The Witch's Library - Your Source for Pagan Information

Magisk trädgård

Häxor har odlat örter i århundraden, så de har samlat massvis av procedurer för effektivt magiskt trädgårdsarbete. Ibland innehåller dessa mer logik än en stor hög med böcker.

När skotten har tagit sig, ser du säkert några mindre välkomna växter sticka upp ur jorden. Låt några av dessa växa, förutsatt att de inte tränger ut dina örter, då många av ogräsväxterna är nyttiga i magi. I vanliga fall förstör de som inte är häxor dessa växter, utan att förstå deras kraft.

Skapa en magisk trädgård

Det finns specifika regler för arbetet. All beskäring bör utföras när månen är i sin minskande fas. Häckar (som hagtorn, som förr fanns i alla häxors trädgårdar) bör alltid trimmas från öst mot väst, så att man följer solens bana. Beskär träd medsols då du går runt dem.

Tistlar kan vara besvärliga i trädgården. Om du skär av dem efter midsommar, växer två stycken upp för varje tistel du har kapat. Försäkra dig om att du tar ner dem innan 21 juni, om du inte vill ha en massa tistlar.

Du kanske vill dela med dig till dina vänner av örterna. Det är helt OK, men det finns också här strikta regler. Ge aldrig en del av en växt till en vän. Om personen ber dig om ett skott, t.ex. av rosmarin, byt samtalsämne och gå din väg. De måste stjäla det själv. Om denna procedur följs, kommer växten att trivas och växa.

En gång varje månad, efter att örterna har växt färdigt, på en natt med fullmåne om möjligt, gå ut i trädgården och teckna en cirkel i jorden runt varje planta med din kniv. Se till att ändarna på cirkeln möts och teckna den medsols. Detta ser till att krafterna stannar i bladen och rötterna.

Gå också ut på natten, när örterna återhämtar sig och njuter månens ljus och prata med dem. Glöm aldrig detta, för det skapar ett band mellan dig och örterna, en koppling av din och växternas energi. Om grannarna hör dina nattliga konversationer, så inte bry dig om det. Många pratar med sina växter i dag och många inom psykiatrin tror att det är bra terapi.

En sista kommentar: för att försäkra sig om att den destruktiva insektspopulationen kontrolleras, ha en stor groda eller padda i trädgården. Ge den ett bra grodigt namn, som Gick eller Trog, och prata med den då du går i trädgården. Ge den en make och massor av vatten, då stannar den.

Pin It on Pinterest

Share This