The Witch's Library - Your Source for Pagan Information

Skärmning

Skärmning är en metod för att hålla negativa eller oönskade energier genererade av andra borta från dig. Alla genererar olika energier. Du har säkert en gång mött en person som har fått dig att känna dig tömd på krafter, trött, frustrerad, stressad, deprimerad mm. Detta sker för att du absorberar oönskade energier från andra. Det är en väldigt obehaglig upplevelse, och långvarig absorption av dessa energier gör att du känner dig mer och mer tömd. Då detta försvagar dig, kan det också göra dig mer mottaglig för dess effekter. Detta är ett effektivt sätt för dig att sätta upp en egen sköld.

Metod 1

Först behöver du jorda dig själv. Vet att denna kraft är tillgänglig för dig då du har behov för den. Då du är jordad, kupa dina händer framför dig och känn en linje av gnistor som strömmar uppför dina rötter, genom dina händer och samlas mellan dina händer. (Du kan känna dig statisk eller en kittling här, det är helt OK.)

Koncenterra dig om din ”boll” tills den glöder med en speciell färg (Blå är bra, purpur, rosa, eller grön; vilken färge som helst, så länge den passar ditt syfte, röda och orange färger bör man se upp för, för de attraherar mer än de repellerar.), och du inte längre kan hålla den. Låt den gå; den bör nu glöda och sväva framför dig. Se för dig denna boll i centrum för ditt (eller någon annans) beskydd. Du kommer att börja se den som en fotboll, med alla pentagonformade sektioner. Dessa är dina speglar som kommer att reflektera och avleda alla negativiteter som kommer mot dig. Ungefär nu kommer sektionerna att skilja sig från bollen och omringa dig på det avstånd du själv väljer.

Gå runt, om du vill, och inspektera varje spegel. Dessa sköldar kommer att förbli på sin plats på obestämt tid. Du måste kanske utföra en inspektion från tid till annan och ”mata” en med en gnista om den börjar försvagas. Detta kan du göra när som helst.

Det kan hända att du hör ett lågt plingljud från sköldarna här och där. Detta är bara något du inte vill ha nära dig, som studsar på en av speglarna. Du blir van vid det efter en stund, eller kan stänga ut ljudet; ditt val. Det är ju egentligen ett väldigt tröstande litet ljud.

Metod 2

Andas in genom näsan medan du räknar till fyra, håll i fyra sekunder och andas ut medan du räknar till fyra. Detta centerrar och jordar oss, och hjälper oss med koncentrationen.

Tänd ett ljus med den färg du själv känner passar bäst för att jobba med att göra dig av med dåliga känslor. Koncenterra dig om lågan. Se in i den. Se för dig att lågan blir till en boll av ljus. Då den ”är” en boll av ljus, se för dig att bollen blir en cirkel, en stor och växande boll som du häller all din negativitet in i.

Bollen svävar och då du känner att du har hällt ur dig all negativitet som har byggt upp sig från andra människor in i denna boll, se för dig att bollen bryter sig lös från lågan och svävar i rummet. Så börjar den röra sig. Den rör sig bort från dig och lågan, bollen flyter ut genom fönstret, rullar ner i vattenrännan och ner i avloppet, för att bli bortsköljd.

Andas igen, in genom näsan och ut genom munnen som tidigare fyra gånger. Se in i lågan och se för dig att den blir en cirkel igen, och så en boll. Bollen fylls, inte från dig men från Gudinnan. När bollen flimrar och skiner starkt, se för dig att den kommer mot dig, full av Gudinnans kärlek och ljus, för att fylla dig med kraft, mod och kärlek till dig själv. Låt bollen genomtränga din kropp medan du fortsätter att se in i lågan.

Då du känner att bollen har tagits in i dig och värmt dig från fingrar till tår, stäng dina ögon, tacka Gudinnan och säg högt:

”Gudinna över och Gudinna under, som härskar från norr, söder, öster och väster, låt denna dag att vara den bästa den kan för mig, med skada för ingen så ska det bli, när jag tackar Gudinnan för att höra på mig.”

Metod 3

Detta är en snabb sköldformel för användning då du känner andras negativitet komma mot dig. Andas djupt, som i förra metoden. Gör detta fyra gånger för att hjälpa till med jordningen och koncentrationen. Be Gudinnan om att hjälpe dig ta på dig din spegeldräkt som kommer att hjälpa och beskydda dig på denna dag. Blunda och tänk dig att du tar på en tättsittande dräkt, en varm, tröstande dräkt som är täckt av små speglar.

Om du kan göra rörelserna är det ännu bättre. Tänk dig att varje ben kliver in i dräkten, tänk dig att du drar upp den och sticker in en arm. Den passar perfekt. Tänk dig att du drar upp blixtlåset, helt upp till halsen. Tänk dig så att du tar ett lätt tyg, som inget du har sätt förr, som känns som silke men är genomskinligt. Det är din magiska huva, och till trots för att den är silkesaktig och transparent, då den berör din hud glimmar den som en spegel, mot var och en som ser på den med ovänliga avsikter. Huvan täcker hela huvudet och den silkesaktiga känslan är tröstande.

Stå upp, sträck ut dina armar och sträck lite på kroppen medan du tänker att dräkten är komfortabel och att du nu är som Stålmannen, då du har på dig din magiska spegeldräkt, som håller all negativitet borta, som ger dig kraft som strålar utöver, som hjälper dig att vara stark då spegeldräkten reflekterar all negativitet. Denna dräkt är bra för alla situationer och kan användas överallt.

Pin It on Pinterest

Share This