The Witch's Library - Your Source for Pagan Information

Andra ritualer

Övergångsriter | Cirkel | Andra ritualer

Åkallan

Var det du kallar i dans och ljud och i att sprida saker. Är du ingen av dem så låt bli! Det kan skapa problem om du försöker att åkalla något på fel sätt.

Vandring

Vandra till kullarna för att möta alverna, före, under eller efter åkallan. Sjung om gudinnan och dansa.

Mat och dryck

Skåla och säg ”Jag är gudinnan” kyss och ge vidare med ”Du är gudinnan”. Håll er varma med lekar som utförs 2-3 gånger så fort som normalt.

Möta alverna

Gå till en korsväg i skogen, en gravhög eller ett heligt träd vid midnatt. Ta med en filt att sitta på och en påse att samla stenar och magiska saker i.

Sitt ner och vänta. Ställer du en fråga får du svar inuti dig.

Se den goda fen

Smör dig med viololja.

Se alverna

Tvätta ögonen med ögontröst och sov på en gravhög.

Mörkrädd

Ät revfingerört och bär en rölleka i handen eller runt halsen.

Inte bli tagen

Bär på en hasselkäpp.

Källritual

Måste utföras i fint väder med sol. Ta med en krans av gröna örter och kasta dem i källan. Gå runt den 3 gånger, till vänster för psykiska krafter, till höger mot fysiska sjukdomar. Sitt ner och kasta tre skopor mot solen. Tvätta dig och gör så följande tre gånger under tystnad; tvätta händer och toppen av huvudet, skölj munnen.

Hämta vatten

Gör som tidigare men fyll vattnet på en ren flaska. På helgerna Valborgsmässoafton (30.04), Midsommar och i månsken har vattnet 9 gånger så mycket kraft. Kyrkogårdar

Var noga med att inte kränka de döda. Gå till kyrkogården vid midnatt, ta lite jord från en mansgrav i norra hörnet av kyrkogården. Man kan också använda kungsljusblommor eller jord från en korsväg i skogen.

Ljusmeditation

Månen skal vara i sin tredje fas.

Tillbehör: 3 vita + 1 grått ljus och ev. lite rökelse. Fina ljusstakar.

Tänd två vita ljus och placera dem på altaret. Sitt och se på dem. Fundera på vad du vill förändra och vad du behöver göra för att bli glad. Säg dina besvikelser högt och låt ljusen bränna bort dem.

Tänd det grå ljuset och säg: ”Detta ljus är förvandlingen som innehåller både svart och vitt. Det innehåller min olycka etc. Det innehåller min lycka, min vilja och min önskan om lycka. Lär mig förstå och förvandla min olycka så att lyckan växer i takt med månens ljus.”

Tänd ett vitt ljus och säg: ”Gudinnan Urania, förvandlingens gudinna, jag kallar på dig. Hjälp mig att se mina illusioners nät – befria mig. Min handling skal vara förvandling. Jag ber dig lysa för mig, leda mig så att jag kan leva lycklig i frihet och kärlek.” Sitt kvar och lyssna till gudinnans svar medan ljusen brinner ner. Blir du rastlös kan du bränna lite glädje- eller rosenrökelse för att bli lugn.

Den Triskelianska te-riten

Syftet med denna rit är att ge hyllest till Gudarna och reflektera över Deras välsignelser på detta ditt liv.

Verktyg:

Ört (er) till te
Behållare till ört (er)
Kopp (ar) och tekanna
Vinkaraff med rent källvatten
Bryggskål med ljus
Spådomsljus

Förberedelser:

Placera ett litet bord eller en plattform i mitten av ditt arbetsområde. Arrangera bryggskålen, ört (er), kopp (ar), tekanna och sked på bordet. Placera också kitteln och spådomsljuset innanför för använd under meditationen. (Använd följande diagram som en vägvisare för placeringen av verktygen.)

