The Witch's Library - Your Source for Pagan Information

Andra recept

Recept som inte passar i en av de andra kategorierna hamnar här

Alvsocker

3 koppar vitt socker
1 msk vaniljextrakt
1/8 tsk röd karamellfärg
1 glasburk

Sprid sockret p vaxpapper och droppa vaniljextrakt över, rör noga. Droppa så karamellfärg över oxh rör tills sockret blir rosa. F6ouml;rvara i glasburk.

Väldoftande oljor

Kallpressad olivolja
nyplockade blommor eller kronblad

Häll oljan över blommorna i en glasburk. Förvara burken väl stängd i rumstemperatur på solrik plats 2-3 veckor. Skaka varje dag. Sila av och fyll på flaska.

Blomstervinäger

6 msk lavendelblommor
1⁄2 l vatten
1 l äppelcidervinäger

Lägg blommorna i vinägern och låt det stå på flaska 2 veckor, tillsätt vattnet. Glöm inte att späda den med 8 delar vatten om du ska använda den på huden.

Essensvin?ger

1⁄2 tsk essens eller olja gjord på en doftande växt
1⁄2 l äppelcidervinäger
1⁄2 l vatten

Nyponsirap

Nypon kan ätas råa eller göras till god te eller sirap. Nypon kan tas under förkylnings- och influensasäsongen som förebyggande medel. De innehåller mycket C-vitamin och har vattendrivande egenskaper. Fröna innehåller E-vitamin. Servera denne sirap över glass eller pudding.

4 koppar krossade, torkade nypon
4 msk socker
1 msk honung

Koka 5 koppar vatten, tillsätt nyponen och ta det från värmen. Låt dra 20 minuter och sila av, ta vara på vätskan. Koka de avsilade nyponen igen i 2 koppar vatten. Ta det från värmen och låt det dra 10 minuter till. Sila av och blanda med det första vattnet. Koka tills det reducerats till halva mängden; tillsätt socker och koka 5 minuter till. Ta det av värmen. Tillsätt honung medan sirapen kyls ned. Förvara i glasburk och sätt i kylskåpet. Håller sig i 3 månader. Använd med måtta, en matsked på kalla vinterkvällar.

Honey Comb

Gouml; karamell på 100 g socker och 4 msk ljus sirap. Tillsätt 1 1⁄2 tsk bakpulver. Häll på plå och låt stelna.

Andra recept

Pin It on Pinterest

Share This