The Witch's Library - Your Source for Pagan Information

Diverse örtmagi

Ljusmagi

Pulver kan användas vid ljusmagi. Om du exempelvis skall utföra en pengaritual, låter du olja in ett grönt ljus med ett tunt lager vegetabilisk olja, och rullar det sedan i finmald basilika. Du kan även prägla själva oljan med örtens egenskaper.

Obs: Var noga med att ställa ljuset på eldsäkert underlag på en säker plats för att undvika eldsvåda. Lämna aldrig brinnande ljus utom synhåll.

Diverse örtmagi

Växande magi

Plantera en ört under rituella former inför ett specifikt mål, och låt kraften bosättas i växten. I samma takt som plantan växer, växer din magi. Vårda plantan, för att vårda ditt mål och din önskan.

Bål utomhus

Är du utomhus, så kan torkade örter kastas över brasan, samtidigt som du åkallar krafterna. Då är det luftens magi som verkar. Vindarna mottar din bön då röken stiger mot himlen.

Obs: Andas inte in röken om örten är giftig!

Drömmar

Om du skall använda vissa örter för drömmar, så kan du sy in de torkade delarna i en liten tygpåse och lägga under huvudkudden.

I badet

Du kan ta ett bad i vilket du hällt i extrakt av örter. Detta är lämpligt vid magi där du vill förändra någonting hos dig själv. En mindre omständlig variant är att göra ansiktsvatten av extraktet. Tvätta ansiktet i avkoket.

Obs: använd inga örter som är giftiga, eller som kan irritera huden.

Doft

Om du har aromkrus, så kan du både använda torkade örter och eterisk olja. Fyll kruset med vatten och droppa i lite olja – eller strö över lite passande örter. Låt ett värmeljus hetta upp vattnet och få det att dunsta.

Pin It on Pinterest

Share This