Innan du kastar cirkeln, tänd ett ljus och fyll bryggskålen med källvatten från karaffen. Håll bryggskålen täckt under kastningen av cirkeln, detta hjälper vattnet att värmas fortare och att bli varmare.

Välsignelse av örter

Berör örterna med toppen av din athame, mässa denna välsignelse:

”Du har växt med gunst från Solen,
Månen och daggen.
Jag gör denna förbön, du ört:
Jag bönfaller dig om att gynna mig och min rit,
För din förträfflighet är ofelbar.
Du är alla Gudars dagg,
Solens öga,
Månens ljus,
Himmelns skönhet och prakt,
Terras mysterium.
Jag renar dig så att
Vad som än är utformat av mig med dig kan,
I all sin kraft,
Ha en god och snabb effekt med gott utfall.
Var renad av min bön och var stark!
Så ska det bli!”

När vattnet är varmt nog, lägg örterna i tekannan och tillsätt vatten från bryggskålen, rör runt några gånger.

Medan teet drar, mässa denna bön:

”Jordmoder
Livgivare
Styrk mig under min livslånga ofred.
Lär mig Dina vägar av perfekt kärlek,
Fred och visdom sann.
Frambringa från mitt renaste hjärta
Dessa ord till Dig
Må denna bön hjälpa mig att bättra
Mig själv i ord och handling,
Till ett högre plan ska jag lyckas.
Sköna ljus av Godhet vacker
Gammal lärdom delar vi två
En häxbrygd, jag dricker till Dig
Min kärlek till Dig, dagtid, nattetid
I tanke och i syn
Vill min själ lära
Meningen med detta liv igen.”

Häll i en kopp för alla närvarande, inkluderat en för Gudarna, och njut. Sitt framför bordet och meditera över de välsignelser som Gudarna har skänkt ditt liv. Du kan använda spådomsljuset här för att fokusera på din meditation. Om Gudarna väljer det, kan De ge dig ett meddelande eller en vision genom synens välsignelse.

Du kan nu slappna av och dricka ur tekannan. (OBS: Denna rit ska inte ta Festens plats, men användas som en tid för välsignelse och för att gå till altaret med Gudinnan.)

Fullmånerit

Utför detta om natten, under månsken om möjligt. Det passar med halvmånar, vita blommor, silver och andra månsymboler på altaret för denna ritual. Kvartskristallsfären kan också placeras på altaret. Om du föredrar det, kan du använda kitteln (eller en liten vit eller silverfärgad skål) fylld med vatten. Lägg en bit silver i vattnet. Lägg nattblommande, väldoftande blommor med vita eller fem kronblad (vit ros, nattblommande jasmin, nejlika, gardenia, cereus, lilja och iris) på altaret. Kamfer är också symbolisk.

Arrangera altaret, tänd ljusen och kasta stencirkeln.

Stå framför altaret och besvärj Guden och Gudinnan med Välsignelsesången och/eller andra besvärjelser.

Se styvt på månen (om du kan). Känn dess energier sjunka in i din kropp. Känn dess kyliga Gudinneenergi tvätta dig med kraft och kärlek.

Säg dessa eller liknande ord:

”Vidunderliga Härskarinna av Månen
Du som hälsar skymningen med silverbelagda kyssar;
Nattens och all magis härskarinna,
Som rider på molnen i mörkt himmelstryk
Och låter ljuset rinna på den kalla Jorden;

O Mångudinna,
Den Halvmåneformade,
Skuggmakare och skuggbrytare;
Avslöjare av mysterier från nutid och forntid;

Dragare av hav och styrare av kvinnor;
Allvetande Månemoder,
Jag hälsar din himmelska juvel
Vid dess växande styrka
Med en rit i Din ära.

