar” dig… – ”Sparsamkoppen” som är försiktig med att säga något och trivs bäst med att hålla mun (Inga ”sakliga” symboler att tolka, och heller inga av särskild riktighet) – ”Seriöskoppen” som kan säga dig/er de mest otroliga historier och det är denna kopp som är MÅLET.

Det är svårt för inte att säga nästan omöjligt att veta vilken ”kopp” man sitter med. Därför måste man bara förstå det eftersom man frågar vidkommande och får det avkräftat. Då funkar det inte. Jag har kanske en förklaring på detta med att personen lever ett ”passivt” liv där ingenting speciellt kommer att ske… eller man kan få fram något som man själv måste finna ut av och ordna upp i. ”Lurkoppen” har inga ursäkter. Annars kan man som oftast på ett intryck av om personen har med många eller få människor att göra… bestämma om det kommer att bli ”turbulent” och/eller socialt eller ett mer stilla och tillbakadraget liv.

Det roligaste är självklart den seriösa och goda koppen. Den kan berätta om bakaxlar som kommer att ryka… om att bli hotad med kniv. att man kan komma att komma för sent till flyget. att man kan komma att träffa en kille som är så och så (från militären etc.)… Ja, en massa saker man inte vet något om…

Men kaffekoppen berättar om framtiden också. Och om nutiden. Men vi har ingen ”reminder” i koppen, och vi har därför ingenting att förhålla oss till när vi uttalar oss. Några gånger får vi en känsla medan andra gånger kan vi vare helt ”blanka”… Men personen som blir spådd vet ju om en specifik episod har hänt eller inte. Resten blir liggande som en gåta i framtiden… tills det sker. En spådom brukar ske inom ett par månader. Några kan hänge kvar längre… De bästa spådomarna sker i löpet av ett par veckor och är så konkreta att man kan få ”rysningar” neröver ryggen…

Spå inte sjukdom och död. Sjukdom borde man vara reserverad med att berätta om. Folk blir bare extra bekymrade. Död betyder inte död men måste ses på som en tolkning av ”döden” i tarotkortstokken eller som i en dröm.

Det som är svårt är att veta. Hur vet man om man har sanndrömt eller inte? Hur vet man at man har pratat med en avdöd i drömmen och att det inte är ett produkt av en själv??? De samme frågorna ställer man sig när man spår i en kaffekopp också, men med lite träning så blir man tryggare på sig själv. Man borde känna efter i kroppen och ställa frågan ”hur kändes det då jag fick detta bekräftat?”, efter å ha fått det bekräftat av vidkommande. När man får något avkräftat så ställ samma fråga. Hur kändes det i kroppen då jag tydde ”detta”? i motsättning till då jag tydde ”det”?

Pin It on Pinterest

Share This