The Witch's Library - Your Source for Pagan Information

Trädgårdens Layout

Magisk trädgård | Trädgårdens layout | Välja växter | Förbereda jorden | Plantera

Magiska trädgårdar är sällan särskilt formella, med mönster och labyrinter. De flesta är relativt organizerade rabatter i en cirkulär form, där cirkeln är förtidens symbol på fertilitet, reinkarnation och evigheten. Några ambitiösa häxor gör så att trädgården liknar stjärnor, solar och halvmånar.

Det du behöver är en aktiv fantasi och massor av flata stenar, som används för att markera gränderna. Idén med en sådan här trädgård är inte bara att vi ska tycka att den är fin att se på, men att den ska vara vacker för de krafter som vakar över oss.

Den magiska trädgårdens layout

När du har bestämt dig för ett mönster, eller inget alls, få tag i en bra bok om örtträdgårdar. Kolla genomsnittshöjden på de örter du har bestämt dig för, och eventuella särbehov som sol, skugga, halvskugga. Försök att placera örter med samma höjd bredvid varandra. Gör en grov skiss av området där trädgården ska ligga och skissa in var varje ört ska vara.

Det finns några regler man bör hålla sig till här. Basilika trivs inte tillsammans med andra växter, så det är bäst om den får stå i en kruka nära huset. Salvia och vinruta går bra ihop, det gör också koriander och dill. Mynta och persilja otrivs oerhört i varandras närhet.

Om du ska plantera träd, sätt cypressen i norr, flädern i öster, lager i syd och pilen väster om trädgården. Om du måste ha en idegran, placera den i det sydvästra hörnet av tomten. En apel eller lönn planterad nära huset är bra. Men försäkra dig om att träden inte skuggar trädgården, då många örter kräver direkt solljus.

Då du är färdig med detta, kan du börja samla in frön och sticklingar. Innan du kan plantera, måste jorden förberedas.

Pin It on Pinterest

Share This