Jag ber vid Månen,
Jag ber vid Månen,
Jag ber vid Månen,”

Fortsätt mässa ”Jag ber vid Månen” så länge du vill. Se för dig Gudinnan om du vill det, kanske som en lång, hårdför kvinna i silversmycken och vit, böljande, draperad klädsel. En halvmåne kan vila på Hennes panna, eller så kastar Hon kanske en silvervit kula i Sina händer. Hon vandrar på den eviga nattens stjärnvidd i ett evigt kretslopp med Sin älskare, Solguden, och sprider månstrålar där Hon går. Hennes ögon ler, Hennes hud är vit och genomskinlig. Hon glöder.

Nu är tiden inne för magi av alla typer, för fullmånen markerar höjdpunkten på dess krafter, och alla trolldomar som kastas då är kraftfulla.

Fullmåne är också en bra tid för meditation, spegelmagi och arbete som involverar klarsyn. Dessa är ofta mer framgångsrika inuti cirkeln. Kristallspådomar är mest rekommenderade; fyll kristallen med månljus före ritualen. Om du inte har en kristallkula, använd kitteln fylld med vatten och silverbiten. Stirra på vattnet (eller på månen som glänser i silvret) för att väcka din synska medvetenhet.

Månvätskor som lemonad, mjölk eller vin, kan drickas under den Enkla Fest som följer. Halvmånekex är också traditionella. Tacka Gudinnan och släpp cirkeln fri.

Solitärt nymåneritual

Gör detta efter en esbat och innan kakor och vin. Du kan dansa runt i cirkel medan du mässar namnen till Gudinnan.

Mässa:

”Isis, Astarte, Diana, Hekate, Demeter, Kali, Inanna”

Mässa detta många gånger du vill. Ställ dig på knä framför altaret och säg:

”Mörk är natten när vi närmar oss dess vändpunkt. Här är en tid för död; likväl en tid för födelse.

Slut och början
Ebb och flod
En resas slut; en resa som ska börja.

Jag ärar nu kärringmodern dunkel och gudomlig.
Jag ger av min styrka och i gengäld se återfödelse.”

Lyft armarna och säg:

”Iakttag, Mörkrets Fru; Mor, Mormor. Gammal, men evigt ung.

Jag ärar och älskar dig nu och alltid. Medan hjulet snurrar ser vi födelse, död och återfödelse. Jag vet från detta att alla slut är en början; alla stopp är en ny startpunkt.

Jungfru, Moder, Kärring… du är alla dessa och mer.

Oavsett när jag behöver något, kan jag kalla på Dig och din Herre, för ni förblir i mig.

Också i den mörkaste tid, då det verkar som det inte finns någon gnista som kan värma mig och natten verkar vara svartare än någon gång, vakar Du över mig, i kraft och kärlek.

Du är Hon som är vid början och slutet på all tid.

Var Välsignad!”

Häxans runda

Nu för tiden används denna till att häva Kraftkonen. Denna gamla dans kan användas ensam eller i en full coven.

Alla tar varandras händer så att ni bildar en ring runt Högsta prästinnan. Vänd huvudena till vänster och blunda ordentligt, tänk er en ring av flytande kraft runt cirkeln som rör sig från den ena till den andra, från man till kvinna och kvinna till man, runt cirkeln utan början eller slut och samlar kraft allt eftersom.

Då cirkeln står i orörlig intensitet, börjar Högsta prästinnan att klappa rytmen av hjärtslag. På denna signal öppnar alla ögonen och tar ett steg motsols (widdershins). Först går de sakta, men så fortare och fortare medan Högsta prästinnan ökar takten på klappningen, helt tills tre varv har fullförts. Detta måste genomföras mjukt och utan klumpighet.

Byt så riktning och dansa medsols (deosil) till Häxrunan eller en annan sång, sakta först, men så fortare och fortare till kraften är på sitt högsta. Högsta prästinnan ska släppa den fri genom att ropa: ”Ner!” Varvid alla faller till marken och sätter sig i en cirkel med ansiktena inåt. Så blev Kraftkonen hävd i gamla dagar.

