The Witch's Library - Your Source for Pagan Information

Rening

Generell rening

  • Gå till ett rinnande vatten. Släng det du vill göra dig av med mot strömmen och 3 skopor vatten efter saken. Tvätta ansikte och händer.
  • Förnya energin i amuletter genom att lägga dem i en glasskål med källvatten. Lägg mejram runt och låt det stå i solen från morgon till kväll.
  • Låt kvasten ligga i blöt några timmer, skvätt så vattnet runt i det rum du vill rena med höga skrik.
  • Efter solnedgång, sjung eller liknande medan du går i mörkret ute. Lys upp tomten med facklor.
  • Gå 3 varv till vänster med ett tänt ljus. Be ljusets kraft och solens strålar att värma och lysa upp ditt hem.
  • Släng det du vill göra dig av med på bålet.
  • Häng sakerna i solen i 3 dagar.
  • Rökelse
  • Kransar av myskmadra och rosengeranium ger samma effekt
  • Fnys/spotta
Rening

Rituellt bad

Ändamålet med ett rituellt bad är att rena dig själv, från insidan och ut, få bort negativa energier och förbereda ditt fysiska, mentala och andliga jag för en cirkel.

Ett rituellt bad är en ritual i sig själv. Det ska helst utföras just innan en cirkel, men det är inte alltid möjligt. (Ett exempel på detta är om du måste resa för att komma till mötesplatsen.) Efter ritualen är färdig och du måste resa en annan plats för att komma till stället för cirkeln, försök att hålla en andlig sinnesstämning då detta kommer att hjälpa dig i cirkeln.

Badvattnet bör vara fullt av salter, örtoljor och färger som er harmoniska med det arbete som ska utföras i cirkeln. Förberedelse av badet:

Välj örter (det är bäst att ha dessa i en påse för lättare rengöring efteråt), oljor och salter (med samma färg som ljuset) som du vill använda.

Ha ett rökelsekar och en bit träkol till hands för att bränna en passande rökelse på.

Gnid in ett ljus av passande färg (Kanske använder du samma olja som du har i badvattnet). Om du har satt upp en helgedom i badrummet, bör det finnas ett Gudinne- och ett Gudljus där.

Ha lite Heligt Vatten tillgängligt. (Heligt Vatten framställs av 1/3 havsvatten, [älvvatten med tillsatt salt fungerar om inte havsvatten är tillgängligt] 1/3 älvvatten, 1/3 kranvatten [köpt vatten är OK].)

Ha en bandspelare med meditationsmusik med dig på badrummet, då denna hjälp till visualizering och meditation är ovärderlig. (Se till att bandspelaren står långt undan allt vatten och ta inte i den medan du fortfarande är blöt.)

Ett glas vin är också nödvändigt för att drickas då riten är komplett. Du behöver också ditt dryckesoffer-fat (eller vad du nu använder till dryckesoffer) för dryckesoffer till Gudarna.

Börja med att släcka lamporna och tända ljuset/ljusen och rökelsen, slå på musiken, fyll badkaret med varmt vatten, örter, oljor, salter och en kopp eller så med Heligt Vatten. Med din athame, teckna upp och visualizera ett vatten- eller förvisande pentagram över badvattnet. Alla dessa verktyg representerar de fyra Elementen; Luft/rökelsen och doften från badet, Eld/värmen från badet, Vatten/Badvattnet och det Heliga Vattnet, Jord/örterna och oljorna.

Sänk dig själv ner i vattnet och visualizera att det renar dig för all negativitet. Vet att dessa energier flyter från ditt fysiske, mentale och andliga jag ner i vattnet. Slappna av och njut vattnets värme, dofterna i luften och känslan av att bli renad från all negativitet, låt dig själv driva. Koncenterra dig nu och se för dig ändamålet för den kommande ritualen och vet att du är gott förberedd. När du känner dig klar för det, dra ut proppen och ligg kvar i badkaret tills allt vatten har runnit ut. Medan vattnet rinner ut, se för dig och vet att de negativa energierna som nu är i vattnet, går ner i jorden och blir jordade. Gå upp ur badet och utför en självvälsignelse så här:

Smörj in varje område medan du säger högt:

”Välsignat vare mitt sinn, som lär Dina vägar.
(medan du smörjer din panna, fortsätt med motsvarande mening och område)
Välsignade vare mina ögon, som har sett i dag.
Välsignade vare mina läppar som uttalar Dina namn och bevarar Dina hemligheter.
Välsignat/Välsignade vare mitt/mina bröst, format/-de i styrka/skönhet.
Välsignat vare fallosen/skötet, utan vilken/vilket jag inte skulle vara till.
Välsignade vare mina knän, som ska knäböja vid Ditt Heliga Altare.
Välsignade vare mina fötter, som har bringat mig på dessa vägar.”

Häll ett dryckesoffer till Gudarna och drick vinet. När du är torr, klä på dig, städa badrummet och ta med dryckesoffret ut och för det tillbaka till jorden. Riten är fullförd.

Rening av en bostad

Bränn en god, renande rökelse (till exempel frankincense eller sandelträ) medan du förbereder ritualen.

I tillägg till rökelsen behövs ett ljus, en skål med saltvatten och en skål med örter. Exempel på passande örter är: rosenknoppar för kärlek, lavendel för bevaring, rosmarin för beskydd, och andra örter som doftar sött och som du gillar. Det bästa är om du kan få dem hemodlade.

Går runt i bostaden motsols och rena den med saltvatten. Se till att komma ihåg alla hörn, fönster, dörrar, avlopp mm. Du behöver bara stänka lite på var av dem och be om att alla onda och nedbrytande inflytelser lämnar bostaden. När du är färdig med detta, gå runt samma väg fast medsols. Strö de välsignande örterna samtidigt som du åkallar de gudomar eller egenskaper du vill ha i bostaden (fred, välstånd, ro mm).

Det är vanligt att använda tre ljus på det centrala altaret. Ett blått för ro, ett grönt för bot och välstånd och ett lila för skydd. Andra alternativ är till exempel rosa för kärlek eller brunt för eldstad och hem. Du och de som ska dela ditt hem skal nu dela mat och dryck. Glöm inte att låta lite mat och dryck vara kvar. Ta med detta ut och ge tillbaka till Jorden det som har blivit givet.

Pin It on Pinterest

Share This