The Witch's Library - Your Source for Pagan Information

Månfaser

Ökande Skära

Detta är vad jag kallar nymåne. Låt ljuset lysa på pengar. Be månen att följa med dig med energi, mat, pengar, kläder och värme. Sätt dina pengar på fönsterbrädan tills du är i akut behov av pengar. Vid nästa nyår kommer att se att pengarna finns kvar, och du har fått nog av vad du frågade efter hela tiden.

Månfaser

Ökande Halv

Önskningar om tillväxt.

Ökande Trekvart:

Stärker växternas egenskaper.

Full

Fullmånen är när vi kan se hela månen. När dn är mer elliptisk än rund. Många paganister omfattar dagen före och dagen efter fullmånen i begreppet fullmåne. Vissa säger att du kan utföra fullmånemagi tre dagar före och efter fullmånen. Andra menar att ritualer måste har startat eller vara på gång under timmen för fullmånen.

Månens energi är på topp. Detta är den bästa tiden att inviga verktyg, ladda saker, att arbeta för att få något till dig, och för att öka energin i jorden eller andra former av healing.

Alla formler kan utföras under en fullmåne, men den är en särskilt bra för att göra ritualer som fokuserar på personlig utveckling, andlig utveckling, utveckla dina magiska färdigheter, öka din intuitiva medvetenhet, skydd, spådom, och healing. Alla förberedelser som behöver extra energi, såsom hjälp att hitta ett nytt jobb eller läkning av allvarliga sjukdomar, kan göras nu. Också arbeten för kärlek, kunskap, juridiska åtaganden, pengar och drömmar.

Som ett praktiskt exempel, kan du kontakta din gudom/dina gudar, såsom att dra ner månen. Du kan ladda månevatten (detta kan senare användas för att vattna växter, att offra, eller att göra magiskt arbete) andra föremål eller verktyg. Du kan skapa en måne fläta etc.

Förr hade varje fullmåne sitt eget namn. Vissa paganister har valt att återuppliva den traditionen. En lista över fullmåne namn och korrespondenser kan hittas under esbat.

Under året kommer en månad har två fullmånar. Denna andra fullmånen kallas Blåmåne.

Minskande Trekvart

Skörda rötter och grenar.

Minskande Halv

Minskande Skära

Mörk

Den mörka månen (eller nymånen) är när månen är helt mörk. Detta är när solen, månen och jorden är i linje och månen verkar ha försvunnit.

Detta är i första hand en tid för lugn och ro. Det är en tid för inre reflektion, meditation och en ärlig titt på vad du behöver göra för att förbättra ditt liv i allmänhet och själv i synnerhet. Ta en genomgång av händelserna i föregående månad, och ta reda på om något borde ha gjorts annorlunda. Släpp något du inte längre vill ha eller behöver. Arbete, relationer, hälsa och vanor. Planera för nästa måncykel. Vad behöver startas? Vad måste planteras eller skördas?

Det är en tid för tystnad. Försök att gå igenom dagen med så lite buller som möjligt. Ingen TV, Internet eller stereo. Du kan läsa eller skriva i din journal – tyst. Du kan bli förvånad över den information du kan få om du stannar upp och lyssnar.

Spendera lite tid ensam. Vila och gör dig redo för nästa omgång. Städa huset och din ritualplats. Gör någon form av spådom, särskilt om du vill ha insikt i vad du kommer att arbeta med under nästa cykel.

Vissa paganister tycker att inget jobb alls bör ske under den mörka månen. Jag tror att vi skulle ha det bättre om vi alla accepterar att både vi och livet har en mörk sida. Du måste veta om den att för att styra den. Men vi behöver alla lite lugn tid för att fungera. Denna fyradagarsperiod är en naturlig tid att ta lite ledigt.

Detta är en tid att bli av med dåliga vanor, att lära känna och förstå din mörka sida. Det är också en bra tid för att uppnå rättvisa och för att stöta bort och bindande trollformler. När det gäller örter, är detta ett bra tillfälle att skörda rötter. Speciellt rötter som Mandrake.

Speciella tilfällen

Nyårsny

Första nymånen efter vintersolstånd ska du börja på de prosjekten du vill hålla på med under året. Du kan också önska dig saker och försäkra dig mot dålig ekonomi. Ritualerna utförs från månförmörkelse till nymåne.

Månförmörkelse

”Vad-jag-vill-göra-under-året” ritual. Ta med det du vill göra och vandra i mörkret tills månen har uppfattat din magi.

Nymåne

Låt ljuset skina på pengar. Be månen om att följa dig med energi, mat, pengar, kläder och värme. Lägg pengarna i fönsterkarmen tills du är i stort behov av pengar. Nästa nyår ska du se att pengarna ligger kvar och det du bad om har du haft nog av hela tiden.

Månmagi

För dem som håller på med den typen magi, samlas mens från måndagar med nymåne och torkas för senare användning.

Pin It on Pinterest

Share This