Hävande av Kraftkonen på ett annat sätt

Högste prästen leder en ring som dansar medsols runt Högsta prästinnan som står i mitten. Covenmedlemmarna är arrangerade så att de står varannan man och kvinna. Ansiktena är riktade inåt och de håller varandra i händerna (vänster handflata upp, höger ner). Alla dansar och mässar antingen Häxrunan eller de gamla Mysteriernas kall:

Alla: ”Eo, Evohe!”

Dansa och mässa fortare och fortare till Högsta prästinnan känner att tiden är inne, och ropar:

”Ner!”

Alla ska då falla till marken i en cirkel riktade mot Högsta prästinnan. Om något covenrelaterat arbete ska utföras, är detta tiden för det.

Välsignelsesången

Välsignelsesången kan sägas i starten av vilken som helst ritual som en generell åkallan. Separata åkallelser av Gudinnan och Guden kan följa.

”Må krafterna till Den Ene,
Källan till all skapelse;
Alltgenomträngande, allsmäktig, evig;
Må Gudinnan,
Månens härskarinna,
Och Guden,
Den Behornade Jägaren av Solen;
Må kraften till Stenarnas Andar,
Härskare över elementens riken;
Må krafterna till stjärnorna ovanför och Jorden under,
Välsigna denna plats, och denna tid, och den jag är med er.”

Samla blommor, örter och växter

Innan du skär den med Bolinen, Avstäm dig själv med växten genom visualizering. Känn dess energier. När du skär, säg dessa eller liknande ord:

”O lilla (namn) planta, jag ber att du ger av din gåva så att den kan hjälpa mig i mitt arbete. Bli starkare av min smekning, starkare och mer kraftfull, O (namn) planta!”

Om det är ett träd, byt ut orden (namn + träd). Skär försiktigt, och bara så mycket som du behöver. Skär aldrig från väldigt unga plantor eller mer än 25 % av växten. Lägg ner ett offer vid foten av plantan; ett silvermynt, en strålande juvel, lite vin eller mjölk, korn, en kvartskristall eller liknande. Täck över offret och du är färdig.

Förvisningsritual

En av de mest grundläggande och nyttiga ceremoniella ritualerna kallas förvisningsritualen, eller mindre pentagramritual. Ett pentagram är en femuddig stjärna med spetsen upp. Förvisningsritualen är till stor hjälp vid synsk beskyddning och healing då det skapar en värnande barriär mot ondskefulla krafter. Barriären kan skapas för att kunna släppa in önskade (konstruktiva) krafter och utestänga negativa. Därför är denna ritual ett viktigt första steg i nästan alla formella, magiska ceremonier.

Ritualen kräver att du använder ett magiskt verktyg eller ett vapen, som till exempel en ceremoniell kniv, trollstav eller bara pekar med ditt pekfinger, för att teckna pentagramt i luften vid var av de fyra huvudpunkterna (riktningarna). Du kommer också att mässa (”vibrera”) några hebreiska Gudanamn.

Håll ditt magiska vapen och vänd dig mot öst, sträck ut armen rakt framför dig. I denna ritual kommer du att använda hela svepet till din arm för att teckna pentagramt i luften. Följ beskrivelsen nedanför genom att börja nederst till vänster och svepa vapnet upp mot höger osv. Böj inte handleden eller armbågen. Medan du gör detta, visualizera linjerna och till slut stjärnan som vibrerande vit, flytande i rummet framför dig. Du projicerar energi för att göra detta, och resultatet kommer att bli en glimrande 5-uddig stjärna som flyter i öst; visualizera detta så livligt du kan. Ge den mer energi genom att genomborra centrum med ditt magiska vapen och vibrera (prata sakta i ett lite lägre tonläge än normalt) ”Yod-He-Vau-He”.

