The Witch's Library - Your Source for Pagan Information

Se aura

Med riktiga förutsättningar är det möjligt att, med klarsyn, se ett färgat ljus runt andra människor. Detta är auran. Några gånger kan den ses som en flerfärgad utstrålning runt personen, uppbyggd av skikt och zoner med olika färg.

Färgguiden är endast en generell vägvisare. Olika grupperingar ger olik mening till de olika färgerna.

Hur kan man se en aura

För att se auran måste du kunna slappna av och koncenterra dig, på samma gång. Det finns ett tricks för att fokusera ögonen på ett speciellt sätt.

1. Du behöver mjukt ljus att träna i, inte svagt men bra, mjukt ljus. Inga skarpa ljus eller reflektioner av det i dina ögon. Ta en bok och täck den med blått eller rött crèpepapper. Ställ boken upprätt på ett bord en och en halv meter från dig. Försäkra dig om att du har en neutral bakgrund, ljus beige, mjukt grå, naturvit eller till och med svart går bra. Om färgen på väggen är fel, kan du hänga ett pappersark eller ett tyg i riktig färg på den. Experimentera med avståndet tills du finner ut vad som fungerar bäst för dig.

OBS: Auran hos färgerna blå och röd är de som är starkast, och därför lättast att se. Blå har en gul aura, och röd har en grön aura. Styrkan och tonen varierar med den valda färgtonen, så välj en stark primärfärg till att börja med.

2. Blunda, ta några djupa andetag och slappna av. När du är lugn, ser du på boken. Fokusera dina ögon på ingenting, lite vid sidan av och ca en halvmeter bakom boken. Håll och bli van vid fokusen, men överansträng inte ögonen eller spänn pannan. Koncenterra dig. Du behöver en stadig inte-fokus, precis som att dagdrömma.

Etter en stund ser du en blek, mjölkaktig aura komma från objektet. Fortsätt att se stadigt på det och en stark gul eller grön aura kommer att börja byggas upp från objektet. Byt inte fokus eller se direkt på det, då försvinner auran.

När du har gjort detta, och sett din första aura, har du tagit första steget in i en mycket större värld.

Det finns en orsak till den konstiga inte-fokusen. Den yttre delen av synfältet är många gånger mer känslig än den fokuserade delen. Har du någon gång sett en rörelse i ögonkroken, bara för att vända dig och det inte var något där? Det kan ha varit en aura som byggde sig upp från ett färgat objekt, och den yttre delen av ditt synfält fångade upp den.

3. När du har fullfört det första steget, samla flera böcker och täck dem med olikfärgat papper. Studera dem en åt gången och skriv ner deras aurafärg. Så försöker du med två samtidigt, och ser hur färgerna påverkar varandra.

4. Ta en krukväxt eller en blombukett och studera auran. Auran du ser kommer från själva växten, och från bladens färg. Den orange färgnyansen kommer från det gröna i stjälk och blad. Du kommer också att se en mer distinkt, eterisk och skimrande optisk effekt runt den. Det är växtens livskraft.

5. För nästa steg, använd ett djur (hund, katt eller liknande), om du har ett. Försök att se på dem medan de vilar.

6. Observera din egen aura. Detta kan göras både inomhus och utomhus i solen. Håll ut armen, och studera den mot himlen eller molnen. Alternativt, ligg ner och se på dina ben. Försäkra dig om att huden er bar när du gör detta, och kom ihåg att gräs ger en orange nyans i din aura.

När du känner att du är duktig nog, så provar du med en människa. Kom bara ihåg att hålla dig lugn och inte försöka för hårt Gör det samma som i den första övningen. När du försöker det på en person, måste du få dem att ta av lite av kläderna, för att kunna studera bar hud då den är belyst mot bakgrunden.

7. På en människa är det första du kommer att se, etern, som blek rök som klamrar sig till huden. Så kommer du att se en skimrande optisk effekt i luften, som sträcker sig upp till några decimeter från kroppen, beroende på styrkan i personens aura. Fortsätt att försöka, och färg kommer att bygga sig upp från etern, detta är auran. Med övning kommer du att kunna se mer och mer av den. Den färgade delen av människans aura kan variera från en decimeter till två meter i omkrets.

8. Aurans styrka har mycket att göra med hur de känner. Om de är lyckliga och fulla av liv, är auran starkare och lättare att se. Försök att få dem att ha på sig hörlurar och lyssna på sin favoritmusik. Detta kommer att hjälpa att fylla auran med energi.

9. Prova det på den frivilliga utomhus. Försäkra dig om att solen är bakom dig, och använd moln som bakgrund.

OBS: De grundläggande aurafärgerna är följande: Blå = Gul aura, Röd = Grön aura, Grön = Orange aura, Gul = Blek blå aura.

Orange = Blek grön aura, Violett = Blek guld aura, Indigo = Guld aura, Rosa = Spelande grön. Dessa färger kommer att variera lite efter ton och nyans på de färger du använder.

Aurans färger

Svart – ondska
Mörkgrå – depression
Blekgrå – fruktan
Brun – materialism
Grumligt – grå egoism
Röd energi
Klarröd – ilska och tvång
Smutsröd – passion och sensualitet
Matt – röd självisk kärlek
Rosenröd – osjälvisk kärlek
Orange – stolthet
Orange moln – irritabilitet
Klarorange – ädel indignation
Gul – intellekt
Gulgrön – lågt intellekt
Jordfärgat gul – självisk tankegång
Citron – högt intellekt
Skinande guld – logiskt tänkande
Skarpt rödgul – spirituell tankegång
Grön – empati
Grågrön – bedrägeri, svartsjuka
Grönbrun – svartsjuka
Smaragdgrön – osjälvisk uppfinnighet
Skogsgrön – sympati och empati
Skarpt äppelgrön – stark vitalitet
Skarpt turkos – djup sympati och medlidande
Blå – fromhet (religiös känsla)
Gråblå – fetischism
Ljusblå – ädel spirituell hängivning
Mörkblå – religiös känsla
Skarpt lilablå – upphöjd religiös idealism
Violett – spirituell, synsk och spirituell förmåga
Vit – renhet/beskydd

Pin It on Pinterest

Share This