Vänd dig sakta till nästa huvudpunkt i tur och ordning. Håll fortfarande armen rakt ut från dig och föreställ dig en linje som kopplar dig till föregående huvudpunkt. Teckna ett likadant pentagram med passande ord medan du följer samma procedur:

Syd Adonai Tzaboath

Väst Eh-Ei-He

Norr Agla

Fullför så den vita linjen tillbaka till centrum av pentagramt i öst. Observera att huvudpunkterna måste utföras medsols och pentagramn måste tecknas på beskrivet sätt. Om du gör det annorlunda ändras funktionen för ritualen. Resultatet av allt detta ska bli ett stort, skinande, vitt pentagram visualizerat hängande mitt i luften vid var av de fyra riktningarna, alla bundna samman av en skinande vit linje.

Du kan nu, till exempel, visualizera att de fyra pentagramn rör sig utöver mot hörnen av ditt hem, därmed beskyddande allt inuti.

Det finns också en enklare version av denna ritual där pentagramt tecknas endast en gång över huvudet, och blir aktiverat med ett av de fyra namnen. Ofta är den enklare versionen tillräcklig, men naturligtvis är fullversionen mer komplett.

Ett av de viktigaste användningsområdena för denna ritual är för att parera psykiska angrepp – dvs. då någon (medvetet eller omedvetet) försöker skada dig, orsaka sjukdom, olyckor, onda drömmar, känslomässig förvirring, eller tvinga dig att göra något mot din vilja. Turligt nog sker inte det särskilt ofta. Magikerns värld är relativt säker för de med rent hjärta. Psykiska angrepp beror ofta på sårbarheter. Om du inte är sårbar, är du trygg. Därför är förening med den sanna viljan det största skydd du kan få. Bruken av förvisningsritualen är aldrig skadlig. Du kan till och med använda det för att hålla negativa aspekter vid dig själv borta.

Beskrivning

Ungefärliga punkter på en rund klocka

 1. Starta vid 7:30
 2. Peka på 12
 3. Peka på 4:30
 4. Peka på 10:30
 5. Peka på 2:30
 6. Gå tillbaka till 7:30

Gro en växtfamiliaris

Syftet med denna teknik är att gro en växt som familiaris (tjänande ande) eller som magisk växt. Förr i tiden la man en cirkel av stenar runt den valda, för att binda nemun där. Så grävdes ett hål ner mot rötterna (försiktigt) och en vald kraftsten blev satt på plats för att ladda växten.

I dag har tekniken utvecklat sig, men är fortfarande trofast mot originalsyftet. Du kan börja med ett frö eller en ung spira. Förbered jorden för plantering på en avskild plats som passar för den sortens växt. Lägg en sten eller en kristall som du väljer själv ca 8 cm ner i jorden. Kvartskristaller är ett bra val, men du kan villa konsultera en korrespondanstabell för olika stenar.

Fyll jord över stenen och plantera fröet/spiran som det passar. Lägg en cirkel av 8 stenar runt platsen. På vart av elementkvarteren lägger du en kristall av samma typ som du grävde ner. Dessa fyra är en del av de totalt åtta stenarna i cirkeln. De andra stenarna kan vara av vilken typ du vill, så länge de kompletterar varandra i relation till deras ockulta natur. Låt det vara nog plats till stenarna för att tillåta plantans tillväxt.

Det finns två tekniker för att odla plantan. Dessa visar dig hur du kan upprätta kontakt med numen i plantan, och hur du kan kommunicera dina avsikter till familiarizen. På detta sätt blir växten laddad och medveten om dina behov. Då har du en fysisk och spirituell hjälpare för dina arbeten innanför magi och healing.

Den här tekniken är viktig vid magiskt arbete som involverar örter. Torra örter i en butik är inte laddade (för det mesta) och kan bara stå till tjänst med sina kvarvarande fysiska egenskaper. Placeboeffekten måste dock medräknas, så väl som sammanträffningar och självbedrägeri. Dessa har använts framgångsrikt länge. Dessa används inte här.

Dessa är reella tekniker som ger örter kraft och vars effekt var grunden för de krafter som tillskrevs örter från gammalt av. Inget lurendrejeri, bara fakta.

Om du planterar ett frö, vänta 7 dagar efter spiran visar sig och fortsätt med följande (om det är en ung spira, vänta 7 dagar efter du planterat den). Ta bort stenen som ligger mellan kvarterstenarna och plantera ett frö på vart av punkterna. Gräv ner kvarterstenarna där de ligger, minst tre cm djupt. Fröna kan vara av samma sort som plantan i cirkeln eller flera olika.

Varje dag ska du lägga båda handflatorna på jorden i cirkeln, så att fingertopparna formar en triangel (topparna av pekfingrar och tummar mot varandra). Plantans stjälk/stam är då i det öppna området mitt i triangeln mellan dina händer.

Använd din fantasi och din förmåga för visualizering för att känna kraften som flyter ut genom dina armar från ditt personliga centrum (lite nedanför naveln för kvinnor och vid solar plexus för män). Du bör också tala till plantan och sända den bilder av dina behov och önskningar. Du måste ta god hand om plantan från och med nu, och skydda den från skada. För att skapa ett starkt band med din planta kan du ta 3 droppar av ditt eget blod till en dryg liter vatten och använda detta till vattning då det behövs.

Magiskt har du först ökat nivån till numen genom kristallerna. Så har du utvidgat dess kraft och inflytande till de andra plantorna.

Detta för att de fick liv under inflytandet av centerkristallen och plantan. De blev också badade i en ström av energi mellan kvarteren, kontrollerad av mittexistensen, genom kvarterskristallerna.

Om du behöver de fysiska delarna av en ört för dina formler, brygder eller liknande, ta bara från plantorna som är inneslutna av cirkelstenarna, och aldrig av plantan i centrum. Den växten är din familiaris, de andra är bara utlöpare.

Sista steget i att skapa denna växtfamiliaris, är att etablera din länk och din sammanhållning. För att göra detta måste du sitta bekvämt framför plantan och se på den. Låt dina ögon mista sin fokus och din sikt bli oskarp. Observera växtens form på detta sätt medan du försöker att rensa dina tankar. Plantan kommer att sända en bild medan du stirrar. Du kommer att motta denna som en förvanskning av plantans form. Den kommer att börja likna på en skapelse, ett djur eller en insekt. Denna nya form är växtens ande, och den form du kommer att använda då du arbetar med din familiaris.

Denna familiaris kan ge dig extra förmågor i alla sorters magiskt arbete, när du åkallar den. Krukväxter kan bli beskyddande existenser för ditt hem genom växtmagi. Växter kan ges som gåva, laddade för ett speciellt syfte.

För att åkalla din familiaris behöver du bara föreställa dig växten där den är, och visualizera att den blir andedjuret. Kalla det till dig mentalt och låt det komma in i ditt personliga kraftcenter. För att ge kraft genom den, sänd den mentalt in i de örter du laddar (instruera den om den önskade effekten), och föreställ dig att den ger dem kraft och att de glöder efter kontakten med din familiaris. När du är färdig, återför alltid din familiaris till sin planta.

Hemvälsignande magi

En hemvälsignelsemeditation för att ladda ett rum:

Sitt rak med handflatorna i knäet, ta djupa andetag, slappna av och förflytta dig in i ett mentalt rum där du aktiverar dina intuitiva sinnen.

Föreställ dig ett rep av energi från din ryggrad som kopplar dig till Jorden och kanaliserar energi från Jorden genom det.

Be tyst om gudomligt skydd, vägledning och välsignelse.

Dirigera ditt psykiska kännande utöver, och känn kraftlinjer komma ut från din aura.

Lägg märke till var den starkaste energin är (kontrollera golvet, taket, riktningar mm). Lägg märke till fläckar som känns tomma eller döda. Lägg märke till ställen som känns levande. Fokusera på där du sitter och hur du känner dig på den specifika fläcken.

Föreställ dig en sfär av ljus och kärleksenergi vid ditt hjärta. Känn den pulsera utåt med varje andetag.

Känn strålglansen öka med varje andetag, känn dig själv som en stjärna. Fortsätt att andas djupt och sända ut energin medan du låter den pulsera i rummet.

Då du är beredd, börja göra kraftljud som representerar den kärlek och det ljus du kanaliserar. Använd dem för att förstärka ljuset du väver och fyll rummet med energin.

Byt så fokus till att skicka en sond ut i rummet, och lägg märke till förändringarna i energikvaliteten och hur du känner för det.

Upprepa om nödvändigt.

Då du är färdig, känn fullständigheten av arbetet. En rumvälsignelse som involverar elementära kvarterbesvärjelser:

Stå vänd mot varje riktning (med armarna ut i en passande elementbesvärjande mimik) och säg medan du kanaliserar och visualizerar elementär kraft:

– (Säg riktning) s kraft,

– (Säg tillhörande element) s kraft,

– Vi hälsar dig, vi ärar dig, vi bjuder dig välkommen hit!

– Vaka över, välsigna och beskydda denna plats.

Efter varje besvärjelse, forma energin till kolumner av ljus genom att svepa armarna tills de är parallella och föra dem upp och ner samtidigt som du kanaliserar och formar energin.

Då energin har riktig form, säg: ”Så ska det bli.”

Efter att du är färdig med alla fyra kvarteren, kanalisera in andeenergi.

För att föra energin tillbaka till ett mer milt stadium medan du stärker dig själv, sträck ut dina händer och ta in lite av energin från varje riktning i dig själv gående motsols. Håll händerna mot hjärtat och ta in energin. (Det finns också tekniker för att ta in energin i en sten och hämta den ut då den behövs.)

Husvälsignelse

Samla ihop:

 • Salt och Vatten
 • Rökelse (Eld och Luft)
 • Mjölk och Honung
 • Olja (för fuktning)
 • Vin (för offer)
 • Bjällror, kastruller, lock, flöjter mm

Kasta en cirkel i huvudrummet (vardagsrummet), visualizera efteråt att cirkeln växer för att inkludera hela huset. Åkalla de andar och energier som lever i huset (eller lägenheten). Invitera de som vill vara harmoniska med hushållet och dess energier att stanna. Be de som vill vara lyckligare någon annan stans om att fara.

Frige alla energier som inte är kompatibla med det nya hushållet. (Detta kan uttryckas som frige för att kunna lösa de som kanske sitter fast.)

Åkalla, hälsa och invitera förfäder, beskyddande gudomar och alla harmoniska andar och energier att uppehålla sig i huset som de önskar.

Samla ihop kastruller, lock och alla de andra ljudmakarna. Gå till varje dörr och varje fönster, glöm inte eldhärden och kattluckan. Skapa så mycket bråk som mänskligt möjligt för att förvisa oönskade saker. (Detta skapar mycket energi för nästa steg.)

Gå igen genom huset och vid varje portal (dörr, fönster mm) stänk lite saltvatten och bränn rökelse medan du säger: Vid elementerna renar jag och laddar denna portal. Fukta portalen med mjölk och honung medan du säger: Med mjölk och honung säkrar jag framgång och fred i detta hus. Fukta portalen med olja och säg: Med olja förseglar jag denna portal och beskyddar allt innanför.

Vid ytterdörren säger du en speciell bön och ber de vakande gudomarna (Gudinnan och Guden) om att låta vänner och kära fritt passera, och att förhindra passage (visa bort) alla som kan göra skada. Om det är ett hus, häll vin utefter hele tröskeln; om det är en lägenhet, fukta tröskeln med vin.

Medlemmarna av hushållet tar var sin slurk vin och låter lite vara kvar till ett gudaoffer. Så bör cirkeln stängas. Kvarvarande mjölk, honung och vin ska offras till Gudarna (t.ex. två träd i trädgården).

Detta är väldigt effektivt om det görs som del av en inflyttningsfest, följt av mycket festning. Det har också blivit effektivt genomfört av två personer. Det tar ca 30 minuter att göra det för ett stort hus.

Kom ihåg att jorda efteråt genom att stänga cirkeln och genom att äta. Detta ritual kan hetsa upp alla och göra så att huset känns fullt av summande energi.

Inflyttningsdagen

Ta med dig två saker in i huset först; lite salt (hälften ska spridas över tröskeln) och ett litet bröd. Bryt brödet i lika många bitar som antal personer som flyttar in, plus en extra till Gudarna. Strö lite salt på var bit. Dela med de andra då du har några minuter. (Det kan vara bra att ha vatten i närheten så att man får skölja ner saltet.)

Så tar du med dig ett äpple och gör det samma. Om du vill kan du också ta en runda med ost. Till slut tar du med dig en solid stol och ställer den, antingen nära äppel- och brödbitarna, eller vänd mot dörren. Detta säkrar att du aldrig behöver uppleva fattigdom (pga. brödet), svält (pga. äpplet och ev. ost) eller instabilitet (pga att den stabila stolen vaktar dörren). Efter detta kan du lyfta och bära till du har flyttat in!

Teceremoni

Du behöver: En vacker tekanna med örtte, en skål att dricka ur, en ljusstake eller ljushållare, en större skål (eller kittel) fylld med ren sand eller salt, en liten skål med vatten, rökelse gärna salvia eller sweetgrass. Till sist behöver du en ren linneduk eller kökshandduk.

Smycka bordet ni ska sitta vid så vackert du kan. Lägg på en fin duk och ställ ut sakerna på bordet så som du finner tilltalande. Det kan vara mycket fint med matchande saker i keramik eller glas eller porslin, bara de passar bra ihop och inte ger ett intryck av kaos. Tänd ljuset och rökelsen.

Ta upp skålen som ni ska dricka ur och för den genom ljuslågan samtidigt som ni verbalt och mentalt åkallar eldens renande element:

”Med ELD förbränner vi allt förtorkat.”

Tag god tid på er och rena skålen. För skålen genom rökelsen, låt rökslingorna svepa in i skålen och förjaga allt negativt ur den och era sinnen:

”Med VIND blåser vi bort allt förbrukat.”

Stänk vatten på skålen och åkalla:

”Med VATTEN sköljer vi bort allt orent.”

Slutligen ”sköljer” ni den med sand eller saltet samtidigt som ni åkallar jordens renande element:

”Med JORD begraver vi allt dött.”

Torka ur skålen med linneduken och håll upp den samtidigt som ni åkallar gudinnan. Är det en ceremoni med särskilda örter till läkedom så kan ni ju åkalla en läkegudinna t.ex. Hygieia eller Eir. Annars kan ni åkalla vem ni vill, men var säker på att det är någon ni känner så att ni inte bjuder in en energi som ni inte kan hantera än.

Den japanska solgudinnan Amaterasu rekommenderas för nybörjare. Hon är solens och skönhetens gudinna, en mild och fin person om man inte förolämpar henne. Be gudinnans ande att välsigna och fylla skålen med sin kraft och närvaro. Betrakta skålen som helig och bärare av kraft sedan ni åkallat gudinnan.

Fyll upp te ur tekannan och skvätt ut de tre första dropparna ur skålen som ett offer till Gudinnan. Snurra skålen tretton varv motsols (månens tal i modern västerländsk tradition eftersom ett år oftast har 13 fullmånar) och drick. Snurra skålen tretton varv medsols och lämna den vidare till nästa person som upprepar proceduren. Låt skålen gå runt ett par varv under tystnad. Känn att ni tar del av Gudinnans kraft som för er skull tagit sin tillfälliga boning i skålen.

När det börjar bli dags att avsluta torkar man ur skålen igen och håller upp den. Tacka Gudinnan för Hennes vänliga närvaro och be henne att vaka över er även efter att ceremonin är slut. Tacka elementen och bryt förbindelsen med dom som du tycker att det passar. Be dem komma åter när du bjuder dem nästa gång. Plocka bort allting som du har använt.

Pin It on Pinterest

Share This